Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Doe altijd de lastige klusjes eerst'

'Doe altijd de lastige klusjes eerst'

GOES - Heb je geen vitaal beroep? Dan werk je zoveel mogelijk thuis, is de boodschap van het kabinet in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Maar hoe werk je het beste thuis, waarmee moet je rekening houden en hoe blijf je het makkelijkste in contact met collega’s en klanten? Jean-Paul de Pundert van JePe IT uit Goes geeft zes tips.

Zijn eerste en misschien wel belangrijkste tip is dat je veilig moet werken. “Zorg dat je computer is bijgewerkt en dat je de laatste updates van je antivirusprogramma hebt geïnstalleerd”, legt de IT-ondernemer uit, die toevoegt dat ook je wifi thuis goed beveiligd moet zijn met een wachtwoord.

Hij adviseert iedereen back-ups te maken, ook als ze in de cloud werken. “En gebruik een goed spamfilter. Let op phishingmails over corona. Helaas zien cybercriminelen tijdens deze crisis hun kans schoon om mensen op te lichten.”

Schema

Als IT-ondernemer en iemand die al voor de coronacrisis regelmatig thuis werkte, weet Jean-Paul de Pundert dat een goede en veilige laptop en verbinding niet het enige belangrijke is. “Werk volgens een schema”, adviseert hij.

“Doe altijd de lastige klusjes eerst, omdat ze anders blijven liggen. Maak ‘s ochtends of aan het begin van de week een to do-lijstje en vink af wat je hebt gedaan. Dat geeft een goed gevoel. En als je het even lastig hebt, haal je een frisse neus. Dat is alleen maar goed.”

Kantoor

Hoewel je er normaal misschien alles aan doet om werk en privé te scheiden, is je woonkamer in deze periode je kantoor. Doe ook alsof je naar kantoor gaat, zegt De Pundert.

“Begin en eindig op dezelfde tijd en neem pauzes. Als je normaal om half één luncht, kun je dat thuis ook het beste doen.”

Werk niet in pyjama of joggingbroek. “Dat doe je op kantoor ook niet. Kleed je gewoon aan, is mijn advies.”

Werkplek

Volgens De Pundert is het belangrijk dat je thuis een goede werkplek hebt. “Ga bijvoorbeeld niet op de bank zitten met je laptop op schoot, maar maak een soort bureau, dat schoon en opgeruimd is, en zorg voor een goede bureaustoel.”

Op de social media-platforms verschijnen de laatste weken veel grappige filmpjes van vaders en moeders die thuis proberen te werken terwijl de kinderen er een chaos van maken. Praat daarover met je huisgenoten, zegt De Pundert. “Manage hun verwachtingen. Het is geen vakantie en kunt er niet de hele tijd voor ze zijn.”

Afleiding

Je moet er ook voor zorgen dat je zelf niet te veel afleiding hebt. De verleiding is thuis groter dan op kantoor. “Laat social media los, leg je telefoon weg en zet de televisie niet aan”, is de tip van De Pundert. Muziek mag, maar maak geen playlist met je favoriete nummers. Zet de radio aan of pak een standaard playlist. “Doe ook geen klusjes in huis”, weet De Pundert. “Doe dat op dagen of tijden dat je deze normaal zou doen.”

Videobellen

Je kunt thuis alles perfect organiseren, maar één ding mis je sowieso: collega’s. Het is niet hetzelfde, maar er zijn tal van mogelijkheden om contact te houden met elkaar. Hangouts, Zoom, Meet en Teams … Het zijn namen die iedereen inmiddels kent. Videobellen met Whatsapp raadt De Pundert niet aan, zeker niet als je over persoonsgegevens praat. “Het is niet AVG-proof”, weet de ondernemer. De Pundert is enthousiast over Microsoft Teams om mee te vergaderen op afstand. “Je kunt er onderling berichten mee versturen en een scherm delen. En op de laatste dag van de week kun je via Teams samen een digitale vrijdagmiddagborrel houden. Dat moet je immers ook niet vergeten.”

Meer informatie is te vinden op www.jepe-it.nl.

Meer uit Vlissingen

Lezing over de Zeeuwse Lijn in Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De spoorlijn tussen Roosendaal en Vlissingen bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. In 1873 werd het samen met het gereedkomen van de haven- en kanaalwerken in Vlissingen groots gevierd. Jan van Malen geeft op vrijdag 1 december om 20 uur een lezing over de Zeeuwse Lijn in de bovenzaal van Museum Scheldewerf.

38 minuten geleden
Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimte van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

5 uur geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

1 dag geleden
Medailles voor VTV bij start turnseizoen

VLISSINGEN - Het weekend van 25 en 26 november was een druk weekend voor de turnsters van de A- en B-selectie van de Vlissingse Turn Vereniging. Dit was het eerste kwalificatieweekend voor de turnsters die uitkomen in niveau 4, niveau 5, niveau 6, niveau 7, supplement G en supplement H. Deze kwalificatie vond plaats in het LACO Sportcentrum te Zierikzee.

1 dag geleden
Westerschelde Ferry: 'Gratis soep voor passagiers'

VLISSINGEN - Oude tijden herleven weer: voor iedereen die op dinsdag 28 november met de Westerschelde Ferry meevaart, staat een kop erwtensoep te wachten. Net als vroeger op de PSD, kunnen passagiers genieten van een lekkere kop snert. Het verschil met toen en nu: nu is het gratis!

2 dagen geleden
Project met bekende taalcoaches slaat aan

MIDDELBURG - Taalhuis Walcheren organiseert sinds oktober een nieuw project: Bekende taalcoaches. Hierbij werden bekende inwoners van Walcheren met een verkorte cursus klaargestoomd voor hun nieuwe vrijwilligersbaan als taalcoach. Een taalcoach is een vrijwilliger die een taalvrager gaat helpen om beter Nederlands te spreken, te schrijven en/of te lezen. Deze twee mensen maken samen afspraken over wat de een wil leren en de ander kan bieden. Meestal is dit een gesprek van ongeveer een uur per week waarin aandacht wordt besteed aan de leerdoelen van de taalvrager.

2 dagen geleden
Gemeente heeft garages en bergingen gecontroleerd

VLISSINGEN - Op woensdag 22 november heeft de gemeente een groot aantal garageboxen gecontroleerd. De controle is uitgevoerd in samenwerking met de politie die daarbij gebruik heeft gemaakt van speurhonden. Doel van de controle was om te kijken of in de garages en bergingen geen activiteiten plaatsvonden die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Er is speciaal gelet op de opslag van vuurwerk. Bij vier gecontroleerde bedrijven wordt nader onderzoek ingesteld. In één situatie was het gebruik in strijd met het bestemmingsplan en er is één milieuovertreding geconstateerd.

4 dagen geleden