Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dockwize gaat met groeiprogramma voor 3000 nieuwe banen

Dockwize gaat met groeiprogramma voor 3000 nieuwe banen

VLISSINGEN - Dockwize en Zeeuwse topondernemers slaan de handen ineen om in 5 jaar 3.000 extra banen te creëren in Zeeland. ‘We willen onze provincie nog meer op de kaart te zetten als vernieuwende, kansrijke regio’, aldus Dockwize.Om deze doelstelling te bereiken, is een groeiprogramma opgezet om ambitieuze ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) te helpen hun  bedrijf te laten groeien. ‘We  zijn op zoek naar de eerste 8 ondernemers’, vertelt Marlon Baarends van Dockwize. Het gaat om ondernemers met een bedrijf van ongeveer 10 tot 25 fte (fulltime eenheden) groot en de wil om fors te groeien.

Concurrentiepositie

‘Het mkb is de banenmotor van Zeeland. Door hen te stimuleren in hun groei kunnen 3000 nieuwe banen gecreëerd worden. Zo zorgen we ervoor dat talent in Zeeland blijft of naar Zeeland wil komen. Op deze manier zetten we Zeeland op de kaart als innovatieve regio en wordt de innovatiekracht en concurrentiepositie versterkt.’

Ondernemers kunnen zich voor het groeiprogramma aanmelden door een pitch in te dienen. ‘Die beoordelen we samen met Zeeuwse topondernemers, zoals Wouter de Vries van Your Surprise. Uiteindelijk willen we een team vormen met de meest ambitieuze, talentvolle ondernemers die hun groeiambities gaan waarmaken.’

Omzetverdubbeling

Succesvolle Zeeuwse groeiondernemers, onder wie ook Daniël Lodders (Saman Groep) en Wim Bouman (voorheen Bouman Kantoor Totaal, nu Horecabaas en BGB Office Solutions), werken aan het programma mee. Het programma start op 10 december en duurt twee jaar. ‘In die twee jaar krijgen de ondernemers intensieve begeleiding. We gaan in twaalf tweedaagse interactieve sessies aan de slag met hun ambities. Het minimale doel is om bij ieder van hen binnen vijf jaar voor een omzetverdubbeling te zorgen. Dit zorgt tegelijkertijd in Zeeland voor meer banen, innovatie en aantrekkingskracht.

Meer informatie is te lezen op www.dockwize.nl/groei. Hier kunnen ondernemers ook hun pitch uploaden.

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

20 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

22 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden