Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’

‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’

WOLPHAARTSDIJK – De verbouwing van Herberg de Griffioen, voorheen Dorpshuis de Griffioen, die van start ging in 2019 is inmiddels afgerond. Corona heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid, maar uiteindelijk zijn secretaris en lid van de evenementencommissie Diederik Geijs en zijn vrouw Marjan, beheerder van de Griffioen, meer dan tevreden met het resultaat.

“Het is uniek wat we hier hebben”, stelt Diederik. “Dat zit ‘m met name in de combinatie tussen de commerciële en maatschappelijke doelen die de herberg vervult. We hebben de afgelopen jaren vier gastenkamers gecreëerd en er is een restaurant met een restaurantkeuken gerealiseerd. Naast ontmoetingsplek voor de inwoners van het dorp bieden we nu dus ook meer faciliteiten voor toeristen”.

Veelzijdigheid

De Griffioen is gehuisvest in het voormalig gemeentehuis en een aantal authentieke elementen zijn bewaard gebleven. “De oude raadszaal is een aangewezen trouwlocatie en veel mensen die hier getrouwd zijn, komen even een kijkje nemen hoe het er nu uit ziet. In de trouwzaal staat nog steeds de burgemeesterstoel van vroeger. Zijn kleinzoon heeft daar onlangs nog in gezeten weten, want hij is bezig met het schrijven van een boek en wilde weten waar zijn opa gebivakkeerd had”. Naast de trouwzaal, gastenverblijven en restaurant is er een gymzaal die tevens dienst doet als theater. Het dorpshuisgedeelte is iedere dag geopend voor iedereen die zin heeft in een praatje, de krant wilt lezen of een spelletje wilt doen.

Welkom

Met de komst van Marjan als nieuwe beheerder in 2018 werd ook de naam van de Griffioen aangepast. “We wilden hiermee aangeven dat de activiteiten niet alleen gericht zijn op de dorpsbewoners. In Herberg de Griffioen is iedereen welkom. De ingang is verplaatst, zodat we onze gasten direct kunnen welkom heten. Ook is alles zowel binnen als buiten geschilderd en zijn de kozijnen en de gevel gerenoveerd. Omdat het een monumentenpand is, moeten we ons aan allerlei voorschriften houden, maar we zijn ontzettend blij met hoe het geworden is. We krijgen alleen maar positieve reacties. We zijn voor deze zomer helemaal vol geboekt en van het dorpshuisgedeelte maken nu de brei- en de biljartclub wekelijks gebruik, maar dat wordt de komende tijd uitgebreid met nog meer verenigingen, zoals de bridge- en koersbalcub en de bingo.Dan wordt het weer echt een dorpshuis zoals het hoort en wordt de Griffioen weer het stralende middelpunt en het kloppende hart van het dorp.”

Meer uit Beveland

Een gewonde naar het ziekenhuis na ongeluk op de Drieweg (N665)

NISSE - Bij een ongeluk op de Drieweg (N665) in de buurt van Nisse is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt. Dit gebeurde bij een botsing tussen een motorrijder en een automobilist. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

18 minuten geleden
Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

16 uur geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

18 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

23 uur geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

1 dag geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

1 dag geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

2 dagen geleden