Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dochter Bruce Lee eist miljoenen van Chinese fastfoodketen

Dochter Bruce Lee eist miljoenen van Chinese fastfoodketen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Shannon Lee, de dochter van filmster Bruce Lee, heeft de populaire Chinese fastfoodketen Real Kungfu voor de rechter gesleept. Ze eist een fikse schadevergoeding omdat de keten al jaren ongevraagd een afbeelding van haar vader als logo zou gebruiken. Ook eist ze dat Real Kungfu onmiddellijk stopt met het misbruiken van het imago van de jong overleden martial arts-acteur.

Bij de honderden restaurants van de keten, in China vooral bekend om zijn gestoomde eten, prijkt het gewraakte logo al sinds 2004 op de gevels. Hierop is een donkerharige man te zien die op Bruce Lee lijkt, een gele jumpsuit draagt en in een kungfupose staat. Real Kungfu is naar eigen zeggen "verbijsterd" over de claims van Shannon Lee. De onderneming bestudeert de aanklachten nog en komt later met een uitgebreidere reactie.

Shannon Lee, die de zaak aanspant via haar bedrijf Bruce Lee Enterprises, wil een vergoeding van omgerekend zo'n 30 miljoen dollar. De zaak dient bij een rechtbank in Shanghai. Het gaat waarschijnlijk om een interessante testcasus voor China, aangezien de Chinese overheid onlangs juist heeft beloofd dat het land intellectuele eigendomsrechten beter zal gaan beschermen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden