Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drietal aangehouden voor gestolen tuingereedschap en tuinset

Drietal aangehouden voor gestolen tuingereedschap en tuinset

THOLEN - De politie heeft woensdagmiddag drie mannen, waarvan één uit Tholen, aangehouden voor diefstal. De politie kwam het drietal op het spoor door een melding van een man uit Lepelstraat.

Hij was die ochtend slachtoffer geworden van diefstal. Bij zijn woning aan de Kladseweg was woensdagochtend een tuinset gestolen. Na een opsporingsbericht via de buurtwhatsapp kreeg de man een bericht over een verdachte auto aan de Bloemendaalseweg in Lepelstraat. Toen de man ging kijken, trof hij inderdaad zijn tuinset aan. Hij belde de politie en zij hielden de auto in de gaten. "Rond 14.30 uur zagen we dat drie mannen aan kwamen rijden, waarna een van hen naar de auto liep. In deze auto stond de gestolen tuinset nog. Hij werd gearresteerd", meldt de politie. Het gaat om een 20-jarige man uit Tholen.

De andere twee mannen sloegen op de vlucht met de auto waar ze mee waren gekomen. "Hierbij ontstond een achtervolging naar Wouw, waar het tweetal aan het Bosveld werd aangehouden." Het gaat om twee inwoners (20 en 22 jaar) uit Vlissingen. Het drietal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zijn vandaag verhoord en de vluchtauto is in beslag genomen.

Gereedschappen

Naast de gestolen tuinset trof de politie in de auto nog diverse gereedschappen van het merk Stihl aan, zoals bladblazer, kettingzaag, bosmaaier, heggenschaar. De foto's staan afgebeeld in een speciaal opsporingsbericht. De vermoedelijke eigena(a)r(en) worden verzocht naar de politie te bellen: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Vermeld hierbij zaaknummer 2020101140.

Meer uit Tholen

Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

14 minuten geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

4 uur geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

23 uur geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

1 dag geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

1 dag geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

2 dagen geleden
Skills helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

THOLEN - Skills draait op volle toeren. Aan de Marconiweg in bedrijventerrein Welgelegen ligt deze nieuwe werkplaats. De missie van Skills is duidelijk: het trainen van deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Dit kan iedereen zijn, van mensen met psychische klachten tot nieuwkomers.

2 dagen geleden