Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dromen voor Duchenne houdt kaartenactie

Dromen voor Duchenne houdt kaartenactie

OOST-SOUBURG - Stichting Dromen voor Duchenne stuurt wenskaarten naar mensen met de spierziekte Duchenne spierdystrofie om hen een hart onder de riem te steken.

"Nu onze sociale contacten door de coronamaatregelen op een laag pitje staan, is het fijn om een kaartje te krijgen", vertelt voorzitter Frank van Ieperen van stichting Dromen voor Duchenne. "Daarom hebben we een kaartenactie opgezet. Iedereen die iemand met Duchenne wil verrassen met een kaartje, kan ons een bericht sturen. Zo proberen we zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen met Duchenne een hart onder de riem steken." 

Verrassen

Frank van Ieperen uit Oost-Souburg heeft stichting Dromen voor Duchenne opgezet om dromen van mensen met de spierziekte Duchenne te helpen realiseren. Van Ieperen lijdt zelf ook aan de ziekte en kon via de stichting zijn droomreis naar Amerika maken. Inmiddels is de wens van enkele lotgenoten ook uitgekomen, maar nieuwe dromen laten uitkomen, kan voorlopig niet door de coronacrisis. Ook daarom verstuurt het bestuur van de stichting kaartjes. "Wie iemand wil verrassen kan de naam en het adres van die persoon en een persoonlijke boodschap van maximaal twee zinnen naar ons sturen. Wij zorgen dan voor een kaartje met een kleine attentie."

Een bericht sturen kan via de Facebook-pagina van Dromen voor Duchenne of door te mailen naar [email protected].

Meer uit Vlissingen

Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

8 uur geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

11 uur geleden
Vier auto's betrokken bij botsing Paul Krugerstraat

VLISSINGEN - Vier auto's zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.Een blauwe Fiat Punto en een zwarte Range Rover kwamen rond 14 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk tijdens een parkeermanoeuvre. Door de aanrijding botste de Fiat tegen een geparkeerd staande witte Subaru. Deze reed op zijn beurt tegen een blauwe Fiat Panda. Dit laatste voertuig had een trekhaak en raakte daardoor op het eerste zicht niet beschadigd.De Fiat Punto en de Range Rover liepen beide schade op aan een voorwiel. Deze voertuigen moesten worden opgehaald door bergingsbedrijven. Bij het ongeluk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Vanwege de botsing was de Paul Krugerstraat tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

1 dag geleden
Brand in woning aan de Bonenburg

VLISSINGEN - In een woning aan de Bonenburg in Vlissingen heeft woensdagmiddag een kleine brand gewoed.

1 dag geleden
Minder schepen op Westerschelde door stakende Belgen

VLISSINGEN - Op de rede van Vlissingen zijn vandaag aanzienlijk minder schepen te zien. De oorzaak hiervan is een staking van overheidspersoneel in België. Ook de bemanning van de loodsboten die de Belgische loodsen aan boort van de schepen moet brengen is in staking.

1 dag geleden
Mission to Seafarers bezorgt zeevarenden een extraatje met kerst

VLISSINGEN - Met zo'n 25 vrijwilligers zijn bij de Mission to Seafarers aan de Ritthemsestraat het afgelopen weekend maar liefst duizend kerstpakketten samengesteld voor zeevarenden. De komende weken worden de pakketten verspreid over de schepen die de Vlissingse havens aandoen zodat de zeelieden tijdens de kerstdagen een extraatje hebben.

1 dag geleden
Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

2 dagen geleden