Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doelman De Gea na twaalf jaar weg bij Manchester United

Doelman De Gea na twaalf jaar weg bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - David De Gea vertrekt na twaalf jaar bij Manchester United. De Spaanse doelman, die in 2011 overkwam van Atlético Madrid, speelde 545 wedstrijden voor de Engelse topclub. De Gea won met Manchester United een keer de landstitel, de FA Cup en de Europa League.

"Je hebt kwaliteit en karakter nodig om een wedstrijd te spelen voor Manchester United. Als je dat dan 545 keer in twaalf jaar doet, is dat een bijzondere prestatie. Zeker voor een keeper, die elke wedstrijd in de schijnwerpers staat", zegt trainer Erik ten Hag, die voormalig Ajax-doelman André Onana van Internazionale als vervanger wil halen. "De Gea zal altijd herinnerd worden als een van de beste keepers in de geschiedenis van de club."

Meer uit Voetbal

Vertonghen nog altijd twijfelgeval bij België richting EK voetbal

TUBEKE (ANP/BELGA) - In de Belgische voorselectie voor het EK zijn er nog altijd enkele vraagtekens. Voormalig Ajax-speler Jan Vertonghen (Anderlecht), Arthur Theate (Stade Rennais) en Youri Tielemans (Aston Villa) revalideren van blessures en werken een apart programma af.

2 uur geleden
Depay ziet zichzelf nog niet terugkeren naar de Eredivisie

ZEIST (ANP) - Memphis Depay vindt het nog te vroeg voor een terugkeer naar de Eredivisie. "Dat zie ik op dit moment niet voor me", zei de aanvaller die transfervrij mag vertrekken bij Atlético Madrid.

2 uur geleden
Recordinternational Lloris heeft vertrouwen in Franse EK-titel

PARIJS (ANP) - Recordinternational Hugo Lloris denkt dat Frankrijk ver kan komen op het komende EK voetbal. "Frankrijk behoort duidelijk tot de favorieten", liet hij zondag weten in gesprek met RTL France. Het Nederlands elftal is op 21 juni in de groepsfase de tegenstander in Leipzig. Polen en Oostenrijk zitten ook in deze poule.

2 uur geleden
Feyenoord-aanvoerder Trauner krijgt opnieuw rust bij Oostenrijk

WINDISCHGARSTEN (ANP) - Gernot Trauner heeft zondag de training van de Oostenrijkse voetbalploeg aan zich voorbij moeten laten gaan. De 32-jarige aanvoerder van Feyenoord ontbrak een dag eerder ook al. Trauner keerde half april terug na een hamstringblessure die hem twee maanden aan de kant had gehouden. Hij krijgt in aanloop naar het EK extra rust.

2 uur geleden
Sevilla benoemt Pimienta tot nieuwe trainer

SEVILLA (ANP) - De Spaanse voetbalclub Sevilla heeft Francisco José García Pimienta aangesteld als nieuwe trainer. De 49-jarige Pimienta komt over van UD Las Palmas en tekent voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.

3 uur geleden
De Jong weet nog niet of hij eerste duel van Oranje op EK haalt

ZEIST (ANP) - Frenkie de Jong durft nog niet te zeggen of hij op 16 juni voor het Nederlands elftal in actie kan komen tijdens de eerste groepswedstrijd van het EK tegen Polen. "Die datum is keurig omcirkeld", vertelde de middenvelder vlak voor een training van Oranje in Zeist. "Als alles loopt zoals het moet, dan is het haalbaar."

4 uur geleden
Oranje traint zonder Malen, De Jong, Koopmeiners en Reijnders

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal is nog zonder Donyell Malen aan een training in Zeist begonnen. De aanvaller verloor zaterdagavond met Borussia Dortmund van Real Madrid (0-2) in de finale van de Champions League. Hij meldt zich snel in het trainingskamp van Oranje voor het EK in Duitsland.

4 uur geleden