Dockwize start met ondersteuningsprogramma voor horeca
De vrijetijdssector, en met name horecaondernemers, worden zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Dockwize lanceert daarom een nieuwe editie van het SOS programma, deze keer speciaal voor de Zeeuwse horeca. SOS staat voor snel ondernemers support waarbij een team van experts met de horecaondernemer aan de slag gaat om niet alleen de crisis te overleven, maar er ook sterker uit te komen. Over SOS Dockwize HorecaHet SOS programma van Dockwize, editie horeca is een intensief programma waarin Zeeuwse horecaondernemers individueel worden begeleid door een team van experts. Zij geven de ondernemers in korte tijd inzicht in hun huidige situatie, financiële mogelijkheden, geven concrete handvatten en ideeën om de schade te beperken en bouwen samen met de ondernemers aan een positieve toekomst door middel van een concreet actieplan.
Alles onder één dak
“Wat we van ondernemers vragen is tijd, inzet en de wil om kritisch naar hun bedrijf te kijken”, zegt Matthijs Lugtenburg, directeur van Dockwize. “Wij hebben een team van professionals klaar staan die ieder met hun eigen expertise bijdragen aan een toekomstbestendig plan voor de horecaondernemers. En alles onder een dak, dat maakt het wel zo duidelijk in een tijd waar zoveel initiatieven, regelingen en loketten zijn waar je terecht kunt.”
Ook voor acute hulp
Het programma is geschikt voor zowel horecaondernemers die nú op zoek zijn naar (acute) ondersteuning om te zorgen dat ze het hoofd boven water kunnen houden, als ondernemers die willen werken aan de toekomstbestendigheid van hun horecaonderneming. Voor deze editie werkt Dockwize samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
Aanmelden
Deelname aan het programma is kosteloos en ondernemers kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden via www.dockwize.nl/sos. De eerste groep start donderdag 3 december.
Het SOS programma van Dockwize is tot stand gekomen dankzij steun van provincie Zeeland, ZLM Verzekeringen, de Zeeuwse Verzekeringen, Impuls Zeeland en Rabobank.Dockwize start met ondersteuningsprogramma voor horecaondernemers
Meer uit Zeeland
Duurzaamheidsexpert en voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur is aangekondigd als spreker tijdens Contacta 2025. Met haar achtergrond in Bodem, Water en Atmosfeer (Wageningen University) en een carrière waarin ze in 1998 werd uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld, staat Van Leur bekend om het vertalen van complexe wetenschap naar toegankelijke inzichten.
2 weken geledenDe spanning stijgt voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte vanochtend bij Omroep Zeeland bekend welke vijf bedrijven kans maken op de prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 23e keer wordt uitgereikt. De prijs beloont ondernemingen die met innovatieve producten en diensten bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige economie in Zeeland.
3 weken geledenAl sinds 1900 maakt de naam Akkerdaas deel uit van het Zeeuwse ondernemerslandschap. Wat begon als een smederij en loodgietersbedrijf groeide in ruim een eeuw tijd uit tot een veelzijdige onderneming met een eigen kadowinkel. De familie Akkerdaas staat inmiddels al vier generaties lang garant voor vakmanschap, ondernemerschap en een scherp oog voor wat klanten zoeken.
3 weken geledenZeelandia viert 125 jaar: van Zeeuwse keuken tot wereldspeler in bakkerij-ingrediënten Bij bakkersbedrijf Zeelandia in Zierikzee kunnen de ovens, deegmachines en broodvormen alvast een grondige schoonmaakbeurt krijgen, want op 12 september komt er bijzonder bezoek. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan het familiebedrijf. Wat in 1900 begon met een recept voor beschuitgelei groeide uit tot een internationaal concern met ruim 3.000 medewerkers, actief in meer dan honderd landen.
3 weken geledenOndernemerschap, innovatie en liefde voor zijn dorp: dat typeert Lennert Steketee. Als geboren en getogen Yersekenaar zet hij zich in om het vissersdorp op de kaart te zetten, zowel als ondernemer als in zijn rol als verbinder binnen de gemeenschap.
3 weken geledenHet aantal mensen met een werkloosheidsuitkering in Zeeland is het afgelopen jaar duidelijk gestegen. Volgens recente cijfers ligt de toename hoger dan het landelijke gemiddelde.
3 weken geledenSave the Date! De 62e editie van Horecabeurs Goes vindt plaats op 9 & 10 maart 2026 in de Zeelandhallen!
3 weken geleden