Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dogecoin schiet omhoog na aanpassen Twitter-logo

Dogecoin schiet omhoog na aanpassen Twitter-logo

SAN FRANCISCO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Cryptomunt dogecoin is maandag omhoog geschoten nadat het Twitter-logo was veranderd in de shiba inu-hond die symbool staat voor dogecoin. De munt, waar Twitter-eigenaar Elon Musk al langer van gecharmeerd is, werd tot 30 procent meer waard.

De aanleiding van de wijziging is niet direct duidelijk. Zondag had Musk wel al een spotprentje getweet waarop de dog-hond bij een verkeerscontrole een identiteitsbewijs met het Twitter-logo als foto laat zien. "Het is een oude foto", verontschuldigt de hond zich. Maandag stuurde hij een foto van een eerdere discussie met een andere Twitter-gebruiker rond waarop de optie om het logo aan te passen werd besproken.

Musk wordt vanwege het supporteren van dogecoin ook aangeklaagd. Volgens investeerders had Musk door steeds over dogecoin te tweeten de prijs met 36.000 procent opgedreven en de koers toen laten crashen. Daarmee zou de topman van Tesla en SpaceX zelf miljarden hebben verdiend, maar het zou andere investeerders veel geld hebben gekost. Die willen 258 miljard dollar als schadevergoeding, drie keer de geschatte daling van de marktwaarde van alle dogecoins in omloop.

Meer uit Financieel

Bronnen: Apple en OpenAI dicht bij deal over ChatGPT op iPhones

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Apple zit dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer iPhones.

1 uur geleden
Bloemenplatforms verkopen niet meer Moederdagboeketten dan in 2023

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders bestellen niet meer boeketten voor Moederdag dan ze vorig jaar deden, verwachten bloemenplatforms Fleurop en Topbloemen.nl. Wel geven mensen volgens de organisaties meer geld uit per bestelling en kiezen ze vaker voor boeketten die niet alleen uit rozen bestaan. Komende zondag is het Moederdag.

2 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Dit bericht werd beloond met een koerswinst van 5,3 procent op Wall Street.

12 uur geleden
Vakbond roept op tot landelijke staking bij Deutsche Telekom

BONN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking op maandag bij Deutsche Telekom om een conflict over hogere lonen voor personeel van het grote telecombedrijf. Met de staking wil Verdi de druk op Deutsche Telekom verhogen om in te stemmen met de looneisen.

13 uur geleden
IEA-topman waarschuwt OPEC+ om hogere olieprijzen en inflatie

PARIJS (ANP) - Topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwt de landen van oliekartel OPEC+ dat ze voorzichtig moeten zijn met maatregelen om de olieprijzen aan te jagen, omdat daardoor de inflatie ook weer gestuwd kan worden. Dat kan dan weer negatieve gevolgen hebben voor de wereldeconomie, aldus de IEA-topman in een interview met persbureau Bloomberg.

14 uur geleden
Chipbedrijf Besi verder omhoog op Damrak, AEX scherpt record aan

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf Besi was vrijdag opnieuw een stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam, na de flinke plus een dag eerder. De AEX-index scherpte daarnaast zijn recordstand verder aan. De hoofdgraadmeter op Beursplein 5 brak eerder deze week al voor het eerst door de grens van 900 punten.

16 uur geleden
Flinke daling consumentenvertrouwen in VS

ANN ARBOR (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten is deze maand flink gedaald door zorgen bij huishoudens over een hogere inflatie. Dat meldt de Universiteit van Michigan in een voorlopige schatting.

17 uur geleden