Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dodental coronavirus China stijgt weer fors

Dodental coronavirus China stijgt weer fors

PEKING (ANP) - In China zijn in het afgelopen etmaal 109 mensen omgekomen door het nieuwe coronavirus. Dat zijn er negen minder dan een dag eerder en een stuk minder dan eerder deze week. De meeste doden vielen weer in de provincie Hubei, waar het virus uitbrak. Daar kwamen 106 mensen om het leven. Dat laat de nationale gezondheidscommissie in China zaterdag weten.

Het totale aantal besmettingen in China staat nu op ruim 76.000 en het dodental op 2345.

In Zuid-Korea is bij 142 mensen het virus vastgesteld. Hierdoor stijgt het totale aantal ziektegevallen in dat land tot 346. Ook is er iemand overleden aan de gevolgen van ziekte. Dat brengt het totaal op twee doden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Moskou kondigt strengere coronamaatregelen aan

MOSKOU (ANP/AFP) - De snelheid waarmee het coronavirus in Moskou om zich heen grijpt, vraagt om strengere maatregelen. Dat zei burgemeester Sergej Sobjanin vrijdag, die zijn stad waarschuwde voor een "serieuze test". De Russische hoofdstad trof 30 maart maatregelen om het virus in te dammen, maar heeft ondanks dat nog steeds moeite om het toenemend aantal patiënten te verzorgen.

2 minuten geleden
Congo meldt sinds lange tijd nieuwe ebola-dode

KINSHASA (ANP/AFP/RTR) - Terwijl het coronavirus in de hele wereld om zich heen grijpt, is in Congo een man overleden aan ebola. Dat meldden de lokale autoriteiten vrijdag. De ebola-uitbraak leek net te zijn teruggedrongen, aangezien de laatste besmetting op 17 februari werd gemeld.

27 minuten geleden
Frankrijk meldt daling coronadoden, maar ook jongste slachtoffer

PARIJS (ANP/AFP) - In Frankrijk zijn in een dag tijd 987 nieuwe doden gemeld als gevolg van het coronavirus. Dat zijn er minder dan donderdag. Het totaal aantal Franse sterfgevallen door corona staat nu op 13.197, aldus de autoriteiten. Onder de nieuwe doden is één kind jonger dan 10 jaar, dat op de intensive care lag. Voor zover bekend gaat het om het jongste coronaslachtoffer in Frankrijk.

29 minuten geleden
Google en Apple gaan overheden helpen in strijd tegen coronavirus

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Google en Apple gaan samenwerken in de strijd tegen het coronavirus. De techbedrijven willen op die manier nationale overheden en gezondheidsinstanties helpen het virus in te dammen. Het is de bedoeling dat telefoongebruikers straks via hun mobiele toestel gewaarschuwd worden wanneer zij in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Ook wordt duidelijk waar de infectiehaarden zijn. Mensen kunnen zich aansluiten bij het systeem, dat mogelijk een derde van de wereldbevolking kan gaan monitoren.

1 uur geleden
Italië verlengt lockdown tot 3 mei

ROME (ANP/RTR/AFP) - Italië verlengt de landelijke lockdown tot 3 mei. Dat zei premier Giuseppe Conte, die ook bekendmaakte dat sommige beperkingen worden versoepeld. Zo kunnen sommige winkels volgende week de deuren weer openen.

1 uur geleden
Wereldwijd zeker 100.000 doden door coronavirus

DEN HAAG (ANP/RTR) - Het wereldwijde dodental door de uitbraak van het coronavirus staat sinds vrijdag op zeker 100.000. Dat becijferde persbureau Reuters. Bij meer dan 1,6 miljoen mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen.

2 uur geleden
Dodelijkste dag voor Verenigd Koninkrijk sinds begin coronacrisis

LONDEN (ANP/RTR/DPA/BLOOMBERG) - Het Verenigd Koninkrijk heeft het hoogste dagelijkse dodental gemeld sinds het begin van de coronacrisis. Er overleden in een dag tijd 980 patiënten, meldt minister van Volksgezondheid Matt Hancock.

2 uur geleden