Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Dit jubileum zegt iets over de mentaliteit in Hansweert’

‘Dit jubileum zegt iets over de mentaliteit in Hansweert’

HANSWEERT - Silvia Kouwer is sinds 1987 lid van de 135-jarige muziekvereniging Scheldegalm. Door de jaren heen is ze dankzij de club veel bijzondere herinneringen rijker geworden. “Zoals aan het bloemencorso, waarbij we lopend van de bloemenveiling in Aalsmeer naar het Olympisch Stadion en de Westertoren in Amsterdam muziek maakten. Ik was nog maar een halfjaar bezig op de corhoorn en kon net één noot blazen, maar tróts dat ik was! Dat vergeet ik nooit.”

Kouwers schoonzus, drumster Sanny Goetheer, is pas geleden op 76-jarige leeftijd gestopt bij Scheldegalm. Dat maakt Kouwer (68) het oudste, nog spelende lid. “Je bent nooit te oud om muziek te maken”, vindt ze.

Kouwer begon op de bugel en kwam via de corhoorn bij de althoorn terecht. Die bespeelde ze zondag ook bij het jubileumconcert. “Ik ben blij dat we na corona, waardoor er helaas vijf jeugdleden zijn opgestapt, weer kunnen optreden. Dat we ons 135-jarig bestaan kunnen vieren, maakt het extra bijzonder.” Kouwer, die ook al zo’n twaalf jaar in het bestuur zit, denkt dat deze mijlpaal bereikt is door onder meer het grote saamhorigheidsgevoel in Hansweert. “Iedereen hoort erbij en groet elkaar op straat. Als je hier komt wonen, word je meteen opgenomen”, vertelt Kouwer, die dat zelf ook ervoer toen ze jaren geleden van Kloetinge naar Hansweert verhuisde. Om het volgende jubileum te halen, probeert de club nieuwe (jonge) leden te werven. “Je maakt gezellig samen muziek, waarmee je het publiek ook weer blij maakt.”

Meer uit Reimerswaal

21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

9 uur geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

3 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

3 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

3 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

4 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

4 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

5 dagen geleden