Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Driehonderd suggesties voor nieuwe naam fuserende corporaties

Driehonderd suggesties voor nieuwe naam fuserende corporaties

GOES - De fuserende woningcorporaties RWS en R&B Wonen maken woensdag (12 juni) hun nieuwe naam bekend. "Er zijn ruim 300 namen ingediend", laat RWS-directeur Maarten Sas weten.

Op maandag 1 juli vindt de juridische fusie tussen de twee Bevelandse corporaties plaats. Per 1 januari 2020 is de fusie organisatorisch een feit.

Top 3

In april riepen R&B Wonen en RWS het publiek op om geschikte suggesties voor de nieuwe naam in te dienen. "Dat hebben we geweten ook", zegt Sas, "we ontvingen ruim 300 reacties."

Uit alle inzendingen hebben de corporaties zes namen geselecteerd. Hieruit hebben medewerkers een top drie samengesteld. Welke van deze drie suggesties de nieuwe naam is, wordt woensdag bekend.

Locatie

Over de locatie van het nieuwe kantoor wordt binnenkort meer duidelijk. Zeker is dat zowel het huidige RWS-kantoor aan het Stationspark in Goes, als het R&B Wonen-kantoor aan het Van der Biltplein in Heinkenszand niet groot genoeg zijn voor de nieuwe organisatie.

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

11 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

13 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden