Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dokter Stumphius krijgt eigen park op Scheldeterrein

Dokter Stumphius krijgt eigen park op Scheldeterrein

VLISSINGEN - Het college van Vlissingen heeft besloten om het stadspark dat op het voormalige Scheldeterrein wordt aangelegd te vernoemen naar dr. Stumphius, voormalig bedrijfsarts van de Koninklijke Schelde Groep. 

Dr. Stumphius deed baanbrekend onderzoek naar de gevolgen van asbest op de gezondheid. In 1969 promoveerde hij op zijn proefschrift ‘Asbest in een bedrijfsbevolking’. Zijn onderzoek leidde ertoe dat vanaf datzelfde jaar geen asbest meer werd gebruikt op de scheepswerf. 

De SGP had eerder gevraagd aan het college om een straat in de nieuwe woonwijk naar dr. Stumphius te vernoemen, maar alle straatnamen waren al vergeven en de naam dr. Stumphius paste niet in het gekozen thema. Doeke Roos jr,, voorzitter van museum Scheldewerf reageert enthousiast op het besluit. “Dit is geweldig nieuws. Als iemand het verdient dan is het dr. Stumphius wel. Aan een heleboel namen ontkom je gewoon niet op het Scheldeterrein. Alleen al de scheepsnamen van de schepen die er zijn gebouwd. Maar als je het hebt over personen dan kun je eenvoudig niet om dr. Stumphius heen. De familie zal er ook blij mee zijn’. 

Meer uit Vlissingen

Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

12 uur geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

21 uur geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

1 dag geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

2 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

2 dagen geleden
Positie wethouder Cracau wankel na debat over Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Wethouder Sal Cracau (VVD) had maandagavond het een en ander uit te leggen aan de gemeenteraad. De aanwezige raadsleden waren vrijwel unaniem slecht te spreken over de gang van zaken rondom Vlissingen Maritiem en de houding die de gemeente tegenover de organisatie van het evenement heeft aangenomen. Pim Kraan, fractievoorzitter van de POV, was dermate ontevreden met de uitleg die Cracau gaf over de ontstane problematiek, dat hij een motie van wantrouwen tegen de wethouder indiende. De motie is met een nipte meerderheid van 11 stemmen tegen en 10 stemmen voor verworpen.

3 dagen geleden
Schrijfster Lisa Weeda te gast bij 't Spui

VLISSINGEN - Schrijfster Lisa Weeda is zaterdag 24 februari te gast in boekhandel 't Spui. Ze wordt er geïnterviewd over haar nieuwe boek 'Dans dans revolutie!'. De boekpresentatie begint om 14 uur.

3 dagen geleden