Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Door samen met hen leuke dingen te doen, hebben ze toch een fijne dag

Door samen met hen leuke dingen te doen, hebben ze toch een fijne dag

 De achttienjarige Maud Vos werkt sinds de zomer van 2020 als zorghulp bij GGZ WNB. In feite is het een bijbaantje, maar toch maakt ze de nodige uren. “Ik heb zaterdagochtend als vaste dienst, maar ik werk eigenlijk iedere week wel meer uren”, vertelt ze.

Via via kwam Maud in aanraking met GGZ WNB. “Ik werkte eerst bij tanteLouise. Daar heb ik al ervaring opgedaan als zorghulp, maar het leek mij wel leuk en interessant om ook een andere kant van de zorg te zien. Zo krijg je nog meer kennis van specifieke zorg. Daarom heb ik de overstap gemaakt.” Als zorghulp heeft ze een ondersteunende taak voor de verpleegkundigen. Zo zorgt ze ‘s ochtends onder andere voor koffie in de huiskamer. “Vaak komen dan al de eerste cliënten binnen om een praatje te maken.” Ze zorgt voor het uitserveren van de maaltijden van de cliënten, ruimt de huiskamer op en waar het kan helpt ze de verpleegkundigen met bijvoorbeeld het verschonen van de bedden, het aanvullen van de handdoeken en het opruimen van de was. “En als het lekker weer is gaan we bijvoorbeeld met de mensen een rondje lopen of we spelen een spelletje.”

Opleiding

Voor Maud is dit werk perfect. Niet alleen omdat ze zichzelf in kan delen voor bepaalde diensten, maar ook omdat het voor een deel aansluit op haar opleiding. “Ik studeer Gezondheidszorgtechnologie. Ik wilde altijd al mensen helpen, maar ik zie het niet voor me om m’n hele leven mensen te wassen”, lacht ze. “De mix met technologie vind ik enorm mooi. De studie is vooral gericht op innovatie in de zorg. Dus zowel het ontwerpen van nieuwe technieken en instrumenten, als innovatie op managementniveau.” De praktijkervaring die Maud opdoet, helpt haar dan ook enorm bij haar studie.

Mensen helpen

Maar, daarnaast vindt ze het werk ook gewoon heel leuk. “Iedere dag is anders en de cliënten zijn ook iedere dag anders gestemd. Het is dus niet iedere keer hetzelfde riedeltje.” Maud werkt op twee afdelingen. “De bovenste etage is voor ouderen met psychische klachten, beneden hebben de mensen vaak ook somatische klachten oftewel lichamelijke klachten”, legt ze uit. Maud zelf maakt het niet uit op welke afdeling ze staat. “Ik vind het gewoon mooi om de mensen te helpen. Door samen met hen leuke dingen te doen, kan ik er toch voor zorgen dat ze een fijne dag hebben.”

Nooit onveilig

Toch is het natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn. “Sommige cliënten hebben wel eens dagen dat ze niet lekker in hun vel zitten. Dan kan je echt niets met ze ondernemen en dat is wel eens lastig. Eigenlijk is dat gewoon heel jammer, maar dat krijg je niet zomaar omgedraaid.” Daarnaast is er altijd een psychisch aspect dat meespeelt, waardoor de cliënten onvoorspelbaar kunnen zijn. “Je, dat kan soms best heftig zijn, maar we dragen altijd een bodyguard. Dat is een apparaatje, waarmee we andere afdelingen kunnen waarschuwen als er iets aan de hand is.” Maar, die heeft Maud nog nooit nodig gehad. “Ik heb me nog nooit onveilig gevoeld.” Op de afdelingen is het juist erg gezellig, ook met de collega’s onderling.

Flexibiliteit

Een van de grote voordelen van het werk van Maud is de enorme flexibiliteit. “Er zijn verschillende diensten, zowel vroege als late diensten. Soms heb ik les tot half drie en dan kan ik nog mooi om half vier een dienst meedraaien. Ben ik een keer een hele dag vrij, dan kan ik vaak een hele dag draaien.” GGZ WNB werkt daarbij met een handig systeem waarbij medewerkers kunnen zien welke diensten er nog openstaan. “Maar laatst werd ik ook gebeld omdat er iemand ziek was. Ze vroegen of ik de volgende dag kon werken en dat was geen probleem. Toen mocht ik drie dagen achter elkaar werken.”

Bijbaantje

Daardoor kan Maud soms toch de nodige uren maken. “Ik zie dit wel echt als een bijbaantje, maar het betaald goed en ik maak soms best veel uren in de week. Ik ben van plan om voorlopig wel te blijven, want ik heb het goed naar mijn zin.”[n]

Naam:
Maud Vos

Leeftijd:
18 jaar

Woont in:
Heerle

Functie:
Zorghulp

Werkgever:
GGZ Westelijk
Noord-Brabant

Sinds:
Juli 2020

Opleiding:
Gezondheidszorgtechnologie

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

8 uur geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

10 uur geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

11 uur geleden
Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

1 dag geleden
Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

1 dag geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

1 dag geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

2 dagen geleden