Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Draaibrug Wemeldinge voorlopig dicht voor voetgangers

Draaibrug Wemeldinge voorlopig dicht voor voetgangers

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle heeft de draaibrug bij het sluisplateau in Wemeldinge tot nader orde afgesloten voor voetgangers.

Kapelle neemt deze maatregel, omdat de brug volgens haar uitvalt doordat gebruikers de brug proberen te betreden wanneer die open is voor de scheepvaart. Uit het oogpunt van veiligheid blokkeert de brug dan om beknelling te voorkomen.

Oplossing

De gemeente laat weten aan een oplossing voor de situatie te werken. ‘Voorlopig is de brug gesloten voor voetgangers’, aldus Kapelle. ‘Het is nog niet bekend hoe lang dit duurt.’

Storingen

Sinds eind 2017 heeft de brug een nieuw besturingssysteem voor meer veiligheid. Door dit systeem stopt de brug met draaien bij een beknelling of aanvaring.

Naar aanleiding van storingen liet de gemeente begin deze maand de zogenaamde draaikransen vervangen, zodat de brugdelen weer goed in elkaar schuiven. ‘Dit was een grote oorzaak van de storingen. De brug is technisch weer in orde en de storingen zijn verdwenen.’

Toch moest Kapelle de brug vorige week afsluiten, omdat die meerdere keren niet werkte. Daarom kunnen voetgangers er voorlopig geen gebruik van maken.

Meer uit Reimerswaal

Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

21 uur geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

1 dag geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

1 dag geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

2 dagen geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

3 dagen geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

3 dagen geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

4 dagen geleden