Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie Zeeuwse bedrijven in Innovatie Top 100

Drie Zeeuwse bedrijven in Innovatie Top 100

De 16e Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel (KvK) telt drie Zeeuwse noteringen. Dit zijn Q-Aviation in Middelburg, Meatless in Goes en Pure Blue Water in Kapellebrug. Op 2 februari maakt de jury de exacte plaatsen in de ranglijst bekend.

Q-Aviation is geselecteerd met een lamp die helikopters veilig helpt te landen, Meatless met een plantaardige grondstof voor vleesvervangers en Pure Blue Water met een  toepassing voor een gezond tweede leven voor water.

Bij de bekendmaking dinsdag van de jaarlijkse top 100 van vernieuwende bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb) meldt de KvK dat de provincie Noord-Holland met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd is. 

Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de vernieuwingen afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). ‘Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen’, laat de KvK weten. ‘Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.’

Groei

Dat vernieuwen goed is voor de groei van bedrijven blijkt volgens de Kamer uit het feit dat driekwart van de ondernemers aangeeft dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en omzet is gestegen (bij 72 procent). ‘De winst en productiviteit is toegenomen bij 57 procent. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen. Hierdoor is een plek in de KVK Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes.’

Op 2 februari wordt bekend wie de lijst aanvoert. ‘Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De winnaar ontvangt een plaquette. De kracht van deze lijst is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. Alle 100 bedrijven zijn hier te vinden: www.kvkinnovatietop100.nl

Meer uit Beveland

Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

14 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

18 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

21 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

1 dag geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

1 dag geleden