Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drugspanden verstoren de rust op het eiland

Drugspanden verstoren de rust op het eiland

THOLEN - Tholen staat op de 12e plek in de landelijke Top 20 van drugshotspots. Niet voor drugsgebruik, wél voor drugshandel, drugskweek en productie van harddrugs. Alleen dit jaar al werden er al ruim 5000 hennepplanten op het eiland geruimd. Ook ging een gigantisch xtc-lab in Poortvliet in vlammen op. Volgens onderzoek is het aantal Thoolse adressen dat benut wordt voor drugsgerelateerde activiteiten opvallend hoog in vergelijking met de rest van Zeeland. Naar schatting worden op zo’n vijftig adressen (hard) drugs verhandeld, geproduceerd of gekweekt. Een overzichtje van zaken in 2021 tot nu toe.

6 januari: Op een zolder van een woning aan de Hogeweg in Sint-Maartensdijk vinden agenten een hennepkwekerij met 206 hennepplanten. 

9 januari: Er wordt een wietkwekerij met 96 planten gevonden in een huis aan de Verbrandestraat in Tholen. 

12 januari: Er wordt een hennepkwekerij opgerold aan de Laban Deurloostraat in Scherpenisse. Het gaat om 214 planten. 

1 maart: In een woning aan de Tienhoven in Sint-Annaland ontdekt de politie duizenden kleine wietplanten.
3 maart: In Tholen worden de restanten van een hennepkwekerij gevonden. De 130 planten bleken reeds geoogst.

23 maart: Op de eerste verdieping van een pand in de kaaistraat in Sint-Maartensdijk vindt de politie bij een inval verdeeld over vier kweekruimtes, in totaal 360 hennepplanten.

29 maart: Een schapenschuur in Poortvliet gaat in vlammen op. Het blijkt te gaan om een xtc-lab. De politie vindt er duizenden liters drugsafval en de schadepost voor de gemeente bedraagt 250.000 euro.

13 april: Boven een café aan de Stoofdijk in Stavenisse vindt de politie een hennepkwekerij met ruim 400 planten. De politie onderzoekt nog wie de kwekerij precies in beheer had. Er is nog niemand gearresteerd. 

Het hennepteam startte naar eigen zeggen onderzoeken na het krijgen van informatie en tips vanuit onder andere de wijkagent, MeldMisdaadAnoniem, burgers, de gemeente en de woningbouw. De toename aan meldingen wijdt dit team aan het feit dat mensen door COVID-19 meer thuis zijn en dus meer zien. 


Meer uit Tholen

Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

3 uur geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

6 uur geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

9 uur geleden
Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

1 dag geleden
Tholensebrug vanaf woensdagavond enkele uren dicht vanwege spoedreparatie

THOLEN - De Tholensebrug is vanaf woensdag tot en met donderdag gesloten voor verkeer. Dit komt door een spoedreparatie.

1 dag geleden
Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

2 dagen geleden
Op de werkvloer bij Bas en Delano: 'Je moet je aandacht goed bij je werk houden'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Bas Maas en Delano van Hassel. 

2 dagen geleden