Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Doe altijd de lastige klusjes eerst'

'Doe altijd de lastige klusjes eerst'

GOES - Heb je geen vitaal beroep? Dan werk je zoveel mogelijk thuis, is de boodschap van het kabinet in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Maar hoe werk je het beste thuis, waarmee moet je rekening houden en hoe blijf je het makkelijkste in contact met collega’s en klanten? Jean-Paul de Pundert van JePe IT uit Goes geeft zes tips.

Zijn eerste en misschien wel belangrijkste tip is dat je veilig moet werken. “Zorg dat je computer is bijgewerkt en dat je de laatste updates van je antivirusprogramma hebt geïnstalleerd”, legt de IT-ondernemer uit, die toevoegt dat ook je wifi thuis goed beveiligd moet zijn met een wachtwoord.

Hij adviseert iedereen back-ups te maken, ook als ze in de cloud werken. “En gebruik een goed spamfilter. Let op phishingmails over corona. Helaas zien cybercriminelen tijdens deze crisis hun kans schoon om mensen op te lichten.”

Schema

Als IT-ondernemer en iemand die al voor de coronacrisis regelmatig thuis werkte, weet Jean-Paul de Pundert dat een goede en veilige laptop en verbinding niet het enige belangrijke is. “Werk volgens een schema”, adviseert hij.

“Doe altijd de lastige klusjes eerst, omdat ze anders blijven liggen. Maak ‘s ochtends of aan het begin van de week een to do-lijstje en vink af wat je hebt gedaan. Dat geeft een goed gevoel. En als je het even lastig hebt, haal je een frisse neus. Dat is alleen maar goed.”

Kantoor

Hoewel je er normaal misschien alles aan doet om werk en privé te scheiden, is je woonkamer in deze periode je kantoor. Doe ook alsof je naar kantoor gaat, zegt De Pundert.

“Begin en eindig op dezelfde tijd en neem pauzes. Als je normaal om half één luncht, kun je dat thuis ook het beste doen.”

Werk niet in pyjama of joggingbroek. “Dat doe je op kantoor ook niet. Kleed je gewoon aan, is mijn advies.”

Werkplek

Volgens De Pundert is het belangrijk dat je thuis een goede werkplek hebt. “Ga bijvoorbeeld niet op de bank zitten met je laptop op schoot, maar maak een soort bureau, dat schoon en opgeruimd is, en zorg voor een goede bureaustoel.”

Op de social media-platforms verschijnen de laatste weken veel grappige filmpjes van vaders en moeders die thuis proberen te werken terwijl de kinderen er een chaos van maken. Praat daarover met je huisgenoten, zegt De Pundert. “Manage hun verwachtingen. Het is geen vakantie en kunt er niet de hele tijd voor ze zijn.”

Afleiding

Je moet er ook voor zorgen dat je zelf niet te veel afleiding hebt. De verleiding is thuis groter dan op kantoor. “Laat social media los, leg je telefoon weg en zet de televisie niet aan”, is de tip van De Pundert. Muziek mag, maar maak geen playlist met je favoriete nummers. Zet de radio aan of pak een standaard playlist. “Doe ook geen klusjes in huis”, weet De Pundert. “Doe dat op dagen of tijden dat je deze normaal zou doen.”

Videobellen

Je kunt thuis alles perfect organiseren, maar één ding mis je sowieso: collega’s. Het is niet hetzelfde, maar er zijn tal van mogelijkheden om contact te houden met elkaar. Hangouts, Zoom, Meet en Teams … Het zijn namen die iedereen inmiddels kent. Videobellen met Whatsapp raadt De Pundert niet aan, zeker niet als je over persoonsgegevens praat. “Het is niet AVG-proof”, weet de ondernemer. De Pundert is enthousiast over Microsoft Teams om mee te vergaderen op afstand. “Je kunt er onderling berichten mee versturen en een scherm delen. En op de laatste dag van de week kun je via Teams samen een digitale vrijdagmiddagborrel houden. Dat moet je immers ook niet vergeten.”

Meer informatie is te vinden op www.jepe-it.nl.

Meer uit Middelburg

Roze Limousine rijdt door Zeeland

ZEELAND - Op 9 juni komt de Roze Limo naar Zeeland om aandacht te vragen voor de lhbti+ community. De host van deze dag is auteur/fotograaf Eveline Van de Putte namens Roze 50+ Zeeland. De andere limo gasten zijn vertegenwoordigers van Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LFB, Roze 50+ Zeeland, GSA en Gekozen Familie Zeeland.

53 minuten geleden
Een avond vol spanning tijdens het Zeeuws Thriller Festival in Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 9 juni 2023 van 19.00 tot 23.30 uur is het zover: in de gotische sferen van de Wandelkerk in Middelburg kun je als thrillerfan je hart sneller laten kloppen. Schrijvers Jeroen Windmeijer, Jet van Vuuren, Mark de Groot en Wim Hendrikse gaan onder leiding van presentator Myrthe Jansen in gesprek over de kunst van een sterke thriller en de kracht van Zeeland als decor. Een avond vol spanning, interviews, signeersessies en een sinistere wandeling.

3 uur geleden
Politieauto en fietser in botsing in Serooskerke, één gewonde

SEROOSKERKE (W) - Een politieauto is woensdagmiddag op de Wilgenhoekweg bij Serooskerke (W) in botsing gekomen met een plotseling overstekende fietser. De fietser raakte bij het ongeluk gewond, zo bevestigt de politie.

4 uur geleden
Douane onderschept 939 kilo cocaïne in Zeeland

MIDDELBURG/VLISSINGEN - In samenwerking met de politie heeft de Douane op dinsdag 6 juni tijdens een algemene controle 430 kilo cocaïne aangetroffen bij een bedrijf in Middelburg. Daarnaast heeft de organisatie diezelfde dag, tijdens een andere reguliere controle, 509 kilo cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Hierbij heeft de Douane bijstand ontvangen van de Koninklijke Marechaussee.

1 dag geleden
Drugs ontdekt bij bedrijf Middelburg, geen betrokkenheid

MIDDELBURG - Bij een bedrijf in Middelburg is dinsdag drugs aangetroffen in een container. Volgens de politie heeft het bedrijf echter zelf niets met de zaak te maken. Volgens een woordvoerder van de politie bleek op het bedrijfsterrein dat verdovende middelen verstopt zaten in een container. 

2 dagen geleden
Zeelandia Middelburg krijgt hoofdveld van kunstgras

MIDDELBURG - Bij Zeelandia Middelburg is de aanleg begonnen van een gloednieuw kunstgrasveld dat het huidige hoofdveld met natuurgras zal vervangen. De aanleg van dit veld is een belangrijke mijlpaal voor de club en zal aanzienlijke voordelen bieden voor zowel spelers als supporters. Onder het nieuwe veld zal ook een waterbuffer aangebracht worden, zodat regenwater in de toekomst gebruikt kan worden voor irrigatie van de natuurvelden en groenvoorzieningen binnen de club.

2 dagen geleden
Speelhof Hoogerzael feestelijk heropend

MIDDELBURG -Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Speelhof Hoogerzael. Zij zorgen voor het onderhoud van de speelplaats, bemensen het paviljoen en helpen bij het organiseren van activiteiten. Na de brand van 10 december vorig jaar, waren er gelukkig veel vrijwilligers die Hoogerzael uit de brand wilden helpen. 

2 dagen geleden