Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dorpshuis gaat naar Rillanders toe

Dorpshuis gaat naar Rillanders toe

RILLAND – Marianne van Holland van dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland heeft samen met Vrienden van de Vliedberg en de gemeente Reimerswaal de handen ineengeslagen om een aantal inwoners van Rilland een hart onder de riem te steken deze decembermaand. Het idee achter het initiatief komt van Diana van Zon, dochter van de vorig jaar overleden Willem van Zon, die voor zijn grote maatschappelijke betrokkenheid benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Marianne van Holland vertelt dat zij erg blij was met het idee van Diana van Zon. “Normaal gesproken heb ik het in deze tijd superdruk, maar door het coronavirus is ontzettend veel uitgesteld of gecanceld. Er zijn wel wat optredens in het dorpshuis, maar de horeca is dicht. Toen Diana aangaf dat ze graag samen soep wilde uitdelen heb ik meteen ‘ja’ gezegd. Behalve de soep, op 19 december, gaan we op Oudejaarsdag oliebollen rondbrengen.”

Gebaar

Naast de drie appartementencomplexen in Rilland waar ouderen wonen is de actie gericht op mensen van wie de initiatiefnemers denken dat ze de uitdeelactie zullen waarderen. “Het dorpshuis is belangrijk voor Rilland”, stelt Van Holland. Ouderen gebruiken deze locatie voor feestjes, buffetten en verjaardagen. Ook wordt er hier elke dinsdag koersbal gespeeld en er wordt gebiljart. Het is echt een ontmoetingsplek. Voor veel mensen is hun uitje weggevallen. Een uitje kan ik niet bieden, maar ik kan wel een gebaar maken, zodat ze weten dat er aan ze gedacht wordt.”

Iedereen heeft een brief gekregen waarop ze het kunnen aangeven als ze de soep of oliebollen niet wensen te ontvangen. “Ik krijg tot nu toe eigenlijk alleen maar telefoontjes van mensen die zeggen dat ze het zo leuk vinden.”

Bezorgen

Ook Van Holland zelf is erg enthousiast. “Ik vind het heel leuk om de mensen weer eens te spreken en ik ga straks ook meehelpen met het bezorgen van de soep en oliebollen. Ik heb heel veel zin om de mensen weer te zien en moet nog uitkijken dat ik niet te lang ga staan kletsen anders krijgen we het niet op tijd rondgebracht allemaal.”

Tomatensoep

In het dorpshuis zullen door vier vrijwilligers zo’n duizend oliebollen gebakken worden. “Dat is dus wel de moeite! Maar de kok van het dorpshuis staat ook te springen, dus dat gaat wel goed komen. Iedereen krijgt vijf oliebollen per persoon. Ik heb een boel vrijwilligers geregeld die met mij de bezorging op zich nemen. De tomatensoep die de mensen krijgen is wel bekend in Rilland. Deze wordt bij buffetten altijd geserveerd en iedereen vindt die superlekker. Ik heb het recept van de vorige beheerder overgenomen, dus die gaat al een aantal jaartjes mee. Ik hoop dat we iedereen die het kan gebruiken blij kunnen gaan maken.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

19 uur geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

1 dag geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

1 dag geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

2 dagen geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

3 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

5 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

1 week geleden