Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doden en gewonden onder wie Nederlandse bij schietpartij Mexico

Doden en gewonden onder wie Nederlandse bij schietpartij Mexico

TULUM PUEBLO (ANP) - Bij een schietpartij in een café-restaurant in Mexico zijn twee toeristen om het leven gekomen en raakten er drie gewond, onder wie een Nederlandse. De politie vermoedt dat de schietpartij is begonnen tussen leden van kleine rivaliserende drugsbendes in de badplaats die circa 120 kilometer ten zuiden van Cancún aan de Caribische Zee ligt. De streek wordt ook de Rivièra Maya genoemd.

De burgemeester van Tulum Pueblo zei dat niets erop wijst dat de slachtoffers iets te maken hadden met de schutters. Eén van de daders raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht en aangehouden, meldden plaatselijke media.

Het incident was woensdagavond in het café waar de vijf slachtoffers aan het eten waren. Een Duitse en een vrouw uit India zijn gedood. Een overleed vrijwel meteen en de ander even later in het hospitaal. Een Nederlandse en twee Duitse toeristes zijn gewond in het ziekenhuis opgenomen.

Meer uit Binnenland

Utrechts corps van plan aangifte te doen na 'bangalijst'

UTRECHT (ANP) - Het Utrechtsch Studenten Corps is van plan aangifte te doen na de verspreiding van een nieuwe 'bangalijst'. Rector Rik Tinga zegt dat hij erg geschrokken is van de publicatie. Het corps zegt "concrete aanwijzingen" te hebben "dat de bron buiten onze vereniging ligt". Wat die aanwijzingen zijn, noemt de vereniging niet.

19 minuten geleden
Ouders van vrouwen nieuwe 'bangalijst' melden zich bij advocaat

UTRECHT (ANP) - Ouders van vrouwen die op de nieuwe 'bangalijst' staan die circuleert, hebben zich bij advocate Ina Brouwer gemeld. De advocate staat al slachtoffers van een eerder verschenen Utrechtse bangalijst bij. Hoeveel ouders zich nu hebben gemeld, kan ze nog niet zeggen. "Er moet paal en perk aan" worden gesteld, zo zegt Brouwer over de nieuwe lijst.

43 minuten geleden
Nieuwe 'bangalijst' met Utrechtse studentes, maker onbekend

UTRECHT (ANP) - Een nieuwe zogeheten bangalijst, met foto's, namen en nummers van Utrechtse studentes, circuleert. Het ANP heeft de lijst vrijdag onder ogen gekregen. Advocaat Ina Brouwer, die slachtoffers van een eerder verschenen bangalijst bijstaat, laat weten de nieuwe lijst ook te hebben gezien. Het is onbekend wie de nieuwe lijst heeft gemaakt.

57 minuten geleden
Rechter beperkt gebiedsverbod voor Pegida-voorman tot 10 april

ARNHEM (ANP) - De voorzieningenrechter heeft het gebiedsverbod aangepast, dat Pegida-voorman Edwin Wagensveld van burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem kreeg. Het verbod geldt nu tot 10 april, aldus de rechtbank. Op grond van het oorspronkelijke gebiedsverbod mocht Wagensveld een halfjaar geen voet op Arnhems grondgebied zetten.

1 uur geleden
Wraking legt zaak rond uitbuiting vrouwen door helderziende stil

LELYSTAD (ANP) - De rechtbank in Lelystad heeft vrijdag de strafzaak tegen Marion K. (61), verdacht van onder meer het jarenlang uitbuiten en mishandelen van een vrouw, noodgedwongen moeten uitstellen. De omvangrijke en opmerkelijke zaak zou inhoudelijk behandeld worden, maar de verdachte zei dat ze griep had. Nadat een door de rechtbank opgeroepen GGD-arts haar in het cellenblok had onderzocht en geen ziekteverschijnselen had geconstateerd, besloot de rechtbank dat de zaak alsnog doorgang zou vinden. Daarop wraakte de advocaat van K. de rechtbank, omdat zij met die beslissing volgens de raadsman de schijn van vooringenomenheid had gewekt.

1 uur geleden
Opvang 2e Exloërmond blijft iets langer open

2E EXLOËRMOND (ANP) - De tijdelijke nachtopvanglocatie waar tweehonderd asielzoekers terechtkunnen in 2e Exloërmond blijft iets langer open. Eigenlijk zou de opvang zondag sluiten, maar dat gebeurt nu pas dinsdag. De gemeente Borger-Odoorn, waar het Drentse 2e Exloërmond onder valt, meldt vrijdag te hebben besloten tot de verlenging na een verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

1 uur geleden
Gedenktekens en 100.000 euro om betaalde tramritten Joden

AMSTERDAM (ANP) - Er komen gedenktekens bij drie tramhaltes in Amsterdam met informatie over de deportatie per tram van Joodse Amsterdammers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook stelt de gemeente Amsterdam 100.000 euro beschikbaar aan het Centraal Joods Overleg (CJO) ter compensatie van het geld dat vervoersbedrijf GVB verdiende aan de tramritten. Dat melden de gemeente Amsterdam en het GVB vrijdag.

1 uur geleden