Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’

‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’

WOLPHAARTSDIJK – De verbouwing van Herberg de Griffioen, voorheen Dorpshuis de Griffioen, die van start ging in 2019 is inmiddels afgerond. Corona heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid, maar uiteindelijk zijn secretaris en lid van de evenementencommissie Diederik Geijs en zijn vrouw Marjan, beheerder van de Griffioen, meer dan tevreden met het resultaat.

“Het is uniek wat we hier hebben”, stelt Diederik. “Dat zit ‘m met name in de combinatie tussen de commerciële en maatschappelijke doelen die de herberg vervult. We hebben de afgelopen jaren vier gastenkamers gecreëerd en er is een restaurant met een restaurantkeuken gerealiseerd. Naast ontmoetingsplek voor de inwoners van het dorp bieden we nu dus ook meer faciliteiten voor toeristen”.

Veelzijdigheid

De Griffioen is gehuisvest in het voormalig gemeentehuis en een aantal authentieke elementen zijn bewaard gebleven. “De oude raadszaal is een aangewezen trouwlocatie en veel mensen die hier getrouwd zijn, komen even een kijkje nemen hoe het er nu uit ziet. In de trouwzaal staat nog steeds de burgemeesterstoel van vroeger. Zijn kleinzoon heeft daar onlangs nog in gezeten weten, want hij is bezig met het schrijven van een boek en wilde weten waar zijn opa gebivakkeerd had”. Naast de trouwzaal, gastenverblijven en restaurant is er een gymzaal die tevens dienst doet als theater. Het dorpshuisgedeelte is iedere dag geopend voor iedereen die zin heeft in een praatje, de krant wilt lezen of een spelletje wilt doen.

Welkom

Met de komst van Marjan als nieuwe beheerder in 2018 werd ook de naam van de Griffioen aangepast. “We wilden hiermee aangeven dat de activiteiten niet alleen gericht zijn op de dorpsbewoners. In Herberg de Griffioen is iedereen welkom. De ingang is verplaatst, zodat we onze gasten direct kunnen welkom heten. Ook is alles zowel binnen als buiten geschilderd en zijn de kozijnen en de gevel gerenoveerd. Omdat het een monumentenpand is, moeten we ons aan allerlei voorschriften houden, maar we zijn ontzettend blij met hoe het geworden is. We krijgen alleen maar positieve reacties. We zijn voor deze zomer helemaal vol geboekt en van het dorpshuisgedeelte maken nu de brei- en de biljartclub wekelijks gebruik, maar dat wordt de komende tijd uitgebreid met nog meer verenigingen, zoals de bridge- en koersbalcub en de bingo.Dan wordt het weer echt een dorpshuis zoals het hoort en wordt de Griffioen weer het stralende middelpunt en het kloppende hart van het dorp.”

Meer uit Beveland

Leuntje en Merien dansen straks op gymzaal Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - De gymzaal aan de Van der Baanstraat in Wolphaartsdijk wordt verfraaid met een mural van kunstenaar Jan-Willem Hament met een dansende Leuntje en Merien. 

34 minuten geleden
Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

KAPELLE - Al sinds de jaren tachtig is autobedrijf Van de Velde niet meer weg te denken van de Stationssingel in Kapelle. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Piet van de Velde en ook zoon Arno van de Velde is nu werkzaam in het familiebedrijf. In de afgelopen veertig jaar is de onderneming langzaam maar zeker uitgebreid tot het gloednieuwe pand dat er nu staat. 

2 uur geleden
Energiebespaaractie voor huurders in Goes en Borsele

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen.

4 uur geleden
Ruim 1,5 miljoen euro voor woningverbetering in Zeeland

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland verleent ruim 1,5 miljoen euro subsidie voor vijf gebiedsgerichte projecten voor verbetering van de woningvoorraad. Het gaat om vervangende nieuwbouw of het veranderen van gebouwen in woningen. Deze subsidie draagt bij aan de realisatie van in totaal 215 nieuwe woningen in de gemeenten Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Sluis.

5 uur geleden
Lunch met film tegen eenzaamheid in Ovezande en Baarland

BAARLAND/OVEZANDE - Iedereen is van harte welkom bij een lunch met dorpsfilm in Ovezande, op 6 oktober, en in Baarland, op 7 oktober. Deze samenkomsten vinden plaats in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

19 uur geleden
Bouw nieuwbouwcomplex Waterstate Lofts begint

GOES - Bij de Westhavendijk in Goes, aan de rand van het stadscentrum, begint donderdag de bouw van Waterstate Lofts. Dit is een complex met 89 hotelappartementen, 14 woonappartementen, een restaurant en winkel.

20 uur geleden
Expo fotoclub brengt duurzaamheid en Goes in beeld

GOES - Difo Goes, de club van enthousiaste hobbyfotografen, opent donderdagmiddag 6 oktober haar expositie ‘Duurzaamheid en Goes’.

1 dag geleden