Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie gedecoreerden in Noord-Beveland

Drie gedecoreerden in Noord-Beveland

KAMPERLAND - Er zijn jaren geweest dat Noord-Beveland geen lintjesregen kende, maar vrijdag was er een meer dan bescheiden buitje. Drie inwoners van de kleinste gemeente van Zeeland werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Eerst waren twee iconen van sportvereniging Slagvast uit Kamperland aan de beurt. Zowel John Jobse uit Kamperland als Joke Wattel uit Kortgene werden door burgemeester Letty Demmers verrast. Jobse is al 25 jaar actief voor de club. Hij zit in verschillende commissies, werkt achter de bar en is een manusje van alles, ook bij verbouwingen.

Mantelzorger

Clubgenote Joke Wattel is sinds 1978 actief voor Slagvast. Ook zij doet van alles voor de vereniging en was daarnaast tussen 2014 en 2018 mantelzorger voor haar zieke echtgenoot.

KNRM

Waar Jobse en Wattel werden onderscheiden in de kantine van Slagvast kreeg Salomon Colpaert thuis in Wissenkerke bezoek van de burgemeester. Colpaert werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij sinds 1997 vrijwilliger is bij de KNRM in Veere. Tot 2017 was hij opstapper en sindsdien steekt hij aan wal zijn handen uit de mouwen.  

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

1 dag geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

1 dag geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

1 dag geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 dag geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

2 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

2 dagen geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

2 dagen geleden