Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie gegadigden voor bouw sportcentrum Kapelle

Drie gegadigden voor bouw sportcentrum Kapelle

KAPELLE - Er hebben zich bij de gemeente Kapelle drie bedrijven gemeld die het nieuwe sportcentrum aan de Vroonlandseweg in Kapelle willen realiseren.

Dat laat de gemeente weten nu de aanmeldingsprocedure is gesloten. 'De drie partijen zijn allemaal geschikt bevonden', schrijft de Kapelse wethouder Jon Herselman in de gemeentelijke nieuwsbrief. Het gaat om Aannemingsbedrijf Fraanje, die onder meer sportcomplex Omnium in Goes realiseerde, Vaessen Algemeen Bouwbedrijf, bekend van de bouw van onder andere het zwembad Optisport Vrijburgbad in Vlissingen en Wind Design & Build. Dit bedrijf bouwde bijvoorbeeld het Laco sportcentrum in Zierikzee.

2022

De aanbestedingsprocedure voor het project, waarvoor de gemeente Kapelle dertien miljoen euro reserveert, begint deze maand. De gemeente maakt rond januari bekend welk bedrijf het beste uit de bus is gekomen en de bouwopdracht krijgt. Kapelle gaat voor een nieuw complex met een sporthal, gymzaal en wedstrijdbad met zes banen, een beweegbare bodem en een scheidingswand om het bad voor verschillende doelgroepen te kunnen gebruiken.

Als de bouwopdracht is verstrekt, wordt het ontwerp voor het nieuwe complex gemaakt. De oplevering van de nieuwbouw is gepland voor 31 maart 2022. Na de ingebruikname sloopt de gemeente het huidige sportcentrum en richt de openbare ruimte in.

Meer uit Reimerswaal

Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

1 dag geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

2 dagen geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

2 dagen geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

3 dagen geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

3 dagen geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

4 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

5 dagen geleden