Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doortje, Kris of Cynthia, wie wordt de eerste kinderburgemeester van Borsele?

Doortje, Kris of Cynthia, wie wordt de eerste kinderburgemeester van Borsele?

HEINKENSZAND - Doortje, Kris en Cynthia maken kans om de eerste burgemeester van de gemeente Borsele te worden. 

Het drietal is geselecteerd uit zeventien kandidaten die hadden gesolliciteerd. Doortje Maat komt uit Nisse, Kris Rottier uit Heinkenszand en Cynthia Witte woont in Hoedekenskerke. 


Cynthia Witte - Foto: Gemeente Borsele

De kandidaten gaan vrijdag langs in de raadsboerderij in Borsele. Daar mogen ze zichzelf voor de jury met burgemeester Gerben Dijksterhuis, wethouder Marga van de Plasse, jongerenwerker John Dekker en jongerenraadslid Brechtje den Toonder presenteren. 


Doortje Maat - Foto: Tineke van der Ven

Dijksterhuis vindt het enthousiasme van de kandidaten geweldig. “Alle kinderen mogen trots op hun inzending zijn. Het was voor ons als jury erg moeilijk een top drie te kiezen, want er zaten veel goede kandidaten tussen. We hebben uiteindelijk Doortje, Kris en Cynthia gekozen. Hun sollicitaties sprongen er voor ons echt uit. We zijn erg benieuwd naar hun presentaties.” 

Succes

Volgens de burgemeester is de eerste verkiezing nu al een succes. “We hebben veel enthousiaste e-mails, brieven en filmpjes ontvangen van kinderen uit de hele gemeente. Dat laat zien dat Borselse kinderen willen meedenken met de gemeente. Ook hebben ze een hoop goede ideeën om onze gemeente te verbeteren. Daar kunnen wij mee aan de slag.” 

Meer uit Beveland

Goese korfbalvereniging Togo viert 90-jarig jubileum

GOES - De Goese korfbalvereniging Togo viert zaterdag 30 september haar 90-jarig jubileum.

3 uur geleden
Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

6 uur geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

7 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

1 dag geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

1 dag geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

2 dagen geleden
Conclusie onderzoek Afvalspiegel: 'Weinig zwerfafval op Noord-Beveland'

WISSENKERKE - ‘De gemeente Noord-Beveland is erg schoon.’ Dat concludeert onderzoeksbureau Afvalspiegel na een schouw van zwerfafval in de gemeente in augustus.

2 dagen geleden