Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Droge jaarwisseling met weinig wind: grote kans op vuurwerkmist

Droge jaarwisseling met weinig wind: grote kans op vuurwerkmist

REIMERSWAAL/KAPELLE - Het ziet er naar uit dat de jaarwisseling droog en met weinig wind zal verlopen. Wel is de kans groot dat er hierdoor een dichte vuurwerkmist ontstaat. Dit kan flinke overlast veroorzaken bij mensen met longklachten.

Het weer tijdens Oudejaarsdag is droog met wolkenvelden en geleidelijk vanuit het noorden wat zon. Er waait een zwakke wind. De temperatuur is 's avonds rond de 3-4 graden en daalt rond middernacht naar 0 tot 3 graden. 

Doordat er tijdens de jaarwisseling weinig wind staat, kunnen de dampen van vuurwerk ophopen en mist veroorzaken. Bij het afschieten komt namelijk veel fijnstof vrij dat in de lucht blijft hangen. Hierdoor ontstaat er een smog in de lucht. Voor mensen met longklachten kan dit flinke overlast veroorzaken. 

Nieuwjaarsdag
De eerste dag van het jaar start mogelijk ook met mist. Gedurende de dag zal op meer plaatsen de zon gaan schijnen. Er wordt geen regen verwacht. De temperatuur zal oplopen tot 6 graden. Ben jij van plan een nieuwjaarsduik te gaan nemen? Dan heb je geluk. Het zeewater is met 7/8 graden iets warmer dan de luchttemperatuur. 

De rest van de week blijft het ook rustig weer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Vrijdag is er kans op een bui. Met een gemiddelde temperatuur tussen de 6 en 9 graden start het jaar zacht. 

Meer uit Reimerswaal

Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

3 uur geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

6 uur geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

15 uur geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

2 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

3 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

6 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

6 dagen geleden