Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dit weekend geen treinen tussen Goes en Roosendaal

Dit weekend geen treinen tussen Goes en Roosendaal

KRUININGEN - Prorail gaat dit weekend aan de slag met de vernieuwing van het perron in Bergen op Zoom. Het straatwerk wordt vernieuwd en het perron krijgt nieuw meubilair. "Door deze en andere werkzaamheden rijden er tussen Goes en Roosendaal geen treinen, maar bussen", aldus Prorail.

In april is een deel van het straatwerk vernieuwd. "De klus wordt nu afgemaakt. Daarna richten we het perron opnieuw in. We maken het overzichtelijker en zorgen voor vrije looproutes zodat iedereen straks meer ruimte en overzicht heeft bij het in- en uitstappen." 

Onderhoud

Naast de werkzaamheden in Bergen op Zoom, pleegt aannemer Strukton op diverse locaties groot onderhoud. 

Het gaat onder meer om onderhoud aan overwegen, het inspecteren en vervangen van kabels en vernieuwing van enkele spoorstaven. "Zo houden we het spoor in een goede conditie en kunnen de treinen er veilig gebruik van blijven maken." 

Advies

Op zaterdag 19 en zondag 20 september is er tussen Goes en Roosendaal geen treinverkeer mogelijk. NS zet bussen in. De vervoerder adviseert reizigers voor vertrek een reisplanner te raadplegen.

Meer uit Reimerswaal

Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

2 uur geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

4 uur geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

1 dag geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

1 dag geleden
Auto over de kop bij eenzijdig ongeval aan de Oude Rijksweg in Kruiningen

KRUININGEN- Op de rotonde op de kruising van de Oude Rijksweg met de Sluisweg is zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de berm beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur door de slechte weersomstandigheden. 

2 dagen geleden
Kapelse middenstand steunt speel-o-theek

KAPELLE - Na een mailing aan de Kapelse ondernemers heeft speel-o-theek De Schatkist in Kapelle een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. 

4 dagen geleden
Tweehonderd jaar KNRM: van roeireddingboten naar hypermoderne schepen

HANSWEERT - In 2024 bestaat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tweehonderd jaar. Het jubileumjaar staat in het teken van terugkijken op twee eeuwen reddingtraditie en vooruitkijken. Wat zijn de innovaties en uitdagingen in de komende tweehonderd jaar? Het hoofddoel van de KNRM blijft het redden en voorkomen van slachtoffers op het water.

5 dagen geleden