Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie Zeeuwse acts naar Popaanzee Academy

Drie Zeeuwse acts naar Popaanzee Academy

MIDDELBURG - Popaanzee verwelkomt drie Zeeuwse acts in het Academy-traject van 2021. ‘Een onafhankelijke commissie uit de Zeeuwse popsector selecteerde uit de vijftien aanmeldingen Winson Blue, Max Horák en Dispelled voor een  jaar lang intensieve begeleiding.

Popaanzee is het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek. De deelnemers krijgen masterclasses en stellen een bandplan op. Op basis daarvan wordt iedere act gekoppeld aan een coach uit de Nederlandse muziekindustrie, zoals een muzikant, manager of producer. Daarnaast mogen ze optreden op Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Vestrock en het Zeeland Nazomerfestival. Het traject wordt afgesloten met een clubavond in samenwerking met een van de Zeeuwse poppodia.

Winson Blue

Winson Blue is een gezamenlijk project van zangeres Jaimy Versteeg, producer Loek Maas en bassist Karsten Staargaard. ‘De muziek van Winson Blue is een mix van elektronisch en organische klanken en invloeden uit het verleden en het heden, die op een heerlijke manier samenkomen’, aldus Popaanzee. ‘Moderne songwriting en composities gecombineerd met aanstekelijke vocals, rijke gitaargeluiden én begeleid door heerlijke harmonieën. Binnenkort verwacht Winson Blue een aantal prachtige nieuwe nummers uit te brengen.’

Max Horák

Explosief, energiek en pakkend. Dat kun je verwachten tijdens het luisteren naar Max Horák. Euforische gitaarnoten, een rauwe stem en melodieën die voor de rest van de week niet meer uit je hoofd gaan.’ Deze ingrediënten zijn de basis voor de gitaarpop van de 21-jarige Max Horák. Inspiratie haalt hij voornamelijk uit het dagelijks leven. Max Horák komt oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen en studeert nu gitaar aan het conservatorium van Rotterdam. Zijn eerste single ’Find Another’ verschijnt in februari en is onderdeel van zijn debuut-ep ‘Friday Night’. 

Dispelled

Dispelled is een driekoppige metalband uit Zierikzee met Marck Blom op gitaar en lead vocals, Wilco van der Nat op bas en backing vocals en Jesse de Lange op drums. ‘De muziek wordt beïnvloed door groovemetal uit de jaren ‘90 met moderne invloeden zoals: Gojira, Betzefer, Avatar en Lamb of god.’ Dispelled heeft in 2020 hun eerste album ‘The Box’ uitgebracht. In datzelfde jaar stonden ze in de halve finale van het Nederlandse metalbattle en wonnen de finale van bandwedstrijd Spectra. Momenteel werkt de band aan hun tweede studioalbum.

Meer uit Middelburg

Performancemiddag in Vleeshal Middelburg met Emma Jääskeläinen, Verneri Pohjola, Joonas Riippa & Even Minn

