Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Draaibrug Wemeldinge voorlopig dicht voor voetgangers

Draaibrug Wemeldinge voorlopig dicht voor voetgangers

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle heeft de draaibrug bij het sluisplateau in Wemeldinge tot nader orde afgesloten voor voetgangers.

Kapelle neemt deze maatregel, omdat de brug volgens haar uitvalt doordat gebruikers de brug proberen te betreden wanneer die open is voor de scheepvaart. Uit het oogpunt van veiligheid blokkeert de brug dan om beknelling te voorkomen.

Oplossing

De gemeente laat weten aan een oplossing voor de situatie te werken. ‘Voorlopig is de brug gesloten voor voetgangers’, aldus Kapelle. ‘Het is nog niet bekend hoe lang dit duurt.’

Storingen

Sinds eind 2017 heeft de brug een nieuw besturingssysteem voor meer veiligheid. Door dit systeem stopt de brug met draaien bij een beknelling of aanvaring.

Naar aanleiding van storingen liet de gemeente begin deze maand de zogenaamde draaikransen vervangen, zodat de brugdelen weer goed in elkaar schuiven. ‘Dit was een grote oorzaak van de storingen. De brug is technisch weer in orde en de storingen zijn verdwenen.’

Toch moest Kapelle de brug vorige week afsluiten, omdat die meerdere keren niet werkte. Daarom kunnen voetgangers er voorlopig geen gebruik van maken.

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

12 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

14 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden