Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Droom komt uit voor Van Hecke

Droom komt uit voor Van Hecke

ARNEMUIDEN - Het gaat hard met NAC Breda-voetballer Jan-Paul van Hecke. De achttienjarige inwoner van Arnemuiden ontwikkelt zich stormachtig tijdens zijn eerste seizoen in Breda. De Eredivisie-club beloonde de centrale verdediger hiervoor met een profcontract, dat hij afgelopen week ondertekende.

Jan-Paul heeft zich tot 2022 verbonden aan 'De Parel van het Zuiden'. Uiteraard is de jongeling ontzettend blij met het vertrouwen dat hij van zijn club krijgt. ''Deze kans is een droom die uitkomt. Als kleine jongen wilde ik al profvoetballer worden'', vertelt de rechtspoot enthousiast. ''Ik heb altijd hard gewerkt om mijn doel te bereiken en dat is nu gelukt. Toen ik bij NAC kwam, had ik de ambitie om een basisplaats bij JO19 te veroveren en over een aantal jaar in het eerste te staan. Dat ik nu een profcontract heb getekend en onderdeel ben van de eerste selectie is voor mij een bevestiging dat ik goed bezig ben.''

Eerste selectie

Van Hecke verruilde afgelopen zomer derdedivisionist GOES voor het vlaggenschip van de geel-zwarten. Al snel veroverde de Zeeuwse verdediger een basisplaats en speelde hij steeds vaker mee met Jong NAC. Dat deed de jongeling voortreffelijk, wat voor de technische leiding een reden was om hem mee te laten trainen bij de eerste selectie en vervolgens definitief door te schuiven.

Eredivisie

De centrale verdediger debuteerde twee weken geleden in een oefenwedstrijd tegen het Belgische Royal Antwerp FC in de basis van NAC 1. Tot een debuut in de Eredivisie kwam het helaas nog niet, maar Jan-Paul zat tijdens de wedstrijden van het eerste tegen PSV, ADO Den Haag en FC Utrecht al wel op de bank. Wanneer hij niet invalt of onderdeel uitmaakt van de wedstrijdselectie, speelt Van Hecke mee met Jong NAC of NAC JO19. ''Het is maar net waar ze me nodig hebben. Natuurlijk hoop ik dit seizoen nog mijn debuut in de Eredivisie te mogen maken, maar ik kijk van week tot week.''

Ontwikkelen

Bij NAC hoopt Jan-Paul zich verder te ontwikkelen tot een complete verdediger. ''Ik moet het vooral hebben van mijn instelling, goede timing in luchtduels en opbouwend vermogen. Mijn linkerbeen is nog wel een puntje waar ik aan moet werken, aangezien ik vaak links in het centrum van de verdediging sta en zelf rechts ben'', stelt Van Hecke. ''Mijn handelingssnelheid is ook iets dat nog beter kan. Het tempo ligt bij het eerste namelijk een stuk hoger dan bij Jong en JO19.''

Basisplaats

De jonge Zeeuw geniet met volle teugen van ieder moment dat hij op het veld staat. ''Van je hobby je beroep maken is het mooiste wat er is. Het is nu aan mij om een basisplaats te veroveren. Daar ga ik vol voor.'' 

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

19 uur geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

22 uur geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

23 uur geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

2 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

3 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

3 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden