Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dit weekeinde weer Kunstspeuren in de Zak

Dit weekeinde weer Kunstspeuren in de Zak

HOEDEKENSKERKE – Tijdens de open atelierroute 'Kunstspeuren in de Zak', dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 april en zaterdag 28 en zondag 29 september, kunnen belangstellenden verschillende kunstenaars bezoeken. In de theetuin van Pleisterplaats Boerhaave in Hoedekenskerke is een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers te zien. Net als ieder jaar wordt er geld ingezameld voor het goede doel. Dit keer is dat een kleinschalig landbouwproject in Uganda.

Cock Hazelager is professioneel keramiste en vanaf het begin betrokken bij Kunstspeuren in de Zak. "Toen een paar ambtenaren van de gemeente er jaren geleden mee begonnen heeft een groepje kunstenaars dit zelf opgepakt. In principe is de opzet onveranderd gebleven. Inmiddels ben ik gepensioneerd, maar ik werk nog wel, alhoewel dat niet meer zozeer voor de verkoop is. Ik doe eigenlijk van alles. Ik probeer altijd nieuwe dingen uit. Ik werk veel met stoffen en doe ook patchwork. Mijn laatste werken zijn beelden van een Zeeuws paardenmes en Zeeuwse knollen."

Buurman

In totaal zijn er zo'n vijfentwintig werken van Hazelager te zien. "Ik stel werk ten toon in mijn tuin en dit jaar ben ik de gast van mijn buurman, de 84-jarige beeldhouwer Hans Goddefroy. Van hem zijn prachtige, bronzen beelden te zien. We ondersteunen elkaar. Zeker ook omdat we een beetje uit de route liggen en mijn ervaring is dat mensen eerder een locatie pakken als er twee kunstenaars bezocht kunnen worden. Ik laat van alles zien; textiel, beelden en ook hebbedingetjes met kleine prijsjes. Mensen willen toch graag wat kopen."

Volgen

Het valt Hazelager op dat het aanbod is verbreed. "In het begin was er alleen kunst, maar nu zijn er ook veel deelnemers die een hobby beoefenen en dit willen laten zien. Mensen volgen je als kunstenaar en ook is het leuk om zelf andere kunstenaars te volgen en progressie te zien in hun werk. Iedereen heeft zijn eigen disciplines. Dat is ook een van de leukste dingen van de route; deze is heel divers. De route stimuleert je als kunstenaar bezig te blijven. Iedere keer is het weer een uitdaging en het is goed voor het kunstklimaat in de gemeente."

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

4 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

8 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

11 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

1 dag geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

1 dag geleden