Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’

‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’

WOLPHAARTSDIJK – De verbouwing van Herberg de Griffioen, voorheen Dorpshuis de Griffioen, die van start ging in 2019 is inmiddels afgerond. Corona heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid, maar uiteindelijk zijn secretaris en lid van de evenementencommissie Diederik Geijs en zijn vrouw Marjan, beheerder van de Griffioen, meer dan tevreden met het resultaat.

“Het is uniek wat we hier hebben”, stelt Diederik. “Dat zit ‘m met name in de combinatie tussen de commerciële en maatschappelijke doelen die de herberg vervult. We hebben de afgelopen jaren vier gastenkamers gecreëerd en er is een restaurant met een restaurantkeuken gerealiseerd. Naast ontmoetingsplek voor de inwoners van het dorp bieden we nu dus ook meer faciliteiten voor toeristen”.

Veelzijdigheid

De Griffioen is gehuisvest in het voormalig gemeentehuis en een aantal authentieke elementen zijn bewaard gebleven. “De oude raadszaal is een aangewezen trouwlocatie en veel mensen die hier getrouwd zijn, komen even een kijkje nemen hoe het er nu uit ziet. In de trouwzaal staat nog steeds de burgemeesterstoel van vroeger. Zijn kleinzoon heeft daar onlangs nog in gezeten weten, want hij is bezig met het schrijven van een boek en wilde weten waar zijn opa gebivakkeerd had”. Naast de trouwzaal, gastenverblijven en restaurant is er een gymzaal die tevens dienst doet als theater. Het dorpshuisgedeelte is iedere dag geopend voor iedereen die zin heeft in een praatje, de krant wilt lezen of een spelletje wilt doen.

Welkom

Met de komst van Marjan als nieuwe beheerder in 2018 werd ook de naam van de Griffioen aangepast. “We wilden hiermee aangeven dat de activiteiten niet alleen gericht zijn op de dorpsbewoners. In Herberg de Griffioen is iedereen welkom. De ingang is verplaatst, zodat we onze gasten direct kunnen welkom heten. Ook is alles zowel binnen als buiten geschilderd en zijn de kozijnen en de gevel gerenoveerd. Omdat het een monumentenpand is, moeten we ons aan allerlei voorschriften houden, maar we zijn ontzettend blij met hoe het geworden is. We krijgen alleen maar positieve reacties. We zijn voor deze zomer helemaal vol geboekt en van het dorpshuisgedeelte maken nu de brei- en de biljartclub wekelijks gebruik, maar dat wordt de komende tijd uitgebreid met nog meer verenigingen, zoals de bridge- en koersbalcub en de bingo.Dan wordt het weer echt een dorpshuis zoals het hoort en wordt de Griffioen weer het stralende middelpunt en het kloppende hart van het dorp.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Gemeente Noord-Beveland stopt met adverteren in het ‘gele krantje’

WISSENKERKE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland ontbindt haar advertentiecontract met Trainews vanwege het nieuwe beleid van deze uitgever.

7 uur geleden
Ook Borsele heeft vanaf donderdag een repair café

HEINKENSZAND - De Borselse wethouder Marga van de Plasse en Liliane Schoone, voorzitter van de Seniorenraad Borsele, openen donderdag in Heinkenszand het eerste repair café van gemeente Borsele. 

10 uur geleden
‘We hopen met deze vernieuwing ook leden aan te trekken’

KAMPERLAND - Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland heeft, met hulp van het jongste clublid Lizzy Fillius, het vernieuwde tennispark van S.V. Slagvast in Kamperland geopend. “We zijn klaar voor de toekomst”, vertelt clubvoorzitter Peter Sandee.

15 uur geleden
Dodelijk arbeidsongeval in Driewegen

DRIEWEGEN - Bij een arbeidsongeval aan de Weltevredendijk bij Driewegen is maandagmiddag een 83-jarige man overleden. Hij raakte bekneld onder een heftruck.

1 dag geleden
Eindeloos Eiland Festival op nieuwe locatie

WISSENKERKE - Het Eindeloos Eiland Festival (EEF) gaat eindelijk door. De herfsteditie vindt plaats op 24, 25 en 26 september op een nieuwe locatie; hofstede ‘s Gravenhoek bij Wissenkerke.

1 dag geleden
‘We zijn geen fabriek en willen dat ook niet worden’

Hij nam twintig jaar geleden de groentewinkel van zijn ouders over en heeft nu een goedlopend bedrijf in het bezorgen van maaltijden. Johan van Marle vertelt over zijn familiegeschiedenis en het succes van zijn bedrijf: Uitgekookt. 

1 dag geleden
Scouting: We mogen weer!!

GOES - Afgelopen zaterdag is het nieuwe scoutingseizoen weer begonnen voor de leden van Scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha.

1 dag geleden