Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dj's van verschillende zenders presenteren samen actie Giro555

Dj's van verschillende zenders presenteren samen actie Giro555

HILVERSUM (ANP) - Dj's van verschillende publieke en commerciële radiozenders presenteren maandag samen de landelijke actie voor Oekraïne. Gerard Ekdom (Radio 10) en Sander Lantinga (Radio 538) trappen de dag van 06.00 uur tot 08.00 uur af.

Radiozenders 100% NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime maken samen vijftien uur radio, onder de noemer Radio555, om geld op te halen voor Giro555. Op alle zenders tegelijkertijd is het gezamenlijke programma te horen. Radio555 wordt gemaakt vanuit Beeld en Geluid in Hilversum en is ook te zien via TV 538 en NPO 1 extra.

Luisteraars kunnen maandag tegen betaling een plaat aanvragen of direct doneren via de website van Radio555. De reclameblokken worden vervangen door materiaal dat is opgenomen tijdens de actie. De volledige commerciële opbrengst van de reclameblokken wordt gedoneerd. Op Sky Radio is de uitzending niet te horen, maar wordt wel ieder uur een oproep voor Giro555 uitgezonden en in nieuwsbulletins extra aandacht besteed aan de actie.

Team

Ekdom en Lantinga worden afgelost door Mattie Valk (Qmusic) & Wietze de Jager (Radio 538), Bert Haandrikman (NPO Radio 5) & Jorien Renkema (NPO 3FM), Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2) & Barry Paf (100% NL), Rob Stenders (Radio Veronica) & Rob van Someren (Radio 10), Domien Verschuuren (Qmusic) & Ruud de Wild (NPO Radio 2) en Coen Swijnenberg (Radio 538) & Marieke Elsinga (Qmusic).

Sander Hoogendoorn (NPO 3FM) en Tim Klijn (Radio Veronica) presenteren van 20.00 uur tot 21.00 uur het laatste uur van de actiedag.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden