Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Dit werk is echt niet alleen maar heel verdrietig, maar ook heel erg mooi'

'Dit werk is echt niet alleen maar heel verdrietig, maar ook heel erg mooi'

MIDDELBURG - Brigitte de Boer is vrijwillig coördinator VPTZ thuis bij Manteling en doet daarnaast zelf ook inzetten als vrijwilliger VPTZ thuis. Bij Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) kunnen vrijwilligers thuis de zorg van de partner of familie overnemen of ondersteunen. Er worden geen verpleegkundige handelingen gedaan, maar het ‘er zijn’ ontlast de mantelzorger enorm.

In haar werkzame leven was Brigitte kinderverpleegkundige. Toen ze zestien jaar geleden met pensioen ging en over Manteling las, is ze er gelijk begonnen. Als vrijwillig coördinator gaat Brigitte naar de cliënt om de intake te doen. Ze vraagt in zo’n gesprek goed door naar de wensen qua begeleiding, maar bijvoorbeeld ook naar wat de hobby’s zijn en hoe vakanties werden ingevuld. Dit is waardevolle informatie voor de begeleiding in de tijd daarna. Na de intake bekijkt Brigitte – samen met haar collega-coördinator – welke vrijwilliger het beste bij de cliënt past. Er volgt een gezamenlijke kennismaking, zodat er een warme overdracht is. Daarna houdt Brigitte zeer regelmatig contact met de vrijwilliger en met de cliënt om te horen hoe het allemaal verloopt.

Brigitte zit vol prachtige verhalen over alle intakes en inzetten die ze al heeft gedaan. Het is heel bijzonder om bijvoorbeeld nog even een rondje met iemand buiten te kunnen wandelen of nog een keer samen naar iemands stamkroeg te kunnen gaan. Het is heel intensief, maar tegelijkertijd ook heel intiem vrijwilligerswerk. Op een heel belangrijk moment kun je iets betekenen voor een familie. Brigitte hoopt dan ook dat zorgprofessionals Manteling eerder in het ziekteproces benaderen, om zo de mantelzorgers beter te kunnen ontlasten.

Meer info over vrijwilligerswerk: ?www.welzijnmiddelburg.nl | [email protected] | 06 - 82218168

Meer uit Middelburg

Zicht op meer geld voor het Bibliotheekwerk in de gemeenten Noord-Beveland en Veere

DOMBURG - De Rijksoverheid heeft besloten dat elke gemeente met ingang van 2025 moet zorgen voor een bereikbare en toegankelijke Bibliotheekvoorziening. Noord-Beveland en Veere zijn de enige gemeenten in Nederland waar geen Bibliotheekgebouw is, maar inwoners gebruik kunnen maken van de Bibliobus. Bibliotheken hebben hun maatschappelijke functies succesvol verbreed en hun impact is vergroot. Het gevolg daarvan is dat de dienstverlening die door de Bibliobussen wordt geboden verder aangevuld dient te worden. Naast het lezen en de educatieve functie voor de scholen, gaat ook de maatschappelijke functie van de Bibliotheek meer aandacht krijgen in deze gemeenten.

18 uur geleden
Boekpresentatie 'Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren' in Museum Veere

VEERE - Op donderdag 30 maart 2023 verzamelden genodigden zich in de Schotse Huizen teVeere voor de boekpresentatie van ‘Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren’. De schrijvers presenteerden met trots het eerste deel in de reeks over Walcheren. De burgemeester van gemeente Veere, Frederiek Schouwenaar, opende de bijeenkomst. 

1 dag geleden
Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR

MIDDELBURG - Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR in Middelburg, van zaterdag 1 april tot en met zondag 21 mei 2023. De expositie wordt zaterdag om 16.00 geopend in de galerie in de Lange Noodstraat.

1 dag geleden
Museum Arnemuiden weer open voor publiek

ARNEMUIDEN - Vanaf zaterdag 1 april is het Museum Arnemuiden weer open voor bezoekers. Het museum is op woensdagmiddag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ga op ontdekkingstocht in het verleden van Arnemuiden en leer meer over de visserij, bewonder de streekdracht compleet met -sieraden en breng een bezoekje aan ’t Uusje van Eine.

1 dag geleden
(Her) huisvesting Oekraïners binnen gemeente Veere

DOMBURG - De gemeente Veere heeft twee nieuwe locaties gevonden voor het (her)huisvesten van een deel van de Oekraïense vluchtelingen die al in de gemeente wonen. Aan de Keiweg in Koudekerke en de Mezgerweg in Domburg worden voor 1 juli ongeveer 19 tijdelijke woonunits in elke kern geplaatst. Op 6 april en 11 april organiseert de gemeente informatieavonden voor omwonenden.  

1 dag geleden
Project Dorpsdijk Vrouwenpolder afgerond

VROUWENPOLDER - Eind februari 2023 zijn de werkzaamheden rondom de Dorpsdijk in Vrouwenpolder volgens planning en naar tevredenheid van de gemeente Veere afgerond. Na het al eerder heringerichte deel van de Dorpsdijk in 2012-2013, is nu ook het laatste deel van de Dorpsdijk voorzien van groot onderhoud. Dat vierde wethouder Marcel Steketee gisteren samen met de betrokkenen.

1 dag geleden
Middelburg roept inwoners op om tegels te wippen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft zich aangesloten bij het initiatief NK Tegelwippen en roept haar inwoners op om massaal mee te doen aan deze actie. Het NK Tegelwippen is een landelijke actie waarbij gemeenten samen met inwoners strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Middelburg wil met deze actie haar inwoners inspireren en motiveren om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving.

1 dag geleden