MIDDELBURG - Op zaterdag 17 juni vinden er in de Vleeshal in Middelburg bijzondere eenmalige performances plaats in de huidige tentoonstelling ‘Slo Mo Mother’ van Emma Jääskeläinen. Voor deze middag zijn musici Verneri Pohjola en Joonas Riippa en schrijver en dramaturg Even Minn uitgenodigd door Jääskeläinen om haar sculpturen tot leven te wekken. De performances zijn een zoektocht naar ritme, geluid, beweging en tekst in het werk van Jääskeläinen. Voor de eerste performance heeft Jääskeläinen de trompettist Pohjola en percussionist Riippa uitgenodigd. Zij zullen tijdens een improvisatiesessie de kettingen van het sculptuur ‘At Her Fingertips’ gebruiken als instrument. De geluiden die Jääskeläinen hoort tijdens haar werkproces, zoals de ritmische slag van het beitelen en de eentonige hoge noot van de schuurmachine, zijn de aanleiding voor het idee om de stenen als instrument te gebruiken.Voor het tweede deel van de middag heeft Jääskeläinen kunstenaar, dramaturg en schrijver Minn uitgenodigd om hun essay ‘Alien Mother’ (2023) voor te dragen. De eerste voordracht ‘Aliens, mothers, gorillas’ was op het evenement ‘Veranda’ van Sorbus Art Space in Helsinki (2017). De tweede versie ‘Äitini on Alien’ is een audio-essay uitgezonden door Yle Radio (2018). Eén van de dingen die aan bod komt in het essay is een manier om met grote veranderingen om te gaan, zoals klimaatverandering en wetenschappelijke ontdekkingen. Gevoelig zijn en het onbekende omarmen is de juiste benadering volgens Minn. Jääskeläinen hoorde dit essay voor het eerst in 2019, toen ze net moeder was geworden en werkte aan een ensemble van sculpturen die te maken hadden met familie. Het opschalen van haar praktijk en het verse moederschap bracht veel gevoelens met zich mee die voor Jääskeläinen weerklinken in het essay, zoals je bewust zijn van het veranderende lichaam.De performance middag vindt plaats te midden van de sculpturen in de tentoonstelling in de Vleeshal op zaterdag 17 juni van 16.00 tot 18.00 uur.

16 uur geleden
Een Tiny Forest voor Koudekerke

KOUDEKERKE - Op donderdag 25 mei 2023 was er tijdens de dorpsraadvergadering in Koudekerke een presentatie te zien van de gemeente Veere in samenwerking met IVN Natuureducatie. Tijdens deze presentatie deelde de gemeente Veere mede waarom zij trots is op de komst van een Tiny Forest in Koudekerke.

17 uur geleden
Roze Limousine rijdt door Zeeland

ZEELAND - Op 9 juni komt de Roze Limo naar Zeeland om aandacht te vragen voor de lhbti+ community. De host van deze dag is auteur/fotograaf Eveline Van de Putte namens Roze 50+ Zeeland. De andere limo gasten zijn vertegenwoordigers van Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LFB, Roze 50+ Zeeland, GSA en Gekozen Familie Zeeland.

1 dag geleden
Een avond vol spanning tijdens het Zeeuws Thriller Festival in Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 9 juni 2023 van 19.00 tot 23.30 uur is het zover: in de gotische sferen van de Wandelkerk in Middelburg kun je als thrillerfan je hart sneller laten kloppen. Schrijvers Jeroen Windmeijer, Jet van Vuuren, Mark de Groot en Wim Hendrikse gaan onder leiding van presentator Myrthe Jansen in gesprek over de kunst van een sterke thriller en de kracht van Zeeland als decor. Een avond vol spanning, interviews, signeersessies en een sinistere wandeling.

1 dag geleden
Politieauto en fietser in botsing in Serooskerke, één gewonde

SEROOSKERKE (W) - Een politieauto is woensdagmiddag op de Wilgenhoekweg bij Serooskerke (W) in botsing gekomen met een plotseling overstekende fietser. De fietser raakte bij het ongeluk gewond, zo bevestigt de politie.

1 dag geleden
Douane onderschept 939 kilo cocaïne in Zeeland

MIDDELBURG/VLISSINGEN - In samenwerking met de politie heeft de Douane op dinsdag 6 juni tijdens een algemene controle 430 kilo cocaïne aangetroffen bij een bedrijf in Middelburg. Daarnaast heeft de organisatie diezelfde dag, tijdens een andere reguliere controle, 509 kilo cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Hierbij heeft de Douane bijstand ontvangen van de Koninklijke Marechaussee.

2 dagen geleden
Drugs ontdekt bij bedrijf Middelburg, geen betrokkenheid

MIDDELBURG - Bij een bedrijf in Middelburg is dinsdag drugs aangetroffen in een container. Volgens de politie heeft het bedrijf echter zelf niets met de zaak te maken. Volgens een woordvoerder van de politie bleek op het bedrijfsterrein dat verdovende middelen verstopt zaten in een container. 

3 dagen geleden