Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Driehonderd suggesties voor nieuwe naam fuserende corporaties

Driehonderd suggesties voor nieuwe naam fuserende corporaties

GOES - De fuserende woningcorporaties RWS en R&B Wonen maken woensdag (12 juni) hun nieuwe naam bekend. "Er zijn ruim 300 namen ingediend", laat RWS-directeur Maarten Sas weten.

Op maandag 1 juli vindt de juridische fusie tussen de twee Bevelandse corporaties plaats. Per 1 januari 2020 is de fusie organisatorisch een feit.

Top 3

In april riepen R&B Wonen en RWS het publiek op om geschikte suggesties voor de nieuwe naam in te dienen. "Dat hebben we geweten ook", zegt Sas, "we ontvingen ruim 300 reacties."

Uit alle inzendingen hebben de corporaties zes namen geselecteerd. Hieruit hebben medewerkers een top drie samengesteld. Welke van deze drie suggesties de nieuwe naam is, wordt woensdag bekend.

Locatie

Over de locatie van het nieuwe kantoor wordt binnenkort meer duidelijk. Zeker is dat zowel het huidige RWS-kantoor aan het Stationspark in Goes, als het R&B Wonen-kantoor aan het Van der Biltplein in Heinkenszand niet groot genoeg zijn voor de nieuwe organisatie.

Meer uit Reimerswaal

Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

3 uur geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

8 uur geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

1 dag geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

2 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

4 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

6 dagen geleden
Rubriek Albert Kort: Emigratie

Emigratie is van alle tijden. Soms laten mensen zich leiden door de zucht naar avontuur, maar meestal worden ze ertoe gedwongen door onderdrukking of slechte leefomstandigheden. Ook Zuid-Beveland had daarmee te maken, met name in de negentiende eeuw. Zo zochten veel gereformeerden hun toevlucht in Amerika, omdat de hervormde kerk hen zag als tweederangsburgers. De meesten vestigden zich in Michigan, waar ze hun eigen gemeenten opbouwden. Het stadje 'Zeeland' getuigt nog van de herkomst van de eerste bewoners.

1 week geleden