Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dorpshuis De Meiboom werkt aan toegankelijkheid

Dorpshuis De Meiboom werkt aan toegankelijkheid

KRABBENDIJKE - Als het een beetje mee zit is dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke nog dit jaar rolstoeltoegankelijk. De stichting heeft hiervoor 20.000 euro subsidie gehad van het Oranjefonds.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het bestuur van de stichting is er blij mee en hoopt tevens op een bijdrage van de gemeente Reimerswaal en heeft nog een aanvraag lopen bij het VSBfonds. De stichting wil met het geld het gebouw toegankelijker maken.

Zowel de toegangsdeur als het sanitair moeten worden aangepast. “Bij elkaar kosten de werkzaamheden ongeveer een ton, denken we”, zegt Kees Geuze van het stichtingsbestuur. “Ik heb goede hoop dat het goed komt. We willen het graag voor iedereen toegankelijk maken. De toiletgroep is ook echt aan een upgrade toe. Het sanitair stamt uit 1990. Sindsdien is er weinig meer aan gedaan.”

De stichting probeert van De Meiboom weer een bruisend dorpshart te maken. In samenwerking met de huidige beheerder Sabine de Rooij ging het de goede kant op. Er heerst volgens alle betrokkenen een gemoedelijke sfeer en meerdere verenigingen en organisaties maken weer gebruik van de ruimten. “Het gebouw biedt enorm veel mogelijkheden, maar externe factoren hebben ons in onze ambities gestoord, doelt Geuze ook op de grote invloed van de coronacrisis.

'We hopen eind dit jaar rond te zijn'

De gedwongen sluiting is onder meer gebruikt om de plafonds van het dorpshuis op te knappen. Nu staat er opnieuw een grote klus op de agenda. “We hopen eind van dit jaar rond te zijn.” Als het aan Geuze ligt, is het dan nog niet gedaan. “We willen nog een keer nieuwe gordijnen en vitrage en hopen ooit een mooie stamtafel te krijgen waaraan iedereen kan zitten en een krantje kan lezen.”

Mensen die gebruik willen maken van het dorpshuis aan de Kerkpolder 30 of ideeën hebben om het in te vullen, kunnen contact opnemen met de stichting of beheerder Sabine de Rooij: [email protected] of [email protected].[n]

Meer uit Reimerswaal

Lintjesregen daalt neer op drie Kapellenaren

KAPELLE - Mevrouw Lindenbergh-Lepoeter en de heren Geleijnse en De Bert uit Kapelle zijn vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden bij de jaarlijkse lintjesregen. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

18 uur geleden
Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

18 uur geleden
Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

1 dag geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

1 dag geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

2 dagen geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

3 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

3 dagen geleden