Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Diverse media: Mbappé wijst Real Madrid af en blijft bij PSG

Diverse media: Mbappé wijst Real Madrid af en blijft bij PSG

PARIJS (ANP) - Alles wees erop dat Kylian Mbappé komende zomer transfervrij zou overstappen naar Real Madrid, maar volgens diverse media blijft de Franse aanvaller toch bij Paris Saint-Germain. De krant L'Équipe schrijft dat Mbappé zijn aflopende contract in Parijs waarschijnlijk met drie jaar gaat verlengen. Real Madrid zou zeer ontstemd zijn over de handelswijze van de 23-jarige aanvaller.

Mbappé wilde maandenlang niet praten met PSG over contractverlenging. Volgens Spaanse media bereikte hij afgelopen winter al een akkoord met Real Madrid over een lucratief contract. De afgelopen weken lekte uit dat Paris Saint-Germain heel ver wil gaan om Mbappé te behouden. De Franse international zou niet alleen een astronomisch salaris krijgen, maar ook inspraak krijgen in het transferbeleid en de mogelijke keuze voor een nieuwe trainer.

PSG is al wekenlang zeker van de Franse titel en sluit het seizoen zaterdagavond in het eigen Parc des Princes af tegen Metz. Mbappé, topscorer van de Ligue 1 met 25 doelpunten, zou na dat duel officieel naar buiten brengen dat hij in Parijs blijft voetballen.

150 miljoen euro tekengeld

Naar verluidt krijgt de Fransman minstens 150 miljoen euro aan tekengeld van PSG als hij blijft. Zijn nieuwe maandsalaris zou 4,7 miljoen euro bedragen. Het nieuws leidde tot een boze reactie op Twitter van Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse competitie La Liga.

"Wat PSG doet door met grote geldsommen het contract van Mbappé te verlengen, is een belediging voor het voetbal. Ze hebben de afgelopen jaren 700 miljoen euro verlies geleden en zijn meer dan 600 miljoen euro kwijt aan salarissen. Al-Khelaïfi is net zo gevaarlijk als de Super League", zo doelt Tebas op voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van PSG en de vooralsnog mislukte plannen van een aantal Europese topclubs om een Super League op te zetten. Al-Khelaïfi, ook voorzitter van de Europese clubassociatie ECA, is tegen de vorming van zo'n gesloten 'supercompetitie'.

Meer uit Voetbal

Vitesse start crowdfunding met trainer Van den Brom als gezicht

ARNHEM (ANP) - Het noodlijdende Vitesse start donderdag een crowdfundingactie en de nieuwe trainer John van den Brom zal daar meteen een van de gezichten van zijn. Dat geeft de oud-speler en -coach van de club aan in het persbericht over zijn aanstelling voor volgend seizoen. "Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig", zegt Van den Brom.

2 uur geleden
Real-trainer Ancelotti ontevreden over inzet spelers tegen Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid was niet te spreken over de houding van zijn spelers na het 2-2-gelijkspel tegen Bayern München in de halve finales van de Champions League. De Italiaan vond ze te slap, zo zei hij na het duel.

2 uur geleden
Vitesse presenteert Van den Brom officieel als nieuwe trainer

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de aanstelling van John van den Brom als trainer voor volgend seizoen afgerond. De al uit de Eredivisie gedegradeerde club maakte er al geen geheim meer van de oud-speler van de club te willen om op die manier ook iets positiefs te kunnen melden aan de fans, in deze periode waarin het voortbestaan van de club onzeker is. Van den Brom (57) wil Vitesse helpen in de weg terug omhoog. "Vandaar ook dat ik juist nu dit contract onderteken."

3 uur geleden
Bayern baalt van gemiste kansen na gelijkspel tegen Real Madrid

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Trainer Thomas Tuchel van Bayern München baalde na afloop van de eerste halve finale in de Champions League tegen Real Madrid (2-2) van de gemiste kansen van zijn ploeg. "We hadden een geweldige openingsfase en we hadden toen op voorsprong moeten komen", keek de coach na afloop terug.

11 uur geleden
Bayern en Real Madrid in evenwicht in eerste duel halve finale

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München en Real Madrid hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van de halve finale in de Champions League. Het duel tussen de nummer 2 van Duitsland en de koploper van Spanje eindigde in 2-2.

13 uur geleden
Atlético moet deel stadion twee duels sluiten na racisme

MADRID (ANP/AFP) - Atlético Madrid moet de komende twee thuiswedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie een deel van het stadion sluiten. De Spaanse bond bestraft de club daarmee voor racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden richting aanvaller Nico Williams van Athletic Club, afgelopen zaterdag.

15 uur geleden
De Ligt niet bij selectie Bayern voor duel met Real Madrid

MÜNCHEN (ANP) - Verdediger Matthijs de Ligt van Bayern München is niet opgenomen in de selectie voor de eerste halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Oranje-international kampt met een knieblessure.

15 uur geleden