Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie dagen lang knusse winterfair in Heinkenszand

Drie dagen lang knusse winterfair in Heinkenszand

HEINKENSZAND – Het hele gezin kan vrijdag, zaterdag en zondag genieten van een sfeervolle, gratis toegankelijke winterfair in zalencentrum De Stenge in Heinkenszand. Terwijl de jonge bezoekers zich vermaken met kinderactiviteiten, kunnen de ouders struinen langs de ruim negentig kraampjes van standhouders uit heel Nederland en zelfs daarbuiten.

De winterfair, die inmiddels al enkele jaren in De Stenge plaatsvindt, wordt vrijdag (18 november) om 14.00 uur geopend door burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Voor de kinderen is er een springkussen in de stijl van Kabouter Plop. Ook kunnen zij lekker bouwen met grote Lego-blokken. Wegens het succes van vorig jaar kunnen kinderen ook dit jaar weer prijzen winnen met ‘Legomasters Heinkenszand’. Jongens en meiden die een gooi willen doen naar de drie Lego-pakketten maken thuis hun mooiste bouwwerk van Lego en sturen een foto hiervan naar [email protected]. Dat kan nu al en tot en met zaterdag (19 november) 12.00 uur. De winnaars worden zondag bekendgemaakt tijdens de winterfair.

Vrijdag

Vrijdag is de vijftiende editie van de winterfair open van 14.00 tot 21.00 uur. De standhouders nemen allerhande artikelen mee. “Te veel om op te noemen”, lacht Marijke Rijk van de organiserende Ondernemersvereniging Heinkenszand. Van kleding tot spellen en van Zeeuwse producten tot delicatessen en cadeauartikelen. Het is dus goed shoppen voor de feestmaand op de winterfair.
Om 14.30 uur is Seniorenorkest Zeeland te zien en te horen en vanaf 19.00 uur zijn er optredens van Kidsdance door Dansschool Janvier. Vanaf 18.00 uur krijgt iedereen die een aankoop doet een lot waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De verloting is om 20.30 uur.

Zaterdag

Op zaterdag (19 november) is de markt van 9.30 tot 17.00 uur te bezoeken, maar het is feest tot 21.00 uur. Overdag zijn er optredens van de kinderen van Dance XL, Wim Steenbakker en Milou Lepoeter. Tussen 13.00 en 15.00 uur signeert Jacobine van den Hoek haar boeken.
Van 17.00 tot 18.00 uur is er een kinderdisco met dj Arno en vanaf 18.00 uur mogen alle bezoekers meedansen, samen met Sfaer Events en Polkadot.

Zondag

Op de laatste dag, zondag 20 november, is het programma van 10.30 tot 16.45 uur. Vanaf 12.00 uur kunnen kinderen tot en met acht jaar gezellig gratis frietjes eten met Piet. Tussen 13.00 en 15.00 uur signeert Jeroen Windmeijer, auteur van De Magdalenacodex, zijn boeken. Van 13.30 tot 16.00 uur bouwt een mystery guest een feestje op het podium. “Mensen kunnen hem kennen”, zegt Rijk zonder te verklappen wie het is. “Deze bekende man gaat voor een ongekend spektakel zorgen.”
Vanaf 16.00 uur is het weer aan dj Arno om de voetjes van de vloer te krijgen. Met de bekendmaking van de winnaars van Legomasters Heinkenszand sluit de winterfair rond 16.45 uur af.
Met de comfortabele accommodatie De Stenge gaat de ondernemersvereniging voor een knusse winterfair waarbij het ook gezellig neerstrijken is op het terras. “Zelfs mijn kleinzoon van vijf helpt al met de promotie en zegt tegen zijn vriendjes dat ze allemaal moeten komen. Dat is toch prachtig?”

Meer uit Beveland

Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

2 uur geleden
'Een Suikerbieten sage' eert Zeeuws cultureel erfgoed

COLIJNSPLAAT - Met haar oma trots toekijkend heeft fotografe Janne van Gilst in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat 'Een Suikerbieten sage' geopend. Deze expositie, die het Zeeuwse erfgoed van de suikerbiet eert, maakte Van Gilst samen met de leerlingen van de plaatselijke basisschool Het Stelleplankier. Zij spraken ouderen, onder wie Van Gilsts oma, over hun herinneringen aan de suikerbietenteelt. “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van hoe kunst verbindt", zei de Noord-Bevelandse cultuurwethouder Yvonne Maas, die de expo met kinderburgemeester Noor opende. In januari reist een uitgebreide versie van 'Een Suikerbieten sage' door naar de bibliotheek in Middelburg.

3 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

10 uur geleden
Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

20 uur geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

1 dag geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

1 dag geleden
Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

1 dag geleden