Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Doe altijd de lastige klusjes eerst'

'Doe altijd de lastige klusjes eerst'

GOES - Heb je geen vitaal beroep? Dan werk je zoveel mogelijk thuis, is de boodschap van het kabinet in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Maar hoe werk je het beste thuis, waarmee moet je rekening houden en hoe blijf je het makkelijkste in contact met collega’s en klanten? Jean-Paul de Pundert van JePe IT uit Goes geeft zes tips.

Zijn eerste en misschien wel belangrijkste tip is dat je veilig moet werken. “Zorg dat je computer is bijgewerkt en dat je de laatste updates van je antivirusprogramma hebt geïnstalleerd”, legt de IT-ondernemer uit, die toevoegt dat ook je wifi thuis goed beveiligd moet zijn met een wachtwoord.

Hij adviseert iedereen back-ups te maken, ook als ze in de cloud werken. “En gebruik een goed spamfilter. Let op phishingmails over corona. Helaas zien cybercriminelen tijdens deze crisis hun kans schoon om mensen op te lichten.”

Schema

Als IT-ondernemer en iemand die al voor de coronacrisis regelmatig thuis werkte, weet Jean-Paul de Pundert dat een goede en veilige laptop en verbinding niet het enige belangrijke is. “Werk volgens een schema”, adviseert hij.

“Doe altijd de lastige klusjes eerst, omdat ze anders blijven liggen. Maak ‘s ochtends of aan het begin van de week een to do-lijstje en vink af wat je hebt gedaan. Dat geeft een goed gevoel. En als je het even lastig hebt, haal je een frisse neus. Dat is alleen maar goed.”

Kantoor

Hoewel je er normaal misschien alles aan doet om werk en privé te scheiden, is je woonkamer in deze periode je kantoor. Doe ook alsof je naar kantoor gaat, zegt De Pundert.

“Begin en eindig op dezelfde tijd en neem pauzes. Als je normaal om half één luncht, kun je dat thuis ook het beste doen.”

Werk niet in pyjama of joggingbroek. “Dat doe je op kantoor ook niet. Kleed je gewoon aan, is mijn advies.”

Werkplek

Volgens De Pundert is het belangrijk dat je thuis een goede werkplek hebt. “Ga bijvoorbeeld niet op de bank zitten met je laptop op schoot, maar maak een soort bureau, dat schoon en opgeruimd is, en zorg voor een goede bureaustoel.”

Op de social media-platforms verschijnen de laatste weken veel grappige filmpjes van vaders en moeders die thuis proberen te werken terwijl de kinderen er een chaos van maken. Praat daarover met je huisgenoten, zegt De Pundert. “Manage hun verwachtingen. Het is geen vakantie en kunt er niet de hele tijd voor ze zijn.”

Afleiding

Je moet er ook voor zorgen dat je zelf niet te veel afleiding hebt. De verleiding is thuis groter dan op kantoor. “Laat social media los, leg je telefoon weg en zet de televisie niet aan”, is de tip van De Pundert. Muziek mag, maar maak geen playlist met je favoriete nummers. Zet de radio aan of pak een standaard playlist. “Doe ook geen klusjes in huis”, weet De Pundert. “Doe dat op dagen of tijden dat je deze normaal zou doen.”

Videobellen

Je kunt thuis alles perfect organiseren, maar één ding mis je sowieso: collega’s. Het is niet hetzelfde, maar er zijn tal van mogelijkheden om contact te houden met elkaar. Hangouts, Zoom, Meet en Teams … Het zijn namen die iedereen inmiddels kent. Videobellen met Whatsapp raadt De Pundert niet aan, zeker niet als je over persoonsgegevens praat. “Het is niet AVG-proof”, weet de ondernemer. De Pundert is enthousiast over Microsoft Teams om mee te vergaderen op afstand. “Je kunt er onderling berichten mee versturen en een scherm delen. En op de laatste dag van de week kun je via Teams samen een digitale vrijdagmiddagborrel houden. Dat moet je immers ook niet vergeten.”

Meer informatie is te vinden op www.jepe-it.nl.

Meer uit Reimerswaal

21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

21 uur geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

3 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

3 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

3 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

4 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

4 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

5 dagen geleden