Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’

‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’

WOLPHAARTSDIJK – De verbouwing van Herberg de Griffioen, voorheen Dorpshuis de Griffioen, die van start ging in 2019 is inmiddels afgerond. Corona heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid, maar uiteindelijk zijn secretaris en lid van de evenementencommissie Diederik Geijs en zijn vrouw Marjan, beheerder van de Griffioen, meer dan tevreden met het resultaat.

“Het is uniek wat we hier hebben”, stelt Diederik. “Dat zit ‘m met name in de combinatie tussen de commerciële en maatschappelijke doelen die de herberg vervult. We hebben de afgelopen jaren vier gastenkamers gecreëerd en er is een restaurant met een restaurantkeuken gerealiseerd. Naast ontmoetingsplek voor de inwoners van het dorp bieden we nu dus ook meer faciliteiten voor toeristen”.

Veelzijdigheid

De Griffioen is gehuisvest in het voormalig gemeentehuis en een aantal authentieke elementen zijn bewaard gebleven. “De oude raadszaal is een aangewezen trouwlocatie en veel mensen die hier getrouwd zijn, komen even een kijkje nemen hoe het er nu uit ziet. In de trouwzaal staat nog steeds de burgemeesterstoel van vroeger. Zijn kleinzoon heeft daar onlangs nog in gezeten weten, want hij is bezig met het schrijven van een boek en wilde weten waar zijn opa gebivakkeerd had”. Naast de trouwzaal, gastenverblijven en restaurant is er een gymzaal die tevens dienst doet als theater. Het dorpshuisgedeelte is iedere dag geopend voor iedereen die zin heeft in een praatje, de krant wilt lezen of een spelletje wilt doen.

Welkom

Met de komst van Marjan als nieuwe beheerder in 2018 werd ook de naam van de Griffioen aangepast. “We wilden hiermee aangeven dat de activiteiten niet alleen gericht zijn op de dorpsbewoners. In Herberg de Griffioen is iedereen welkom. De ingang is verplaatst, zodat we onze gasten direct kunnen welkom heten. Ook is alles zowel binnen als buiten geschilderd en zijn de kozijnen en de gevel gerenoveerd. Omdat het een monumentenpand is, moeten we ons aan allerlei voorschriften houden, maar we zijn ontzettend blij met hoe het geworden is. We krijgen alleen maar positieve reacties. We zijn voor deze zomer helemaal vol geboekt en van het dorpshuisgedeelte maken nu de brei- en de biljartclub wekelijks gebruik, maar dat wordt de komende tijd uitgebreid met nog meer verenigingen, zoals de bridge- en koersbalcub en de bingo.Dan wordt het weer echt een dorpshuis zoals het hoort en wordt de Griffioen weer het stralende middelpunt en het kloppende hart van het dorp.”

Meer uit Beveland

Landelijke tuinvlindertelling

GOES - Op vrijdag 2 augustus begint de jaarlijkse Landelijke Tuinvlindertelling. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via De Vlinderstichting | Tuinvlindertelling: 2 t/m 4 augustus. Eén kwartier tellen is al voldoende, maar je mag zeker ook vaker tellen! Vorig jaar werd het klein koolwitje het meest gezien. Welke vlinder wordt dat dit jaar? 

14 uur geleden
Kindervakantieweek met extra begeleiding begint maandag 12 augustus en zoekt nog vrijwilligers

GOES - Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) houdt vanaf maandag 12 augustus een speciale kindervakantieweek in Goes. Deze week is voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en alle andere kinderen die graag meer begeleiding hebben.

15 uur geleden
Met opgeknapt pand en nieuw logo is Bridgeclub Reimerswaal klaar voor de toekomst

KRUININGEN - Bridge heeft de naam een moeilijk spel te zijn, maar iedereen kan het leren en iedereen is bij Bridgeclub Reimerswaal in Kruiningen van harte welkom. Met een opgeknapt clubhuis én een nieuw Leuntje & Merien-logo, gemaakt door kunstenaar Jan-Willem Hament, is de vereniging klaar voor nieuwe leden.

16 uur geleden
47 teams en ook 35-plussers bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Met de duels van het Borsels Elftal tegen het Schouws Elftal en HSV Hoek tegen RKSV Halsteren trapt de 38e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC) in Nieuwdorp zaterdag 3 augustus meteen goed af. De weken na dit BSC XXL-toernooi staan de poulewedstrijden, het tweede BSC Vrouwentoernooi, de nieuwe wedstrijden voor 35-plussers en de traditionele afsluiting met het BSC G-toernooi op het programma. "Met 47 teams zijn we heel tevreden over het deelnemersveld", vertelt Peter de Vos van deze organiserende club SV Nieuwdorp. "En met het XXL-toernooi heeft het lichaam van de poulewedstrijden echt een kop gekregen."

1 dag geleden
Echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder viert 70-jarig huwelijksfeest

's-GRAVENPOLDER - Het platina huwelijksfeest viert echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder. Ze waren zondag maar liefst zeventig jaar getrouwd.

1 dag geleden
Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

2 dagen geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

2 dagen geleden