Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dmitri gamet zo'n twaalf uur per dag

Dmitri gamet zo'n twaalf uur per dag

's-HEER HENDRIKSKINDEREN – Miljoenen mensen hebben via televisie of online ingeschakeld om eind juli het eerste WK Fortnite te volgen. Tijdens deze happening in het enorme Arthur Ashe Stadium in New York werd de 17-jarige Dmitri van de Vrie uit 's-Heer Hendrikskinderen zesde.

Bij het wereldkampioenschap namen honderd solospelers en vijftig duo's het tegen elkaar op en maakten kans op een deel van de ongekend hoge prijzenpot van dertig miljoen dollar.

Kwalificatie

Om op het wereldkampioenschap te mogen spelen, hebben de deelnemers een tien weken durende kwalificatie doorstaan, waarin ze de strijd aangingen met veertig miljoen andere spelers wereldwijd. Met de plaatsing voor de eindronde hadden de deelnemers sowieso al 50.000 dollar gewonnen.

Mitro

Op de eerste plaats eindigde het team Cooler Esport, dat drie miljoen dollar mee naar huis nam. Team Lazarus Esports, waarvan de uit Andijk afkomstige David Jong (21) - ‘Rojo’ - deel uitmaakte, bemachtigde de tweede plaats en werd hiermee 2.250.000 dollar rijker. Dmitri van de Vrie, bekend als ‘Mitro’, behaalde samen met zijn Britse partner Kyle ‘Mongraal’ Jackson een zesde plek en sleepte 450.000 dollar in de wacht.

Eiland

'Mitro' werd gezien als één van de grootste kanshebbers op de winst bij het eindtoernooi van Fortnite, dat met tientallen miljoenen spelers over de hele wereld de populairste game van het moment is. In dit tactische vechtspel worden honderd spelers gedropt op een eiland, waarvan de oppervlakte steeds kleiner wordt door een storm. Deelnemers moeten met elkaar vechten, wapens en grondstoffen verzamelen en muren, forten en huizen bouwen. Diegene die als laatste overblijft wint.

Beter

Dmitri is een ervaren speler en heeft al veel toernooien gespeeld en gewonnen. Het afgelopen jaar haalde hij bijna 300.000 dollar aan prijzengeld binnen.

Wereldwijd wordt hij gezien als één van de beste competitieve Fortnite-spelers. Hij is blij zijn prestatie op het wereldkampioenschap, maar had naar eigen zeggen verwacht iets hoger te eindigen. “Ik vind een zesde plaats een goede prestatie, maar had iets hoger willen eindigen. Het event verliep best goed. Ik heb in totaal ongeveer drie, vier uur gespeeld.” Zijn succes dankt hij volgens hemzelf aan het feit dat hij veel speelt. “Ik ben goed, omdat ik heel veel speel, altijd beter wil worden en je moet ook wel een beetje aanleg hebben. Ik speel Fortnite nu ongeveer anderhalf jaar en doe het zo rond de tien en twaalf uur per dag.”

Investeren

Gamen is dan ook Dmitri's favoriete bezigheid. “Ik vind Fortnite vooral heel leuk, omdat ik er goed in ben. Op dit moment speel ik geen andere games.” Hij weet nog niet wat hij met het prijzengeld gaat doen. “Het bedrag dat ik op het wk gewonnen heb, is het hoogste bedrag dat ik ooit gewonnen heb. Ik spaar het prijzengeld en misschien ga ik het investeren, dat weet ik nog niet”. Voor de toekomst heeft Dmitri een duidelijk doelstelling: “Ik hoop nog lang bij één van de besten te blijven horen”. Voor diegenen die ook een carriere als professioneel gamer overwegen heeft hij een tip: “Je moet er echt heel veel tijd in stoppen en altijd beter willen worden.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

 

Meer uit Beveland

Avondvierdaagse Goes ontvangt 1500 euro voor organisatie

GOES - De laatste avond van de Avondvierdaagse in Goes werd feestelijk afgesloten met een bijzondere gebeurtenis.

1 uur geleden
UPDATE: Brand bij bedrijf Heinkenszand mogelijk aangestoken

HEINKENSZAND - De politie onderzoekt of de brand bij het bedrijf aan de Daniëlsweg in Heinkenszand afgelopen nacht is aangestoken. Twee caravans en een camper zijn hierbij in vlammen opgegaan.

6 uur geleden
Brand in Heinkenszand legt caravans en camper in de as

HEINKENSZAND - Op het terrein van een caravanhandel in Heinkenszand zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee caravans en een camperbus in vlammen opgegaan. 

7 uur geleden
Marnix Staete fase II van start in Goes

GOES - De symbolische eerste paal van de tweede fase van Marnix Staete in Goes is dinsdag 14 mei geslagen.

1 dag geleden
250 euro boete voor illegaal jagen bij Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Drie Roemeense mannen zijn zondagavond bij Colijnsplaat aangehouden voor illegaal jagen. 

2 dagen geleden
Motorrijder (23) uit 's-Heerenhoek ernstig gewond na valpartij

's-HEERENHOEK - Een motorrijder is maandagmorgen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de 's-Heerenhoeksedijk bij 's-Heerenhoek. Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week komt uit Goese tuin

GOES - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Corry Dijke uit Goes.

3 dagen geleden