Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dronken bromfietser negeert stopteken politie

Dronken bromfietser negeert stopteken politie

MIDDELBURG - In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 01.45 uur, is in Middelburg door de politie een bromfietser aangehouden.

Surveillerende agenten reden over de Schroeweg, toen ze iets verderop een brommer zagen rijden op een plek waar dat niet is toegestaan.

De agenten wilden de bromfietser aanspreken en een bekeuring aanzeggen en zagen dat de bestuurder de Vrijlandstraat inreed en daarbij het rode verkeerslicht negeerde. Op een stopverbod reageerde de bromfietser niet. Ook toen ze in de Roozenburglaan naast hem gingen rijden en hem, via het open raam, vroegen om te stoppen reageerde hij niet. Uiteindelijk ging de politieauto voor de brommer rijden. Toen een van de agenten uit de auto stapte, moest de man wel stoppen.

De agenten wilden de 50-jarige Middelburger op straat laten blazen, maar dit weigerde hij. Omdat er een verdenking was dat de bestuurder gedronken had, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op het bureau werd een ademanalysetest gedaan. Hier kwam uit naar voren dat hij 895 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies, zo'n vier keer de toegestane hoeveelheid.

De Officier van Justitie gaat verder bepalen wat er met het rijbewijs van de man gaat gebeuren. Hij heeft een oproep van het Openbaar Ministerie gekregen en mocht rond 04.15 uur het bureau weer verlaten. Ook kreeg hij nog drie bekeuringen: een voor het rijden op de weg, voor het rijden door rood en een voor het negeren van een stopteken.

Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

8 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

4 dagen geleden