Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dit zijn de nacht- en weekendafsluitingen van Heinenoordtunnel in oktober

Dit zijn de nacht- en weekendafsluitingen van Heinenoordtunnel in oktober

WEST-BRABANT/ZEELAND - De Heinenoordtunnel is op 1 september heropend na een renovatie van vier weken, maar wordt deze maand opnieuw meerdere keren afgesloten voor verdere werkzaamheden. De eerste sluiting staat gepland voor komend weekend van vrijdag 6 oktober 22.00 uur tot maandag 9 oktober 05.00 uur in de richting van Bergen op Zoom.

Tot eind 2023 zullen er nog zes weekendafsluitingen en vier nachtelijke afsluitingen zijn in de Heinenoordtunnel van de A29. Deze maatregelen zijn volgens Rijkswaterstaat nodig om nieuwe systemen te installeren, zoals camera’s, luidsprekers en zichtmeters. Ook worden de lichtroosters teruggeplaatst en worden werkzaamheden uitgevoerd aan de zinkvoegen, de constructie en wanden. De tunnel, die de regio Hoeksche Waard verbindt met Bergen op Zoom en Rotterdam, zal hiervoor regelmatig worden afgesloten in oktober.

Afsluitingen oktober 2023De Heinenoordtunnel is in oktober 2023 op twee weekenden gesloten in de richting van Bergen op Zoom: Van vrijdag 6 oktober 22.00 uur tot maandag 9 oktober 05.00 uur en van vrijdag 20 oktober 22.00 uur tot maandag 23 oktober 05.00 uur. Er zullen ook twee nachtelijke afsluitingen zijn in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 oktober van 00.00 tot 05.00 uur richting Bergen op Zoom en in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober van 00.00 tot 05.00 uur richting Rotterdam.

Het verkeer richting Bergen op Zoom en Rotterdam wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de A15, A16 en via de Kiltunnel van de N217. Als de Heinenoordtunnel gesloten is, is de Kiltunnel in de afgesloten richting tolvrij.

Geen stroom

Vanwege het vervangen van de waterafvoerleidingen zal het fietspad langs het dienstgebouw aan de zijde van Barendrecht gesloten zijn van maandag 9 oktober om 07.00 uur tot vrijdag 13 oktober om 17.00 uur. De fietsbuis van de tweede Heinenoordtunnel blijft open. (Brom)fietsers worden omgeleid via het Kilpad, het Tunnelpad en de Zuider Carnisseweg en vice versa.

De Heinenoordtunnel zal op sommige momenten tijdelijk geen stroom hebben, waardoor de roltrappen en de lift aan de kant van Heinenoord tijdelijk niet zullen werken. (Brom)fietsers, scooters en voetgangers zullen worden begeleid door verkeersregelaars via de hellingbaan.

Landbouwverkeer en buslijnen

Vanwege werkzaamheden om de stroomvoorziening in de Heinenoordtunnel aan te passen, moeten de kabels en leidingen worden verplaatst. Hierdoor zal de hellingbaan naar de tunnel voor landbouwverkeer niet beschikbaar zijn op woensdag 11 oktober van 07.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur, evenals op donderdag 12 oktober van 07.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur. Tussen 12.00 en 13.00 uur zal er wel een doorgang zijn.

De bussen van Connexxion en Arriva zullen tijdens de weekendafsluitingen volgens de normale dienstregeling bljven rijden. Bussen zullen in één richting door de Heinenoordtunnel op de A29 rijden en in de andere richting door de buis voor landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel.

Meer uit Tholen

Koningsdag 2024 op Sint Philipsland en Tholen begonnen [FOTOALBUM]

THOLEN - Hoera! Koningsdag in de gemeente Tholen is begonnen. De meeste kernen begonnen deze feestelijke dag met het zingen van het volkslied.

2 uur geleden
Excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde

THOLEN - In mei, juni en dit jaar ook in juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op onder andere de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

4 uur geleden
Keukenbrand in woning aan de Tienhoven: Team Brandonderzoek onderzoekt oorzaak

SINT-ANNALAND- In een woning aan de Tienhoven heeft op zaterdagmorgen een brand gewoed. Volgens de melding betrof het een keukenbrand. De brandweer had de brand snel onder controle. Team Brandonderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. 

5 uur geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Skyline van Scherpenisse'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Alkema die de spotlight mocht vangen.

9 uur geleden
Lintjesregen: Deze zeven Tholenaren kregen een Koninklijke onderscheiding

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vanmorgen zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De gelukkige inwoners komen uit de kernen Oud-Vossemeer, Poortvliet, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Tholen.

1 dag geleden
N286 tussen Smerdiek en Stavenisse langer dicht vanwege geknapte waterleiding

SINT-MAARTENSDIJK - De N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse blijft langer dicht vanwege een geknapte waterleiding. De weg was dicht vanwege werkzaamheden die vandaag worden afgerond. Naar verwachting is de weg vanaf 30 april weer open.

1 dag geleden
Viering 425 jaar Stavenisse start vanavond met openingsceremonie

STAVENISSE - Stavenisse is jarig en dat wordt gevierd! Vanavond - vrijdag 26 april - vindt de openingsceremonie van 425 jaar Stavenisse plaats. Aan burgemeester Marleen Sijbers de eer het jubileumjaar officieel te openen.

1 dag geleden