Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dmitri gamet zo'n twaalf uur per dag

Dmitri gamet zo'n twaalf uur per dag

's-HEER HENDRIKSKINDEREN – Miljoenen mensen hebben via televisie of online ingeschakeld om eind juli het eerste WK Fortnite te volgen. Tijdens deze happening in het enorme Arthur Ashe Stadium in New York werd de 17-jarige Dmitri van de Vrie uit 's-Heer Hendrikskinderen zesde.

Bij het wereldkampioenschap namen honderd solospelers en vijftig duo's het tegen elkaar op en maakten kans op een deel van de ongekend hoge prijzenpot van dertig miljoen dollar.

Kwalificatie

Om op het wereldkampioenschap te mogen spelen, hebben de deelnemers een tien weken durende kwalificatie doorstaan, waarin ze de strijd aangingen met veertig miljoen andere spelers wereldwijd. Met de plaatsing voor de eindronde hadden de deelnemers sowieso al 50.000 dollar gewonnen.

Mitro

Op de eerste plaats eindigde het team Cooler Esport, dat drie miljoen dollar mee naar huis nam. Team Lazarus Esports, waarvan de uit Andijk afkomstige David Jong (21) - ‘Rojo’ - deel uitmaakte, bemachtigde de tweede plaats en werd hiermee 2.250.000 dollar rijker. Dmitri van de Vrie, bekend als ‘Mitro’, behaalde samen met zijn Britse partner Kyle ‘Mongraal’ Jackson een zesde plek en sleepte 450.000 dollar in de wacht.

Eiland

'Mitro' werd gezien als één van de grootste kanshebbers op de winst bij het eindtoernooi van Fortnite, dat met tientallen miljoenen spelers over de hele wereld de populairste game van het moment is. In dit tactische vechtspel worden honderd spelers gedropt op een eiland, waarvan de oppervlakte steeds kleiner wordt door een storm. Deelnemers moeten met elkaar vechten, wapens en grondstoffen verzamelen en muren, forten en huizen bouwen. Diegene die als laatste overblijft wint.

Beter

Dmitri is een ervaren speler en heeft al veel toernooien gespeeld en gewonnen. Het afgelopen jaar haalde hij bijna 300.000 dollar aan prijzengeld binnen.

Wereldwijd wordt hij gezien als één van de beste competitieve Fortnite-spelers. Hij is blij zijn prestatie op het wereldkampioenschap, maar had naar eigen zeggen verwacht iets hoger te eindigen. “Ik vind een zesde plaats een goede prestatie, maar had iets hoger willen eindigen. Het event verliep best goed. Ik heb in totaal ongeveer drie, vier uur gespeeld.” Zijn succes dankt hij volgens hemzelf aan het feit dat hij veel speelt. “Ik ben goed, omdat ik heel veel speel, altijd beter wil worden en je moet ook wel een beetje aanleg hebben. Ik speel Fortnite nu ongeveer anderhalf jaar en doe het zo rond de tien en twaalf uur per dag.”

Investeren

Gamen is dan ook Dmitri's favoriete bezigheid. “Ik vind Fortnite vooral heel leuk, omdat ik er goed in ben. Op dit moment speel ik geen andere games.” Hij weet nog niet wat hij met het prijzengeld gaat doen. “Het bedrag dat ik op het wk gewonnen heb, is het hoogste bedrag dat ik ooit gewonnen heb. Ik spaar het prijzengeld en misschien ga ik het investeren, dat weet ik nog niet”. Voor de toekomst heeft Dmitri een duidelijk doelstelling: “Ik hoop nog lang bij één van de besten te blijven horen”. Voor diegenen die ook een carriere als professioneel gamer overwegen heeft hij een tip: “Je moet er echt heel veel tijd in stoppen en altijd beter willen worden.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

 

Meer uit Beveland

Verkennende gesprekken Provinciale Staten van start

MIDDELBURG - Een kleine week na de overwinning van de BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland vinden vandaag, woensdag 22 maart, de eerste verkennende gesprekken plaats tussen verkenner Gerard Rabelink en verschillende politieke partijen. Rabelink is gevraagd te onderzoeken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen. 

16 minuten geleden
Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

19 uur geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

23 uur geleden
Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

1 dag geleden
Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

1 dag geleden
Franda van der Zande wint fotowedstrijd Borsele

HEINKENSZAND – In het gemeentehuis van Borsele is zaterdag de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele bekend gemaakt. Franda van der Zande heeft volgens de jury het beste het thema ‘De kracht van Borsele’ in haar foto gevangen en won de eerste prijs.

1 dag geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE - De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden