Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie jongens opgepakt voor zware mishandeling en bedreiging

Drie jongens opgepakt voor zware mishandeling en bedreiging

KORTGENE - Twee 16-jarigen en een 14-jarige jongen zijn donderdagmiddag aangehouden voor de zware mishandeling en bedreiging van twee jongens in Kortgene. De verdachten komen uit Kortgene en Rilland. 

De politie houdt de drie jongens vast voor onderzoek. Getuigen kunnen zich bij de politie melden. 

Meerdere personen zouden woensdag rond 23.00 uur een 18-jarige jongen hebben mishandeld. ‘De jongeman, die op een camping aan de Havenweg in Kortgene verbleef, werd op het campingterrein, schijnbaar vanuit het niets door een groep jongeren aangevallen en mishandeld’, laat de politie weten. ‘Een andere jongen, van 15 jaar, werd bedreigd.’ Toen agenten met meerdere eenheden ter plaatse kwamen, waren de daders al verdwenen. Wel spraken de dienders met meerdere getuigen die een verklaring aflegden. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. ‘Het 18-jarige slachtoffer hoefde zich, ondanks de fikse mishandeling, niet onder doktersbehandeling te laten stellen.’

De politie is nog op zoek naar getuigen van de mishandeling en bedreiging. Wie meer weet kan contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Meer uit Beveland

Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

2 uur geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

4 uur geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

5 uur geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

5 uur geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

8 uur geleden
Aan de keukentafel bij Hendriek Flikweert: 'We hebben een papierfetisj bij Lectori'

KAPELLE - Hendriek Flikweert-Herselman zou in de zorg gaan werken, dat wilde ze als jong meisje al doen. Toen ze achttien was veranderden de plannen. De vader van Hendriek had een bijzonder voorstel. Wilde ze niet samen met haar moeder een boekhandel beginnen in Kapelle? Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar bestaat Boekhandel Lectori ('De lezer zijt gegroet') 34 jaar. “Wij gaan gewoon door."

9 uur geleden
Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

1 dag geleden