Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dockwize gaat met groeiprogramma voor 3000 nieuwe banen

Dockwize gaat met groeiprogramma voor 3000 nieuwe banen

VLISSINGEN - Dockwize en Zeeuwse topondernemers slaan de handen ineen om in 5 jaar 3.000 extra banen te creëren in Zeeland. ‘We willen onze provincie nog meer op de kaart te zetten als vernieuwende, kansrijke regio’, aldus Dockwize.Om deze doelstelling te bereiken, is een groeiprogramma opgezet om ambitieuze ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) te helpen hun  bedrijf te laten groeien. ‘We  zijn op zoek naar de eerste 8 ondernemers’, vertelt Marlon Baarends van Dockwize. Het gaat om ondernemers met een bedrijf van ongeveer 10 tot 25 fte (fulltime eenheden) groot en de wil om fors te groeien.

Concurrentiepositie

‘Het mkb is de banenmotor van Zeeland. Door hen te stimuleren in hun groei kunnen 3000 nieuwe banen gecreëerd worden. Zo zorgen we ervoor dat talent in Zeeland blijft of naar Zeeland wil komen. Op deze manier zetten we Zeeland op de kaart als innovatieve regio en wordt de innovatiekracht en concurrentiepositie versterkt.’

Ondernemers kunnen zich voor het groeiprogramma aanmelden door een pitch in te dienen. ‘Die beoordelen we samen met Zeeuwse topondernemers, zoals Wouter de Vries van Your Surprise. Uiteindelijk willen we een team vormen met de meest ambitieuze, talentvolle ondernemers die hun groeiambities gaan waarmaken.’

Omzetverdubbeling

Succesvolle Zeeuwse groeiondernemers, onder wie ook Daniël Lodders (Saman Groep) en Wim Bouman (voorheen Bouman Kantoor Totaal, nu Horecabaas en BGB Office Solutions), werken aan het programma mee. Het programma start op 10 december en duurt twee jaar. ‘In die twee jaar krijgen de ondernemers intensieve begeleiding. We gaan in twaalf tweedaagse interactieve sessies aan de slag met hun ambities. Het minimale doel is om bij ieder van hen binnen vijf jaar voor een omzetverdubbeling te zorgen. Dit zorgt tegelijkertijd in Zeeland voor meer banen, innovatie en aantrekkingskracht.

Meer informatie is te lezen op www.dockwize.nl/groei. Hier kunnen ondernemers ook hun pitch uploaden.

Meer uit Reimerswaal

Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

12 uur geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

1 dag geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

1 dag geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

2 dagen geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

2 dagen geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

3 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

4 dagen geleden