Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Door corona kopen mensen vaker een luxer visje’

‘Door corona kopen mensen vaker een luxer visje’

KAPELLE - De blauwwitte viskraam van Sjaak Tramper is een bekend punt op Bevelandse weekmarkten. De mobiele winkel is onder meer wekelijks te bezoeken in Yerseke, Wemeldinge en Kruiningen. Daar staat die niet voor niets, vertelt de Kapelse vishandelaar. “Het gaat goed met onze zaken, en dat is dankzij corona.”Doordat de horecagelegenheden gesloten zijn, gaan meer mensen thuis uitgebreid kokkerellen. Daarvoor kiezen ze dan vaak een luxe visje uit, merkt Tramper. “We zien ook dat thuiswerkers als uitje even naar de markt komen voor iets lekkers.”

Mosselen

Delicatessen als tong, zalm en zeebaars vliegen over de toonbank. “We verkopen ook nog veel mosselen, en dat is best bijzonder voor deze tijd van het jaar.” Ook dat verklaart de visboer door de populariteit van thuis culinair bezig zijn. “Mosselen vallen ook onder luxe specialiteiten.” De kwaliteit van de mosselen is volgens Tramper hartstikke goed. “Anders zouden we stoppen met de verkoop.”

Voorbereid

Dat mensen thuis uitgebreid koken met niet-alledaagse ingrediënten wil niet zeggen dat de vishandelaar meer naar bereidingstips gevraagd wordt. “Ik merk juist dat mensen al voorbereid zijn als ze hier komen. Google is gewillig, hè. Je kunt er alle informatie op vinden.”

Gezellig

Op alle plaatsen waar hij met zijn viskraam staat, doet Tramper goede zaken. “Wat de handel betreft heb ik geen last van corona, maar ik heb liever dat deze situatie snel voorbij is en iedereen het goed kan hebben. Dat wordt het ook weer gezellig op de markt. Want dat afstandelijke is niet leuk natuurlijk.”

Meer uit Reimerswaal

21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

14 uur geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

3 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

3 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

3 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

4 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

4 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

5 dagen geleden