Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Domburgse DJ Re-Style maakt nummer met zijn jeugdheld Charly Lownoise

Domburgse DJ Re-Style maakt nummer met zijn jeugdheld Charly Lownoise

MIDDELBURG - Slechts een paar uur na de release van de clip was hij alleen op de populaire videosite Dumpert al ruim 60.000 keer bekeken. "Ik denk het precies goed getimed is", zegt Mathijs Maas, alias Re-Style, over zijn happy hardcore-single 'Citystreets'. De uit Domburg afkomstige dj en producer maakte het nummer met zijn jeugdheld Charly Lownoise.

Als klein jochie stond Mathijs Maas in de jaren '90 mee te zingen en dansen op de hits van het legendarische happy hardcore-duo Charly Lownoise and Mental Theo, die in februari nog twee keer de Ziggo Dome uitverkochten. "Mijn vader heeft me, toen ik negen of tien jaar oud was, nog wel eens meegenomen naar Beachpop in Renesse, omdat ze daar draaiden", zegt Mathijs Maas, die in Soest woont, maar nog regelmatig in Domburg is te vinden. "Je had nog geen internet, maar wel TMF en MTV. Ik zat hele dagen voor de televisie en videorecorder, net zolang totdat hun clip kwam. Dan nam ik het nummer op en keek ik hem telkens terug."

Helden

Wie Maas toen zag, moet hebben geweten dat hij zijn helden achterna zou gaan. Al op zijn vijftiende tekende Maas een contract bij het dancelabel Masters of Hardcore.

Boekingskantoor

Sindsdien brengt hij veel muziek uit en treedt hij overal ter wereld op als dj. Hij heeft net een weekje vakantie na meerdere shows in binnen- en buitenland. Zijn boekingskantoor noemt hem met zijn 33 jaar niet voor niets de jongste veteraan van de hardcorescene. Hoewel hij het al jaren goed doet, was er nog geen echt commercieel succes. "Dit is mijn eerste stap in de richting van een groot publiek", vertelt Maas. "Het is echt een nummer voor de radio."

Stevig

De Domburger heeft altijd 'de wat stevigere' dancemuziek gemaakt, maar droomde stiekem van een hit, zoals Charly Lownoise and Mental Theo deze in hun hoogtijdagen aan de lopende band maakten. Vorig najaar nam hij met een bevriende zangeres de basismelodie van 'Citystreets' op, trok de stoute schoenen aan en stuurde het op naar Charly Lownoise. "Hij vond het meteen te gek en kwam dezelfde week nog naar de studio. Toen hij binnenkwam had ik wel even last van knikkende knieën. Dat was gelukkig snel over. We zijn samen aan de slag gegaan."

Typisch

Ramon Roelofs, de echte naam van Charly Lownoise, gooide zijn typische 90's-sound er overheen. Daarna schaafde producer Ricardo Moreno alles nog wat bij met 'Citystreets' als resultaat. In de clip zie je twee meisjes, ze zouden zomaar uit Zeeland kunnen komen, die van het platteland naar de grote stad gaan en daar in de straten uit hun dak gaan. Vrijdag verscheen de video online. "Ik werd echt emotioneel toen ik hem voor het eerst zag", zegt Maas. "Ik heb toch maar een nummer gemaakt met mijn jeugdheld."

Radiostations

En daar blijft het niet bij. "Ons label heeft meteen gevraagd of we nog een nummer samen maken. De 90's lijken weer helemaal terug. Op radiostations heb je allerlei programma's met muziek uit die tijd. Ik denk dat 'Citystreets' precies goed is getimed."

Meer informatie over Maas is te vinden op www.re-style.nl. 

Meer uit Beveland

Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

9 uur geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

10 uur geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

11 uur geleden
Zeeuwen terug uit Den Haag: 'Een mooie dag, maar we zijn er nog niet'

HEINKENSZAND/DEN HAAG - Een delegatie van zo'n zestig Zeeuwen heeft demissionair minister Rob Jetten van Energie en Klimaat woensdag de Zeeuwse voorwaarden overhandigd voor grote energieprojecten, zoals nieuwe kerncentrales. Jetten zegde toe er voor de zomervakantie inhoudelijk op te reageren. "We kunnen spreken van een mooie dag", concludeerde de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis bij thuiskomst, "maar we zijn nog niet klaar."

1 dag geleden
Plan voor Park de Remise Hoedekenskerke komt op stoom

HOEDEKENSKERKE - Geduld is voor ondernemers Marco Harthoorn en Peter Heeren geen overbodige luxe bij het realiseren van hun eerste toeristische project. Maar ze zetten door en na meer dan tien jaar hebben ze nu de vergunningen rond voor Park de Remise bij Hoedekenskerke. "Als we over twee, tweeënhalf jaar kunnen verhuren, ben ik tevreden", zegt Harthoorn.

1 dag geleden
Tycho Zoon is voorleeskampioen van de provincie Zeeland

MIDDELBURG - Met hooggespannen verwachtingen zitten de regionale finalisten met hun leesboek op schoot. Op de beurt mogen ze voorlezen aan een zaal vol publiek in ZB Bibliotheek van Zeeland. Wie wordt de Zeeuwse Voorleeskampioen?

2 dagen geleden
Kliko uitgebrand in 's-Gravenpolder

's-GRAVENPOLDER - De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor brand in een afvalcontainer in de Egelantierstraat in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden