Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie gelukkigen tijdens Lintjesregen 2019

Drie gelukkigen tijdens Lintjesregen 2019

THOLEN - Burgemeester Ger van de Velde - de Wilde mocht dit jaar drie koninklijke onderscheidingen overhandigen aan inwoners van de gemeente Tholen. Zij ontvingen de lintjes, omdat ze zich "geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd".

De jaarlijkse Lintjesregen vindt traditiegetrouw plaats op de vrijdag voor Koningsdag. In de gemeente Tholen werd één lintje echter al een dag eerder uitgereikt. Piet Swarthof, medeoprichter en voorzitter van het Cultuurplein, mocht donderdagavond bij de officiële opening van de Kunstroute Tholen het eerste lintje in ontvangst nemen. Swarthof is al jaren betrokken bij het culturele veld in de gemeente Tholen, zo is hij niet alleen betrokken bij het Cultuurplein, hij is tevens organisator en coördinator van Meet the Locals in Tholen. In het verleden zette hij zich ook in als bestuurslid en voorzitter van de Kunstkring, hij was lid van de WMO adviesraad (onderdeel cultuur) en bestuurslid en voorzitter van Montessorivereniging Tholen. Daarom werd Swarthof benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hans Roggeband

Datzelfde geldt voor Hans Roggeband uit Tholen. Hij werd vrijdagochtend door de burgemeester verrast in De Vossenkuil in Oud-Vossemeer. Roggeband vervult sinds 1986 al verschillende functies bij de Gereformeerde Kerk in Oud-Vossemeer, hij is sinds 1993 vrijwilliger bij Stichting Sint-Nicolaas Comité in het dorp en hij is vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Tholen - Reimerswaal. In het verleden heeft Hans Roggeband zich ook ingezet als vrijwilliger voor Vluchtelingenwerk Oud-Vossemeer, bij de middenstandsvereniging in Oud-Vossemeer, als lid van de Raad van Toezicht van de Rabobank in Tholen én hij was vrijwilliger bij het Lievensberg ziekenhuis. Dat was voor de Koning reden genoeg om ook Hans te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tim van Mierlo

Last but not least was Tim van Mierlo uit Oud-Vossemeer. Hij werd vrijdagochtend in de kantine van voetbalvereniging Vosmeer verrast door een bezoek van burgemeester Van de Velde. Van Mierlo nam dit jaar, na 22 jaar, afscheid van zijn rol als Pliessie Witte in Oud-Vossemeer. Een mooi moment voor een Koninklijke onderscheiding moeten ze gedacht hebben. Vanwege zijn 22 jaar als vrijwilliger bij de carnavalsvereniging De Vlooientrappers en vanwege zijn vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging Vosmeer kreeg ook Van Mierlo een koninklijke onderscheiding opgespeld door de burgemeester. 

Meer uit Tholen

Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

19 uur geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

22 uur geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

1 dag geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

1 dag geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

2 dagen geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Oesterdam

THOLEN - Een fietser is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen om hulp te verlenen. De fietser is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Politie: 'Maatregelen nodig om aantal verkeersdoden terug te dringen'

ZEELAND - Vorig jaar zijn in Nederland 684 mensen gestorven door een verkeersongeval, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). "Naast het handhaven van de verkeersregels door de politie is er een gezamenlijke inspanning van alle ketenpartners nodig om het aantal fatale verkeersongevallen terug te dringen", zegt Willybert Oor, portefeuillehouder Verkeer van de politie.

2 dagen geleden