Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie gelukkigen tijdens Lintjesregen 2019

Drie gelukkigen tijdens Lintjesregen 2019

THOLEN - Burgemeester Ger van de Velde - de Wilde mocht dit jaar drie koninklijke onderscheidingen overhandigen aan inwoners van de gemeente Tholen. Zij ontvingen de lintjes, omdat ze zich "geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd".

De jaarlijkse Lintjesregen vindt traditiegetrouw plaats op de vrijdag voor Koningsdag. In de gemeente Tholen werd één lintje echter al een dag eerder uitgereikt. Piet Swarthof, medeoprichter en voorzitter van het Cultuurplein, mocht donderdagavond bij de officiële opening van de Kunstroute Tholen het eerste lintje in ontvangst nemen. Swarthof is al jaren betrokken bij het culturele veld in de gemeente Tholen, zo is hij niet alleen betrokken bij het Cultuurplein, hij is tevens organisator en coördinator van Meet the Locals in Tholen. In het verleden zette hij zich ook in als bestuurslid en voorzitter van de Kunstkring, hij was lid van de WMO adviesraad (onderdeel cultuur) en bestuurslid en voorzitter van Montessorivereniging Tholen. Daarom werd Swarthof benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hans Roggeband

Datzelfde geldt voor Hans Roggeband uit Tholen. Hij werd vrijdagochtend door de burgemeester verrast in De Vossenkuil in Oud-Vossemeer. Roggeband vervult sinds 1986 al verschillende functies bij de Gereformeerde Kerk in Oud-Vossemeer, hij is sinds 1993 vrijwilliger bij Stichting Sint-Nicolaas Comité in het dorp en hij is vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Tholen - Reimerswaal. In het verleden heeft Hans Roggeband zich ook ingezet als vrijwilliger voor Vluchtelingenwerk Oud-Vossemeer, bij de middenstandsvereniging in Oud-Vossemeer, als lid van de Raad van Toezicht van de Rabobank in Tholen én hij was vrijwilliger bij het Lievensberg ziekenhuis. Dat was voor de Koning reden genoeg om ook Hans te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tim van Mierlo

Last but not least was Tim van Mierlo uit Oud-Vossemeer. Hij werd vrijdagochtend in de kantine van voetbalvereniging Vosmeer verrast door een bezoek van burgemeester Van de Velde. Van Mierlo nam dit jaar, na 22 jaar, afscheid van zijn rol als Pliessie Witte in Oud-Vossemeer. Een mooi moment voor een Koninklijke onderscheiding moeten ze gedacht hebben. Vanwege zijn 22 jaar als vrijwilliger bij de carnavalsvereniging De Vlooientrappers en vanwege zijn vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging Vosmeer kreeg ook Van Mierlo een koninklijke onderscheiding opgespeld door de burgemeester. 

Meer uit Tholen

Pannenkoeken eten op Vossemeerse molen tijdens Nationale Molendag

OUD-VOSSEMEER - Diverse molens op Tholen openen zaterdag 11 mei de deuren tijdens de Nationale Molendag. In molen De Jager in Oud-Vossemeer worden weer pannenkoeken gebakken. Ook is het mogelijk om het maalbedrijf in de molen te bekijken.

2 uur geleden
Auto belandde in een tuin langs de weg na eenzijdig ongeluk op de Postweg (N286)

POORTSVLIET - Een automobilist is vrijdagochtend om een onbekende reden van de weg geraakt op de Postweg (N286). Daarbij reed de auto de tuin in van een naastgelegen woning.

5 uur geleden
Expositie 'kunst kieke'-route geopend in Sint-Annaland en omgeving

SINT-ANNALAND - 15 jaar geleden werd door Jos Boogaard en haar cursisten voor de eerste keer de 'kunst kieke'-route in Sint-Annaland en omgeving georganiseerd. Inmiddels heeft het evenement dat om de twee jaar tijdens het hemelvaartweekend plaatsvindt, een vaste plek op de agenda van cursisten en bezoekers veroverd!

1 dag geleden
Wasdroger in brand op zolder van woning Sint-Maartensdijk [UPDATE]

SINT-MAARTENSDIJK - De brandweer werd woensdagmiddag opgeroepen voor een brandende wasdroger. De wasdroger vloog in brand op zolder van een woning aan de Bloemenlaan in Smerdiek. De situatie werd al snel opgeschaald naar een middelbrand. Gelukkig werd het vuur al snel onder controle gebracht.

1 dag geleden
ANWB waarschuwt: Hemelvaartsweekend brengt extra drukte op de weg

BRABANT/ZEELAND - ANWB Verkeersinformatie voorspelt een drukke avondspits op woensdag 8 mei vanwege het aanstaande lang Hemelvaartsweekend: "Veel mensen vertrekken woensdagmiddag voor een korte vakantie. Vorig jaar stond er op de vooravond van Hemelvaart 1016 kilometer file."

1 dag geleden
Thoolse zwembaden krijgen zwemtest: 'Een ongeluk zit in een klein hoekje'

THOLEN - Wie komende zomer plezier gaat maken in één van de twee Thoolse zwembaden hoeft zich geen zorgen te maken over zijn veiligheid. Zaterdagmorgen stonden meer dan veertig personeelsleden en vrijwilligers in alle vroegte klaar voor de jaarlijkse zwemtest. En daarbij bleven de deelnemers niet droog. 

2 dagen geleden
Gewonde na explosie auto in Tholen, twee traumahelikopters onderweg

THOLEN - Een persoon die dinsdagavond aan een auto zat te sleutelen op de Slabbecoornweg in Tholen is naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde nadat er een ontploffing was in de benzinetank van het voertuig. Eén traumahelikopter is geland.

2 dagen geleden