Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie Zeeuwse bedrijven in Innovatie Top 100

Drie Zeeuwse bedrijven in Innovatie Top 100

De 16e Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel (KvK) telt drie Zeeuwse noteringen. Dit zijn Q-Aviation in Middelburg, Meatless in Goes en Pure Blue Water in Kapellebrug. Op 2 februari maakt de jury de exacte plaatsen in de ranglijst bekend.

Q-Aviation is geselecteerd met een lamp die helikopters veilig helpt te landen, Meatless met een plantaardige grondstof voor vleesvervangers en Pure Blue Water met een  toepassing voor een gezond tweede leven voor water.

Bij de bekendmaking dinsdag van de jaarlijkse top 100 van vernieuwende bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb) meldt de KvK dat de provincie Noord-Holland met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd is. 

Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de vernieuwingen afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). ‘Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen’, laat de KvK weten. ‘Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.’

Groei

Dat vernieuwen goed is voor de groei van bedrijven blijkt volgens de Kamer uit het feit dat driekwart van de ondernemers aangeeft dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en omzet is gestegen (bij 72 procent). ‘De winst en productiviteit is toegenomen bij 57 procent. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen. Hierdoor is een plek in de KVK Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes.’

Op 2 februari wordt bekend wie de lijst aanvoert. ‘Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De winnaar ontvangt een plaquette. De kracht van deze lijst is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. Alle 100 bedrijven zijn hier te vinden: www.kvkinnovatietop100.nl

Meer uit Beveland

Kermis in Goes is geopend; week lang vertier in binnenstad

GOES - Kijkers waren er vrijdagmiddag al volop om te zien hoe de kermisexploitanten in Goes de laatste voorbereidingen troffen bij hun attracties. Om 15.00 uur is de kermis in de binnenstad officieel geopend en kan het publiek ook alle attracties uitproberen. 

7 uur geleden
Vallende sterren van de Perseïden vanavond goed te zien

Komende nacht is het hoogtepunt van de meteorenzwerm Perseïden. Het beste moment om de Perseïden waar te nemen is om 4.45 uur. ‘Het weerbeeld is zeer gunstig, want het is helder weer en de temperatuur is aangenaam’, aldus weerbureau Weeronline. ‘Helaas valt het aantal vallende sterren van de Perseïden dit jaar tegen.’

7 uur geleden
Prominente vrouwen in Platepolder Heinkenszand

HEINKENSZAND - De straatnamen van de nieuwe wijk in Platepolder in Heinkenszand zijn bekend. De dertien straten worden vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, zoals de Irene Vorrinkstraat en Marga Klompélaan.

11 uur geleden
Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

1 dag geleden
Derde editie Lewedorp Lady’s Tournament op 9 september

LEWEDORP - Liefhebbers van vrouwenvoetbal 7 tegen 7 komen vrijdag 9 september volop aan hun trekken tijdens het 7 tegen 7 vrouwentoernooi, dat wordt georganiseerd door de Lewedorpse Boys.

1 dag geleden
Blauwalg steekt kop op in stilstaand water, onder meer in Goese Polder

GOES – Door de hoge temperaturen duiken blauwalgen op in stilstaand water in Zeeland, zoals in de wijk Goese Polder in Goes. Het wordt mens en dier afgeraden om met dit water in contact te komen. Waterschap Scheldestromen verwacht dat de aanwezigheid van blauwalg de komende dagen toeneemt door de warmte.

2 dagen geleden
Treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden gestremd door aanrijding

ARNEMUIDEN – Door een aanrijding op de Doeleweg met een trein is het treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden voor onbepaalde tijd gestremd.

2 dagen geleden