Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dromen voor Duchenne houdt kaartenactie

Dromen voor Duchenne houdt kaartenactie

OOST-SOUBURG - Stichting Dromen voor Duchenne stuurt wenskaarten naar mensen met de spierziekte Duchenne spierdystrofie om hen een hart onder de riem te steken.

"Nu onze sociale contacten door de coronamaatregelen op een laag pitje staan, is het fijn om een kaartje te krijgen", vertelt voorzitter Frank van Ieperen van stichting Dromen voor Duchenne. "Daarom hebben we een kaartenactie opgezet. Iedereen die iemand met Duchenne wil verrassen met een kaartje, kan ons een bericht sturen. Zo proberen we zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen met Duchenne een hart onder de riem steken." 

Verrassen

Frank van Ieperen uit Oost-Souburg heeft stichting Dromen voor Duchenne opgezet om dromen van mensen met de spierziekte Duchenne te helpen realiseren. Van Ieperen lijdt zelf ook aan de ziekte en kon via de stichting zijn droomreis naar Amerika maken. Inmiddels is de wens van enkele lotgenoten ook uitgekomen, maar nieuwe dromen laten uitkomen, kan voorlopig niet door de coronacrisis. Ook daarom verstuurt het bestuur van de stichting kaartjes. "Wie iemand wil verrassen kan de naam en het adres van die persoon en een persoonlijke boodschap van maximaal twee zinnen naar ons sturen. Wij zorgen dan voor een kaartje met een kleine attentie."

Een bericht sturen kan via de Facebook-pagina van Dromen voor Duchenne of door te mailen naar [email protected].

Meer uit Middelburg

Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

1 dag geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

1 dag geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

2 dagen geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

2 dagen geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

2 dagen geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

2 dagen geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

2 dagen geleden