Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drillrapper biedt excuses aan voor fatale steekpartij

Drillrapper biedt excuses aan voor fatale steekpartij

DEN HAAG (ANP) - Een van de Rotterdamse drillrappers die betrokken was bij de dodelijke steekpartij in Scheveningen van afgelopen maandag heeft op Instagram zijn excuses gemaakt. "Deze drillbeef slaat aan het eind van de dag nergens op", zo schrijft hij. "Aan het eind van de dag weet ik oprecht niet waarom deze ruzie precies is begonnen", schrijft Blacka5324 op zijn Instagram-pagina.

Diverse media meldden al eerder dat de steekpartij te maken heeft met een ruzie tussen rivaliserende drillrap-groepen, in dit geval groepen rappers uit Amsterdam en Rotterdam. Daarbij kwam het slachtoffer, een 19-jarige Rotterdammer, om het leven. Volgens de Amsterdamse zender AT5 liep het conflict tussen de Amsterdammers en Rotterdammers al een tijdje. Beef is slang (straattaal) voor ruzie/knokpartij. Een drillrap is een uit Amerika overgewaaide hiphopstroming waarin onder meer geweld wordt verheerlijkt.

Verder schrijft hij: "En hoe ik zo dom ben geweest om me in deze drillbeef te mengen met jongens die niets te verliezen hebben. Er werden ernstige bedreigingen geuit naar mijn familie, waardoor ik mezelf verloor." "Hierbij wil ik mijn excuses aanbieden naar alle getroffenen en mensen die hier onder (hebben) moeten lijden", schrijft Blacka5324. De rapper heeft niet alleen spijt; hij zegt ook sorry tegen de nabestaanden. "De hoeveelheid pijn/spijt waaronder ik op dit moment lijd gaat niemand begrijpen, maar de pijn die de familie doorstaat is niet eens voor te stellen." Hij stelt niet te weten waar de ruzie over ging.

Twee mannen zitten op dit moment vast voor de dodelijke steekpartij. Ze zitten in beperking, wat betekent dat ze met niemand contact mogen hebben behalve met hun advocaat. Het is de afgelopen dagen onrustig geweest in Den Haag en Scheveningen. Er zijn onder meer verkeersregelaars en handhavers belaagd en brandkranen zijn opengedraaid. De ME moest ingrijpen. Vanwege de onrust is de Haagse burgemeester Jan van Zanen eerder teruggekeerd van vakantie.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden