Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dit is hoe het nieuwe Bravis ziekenhuis eruit komt te zien

Dit is hoe het nieuwe Bravis ziekenhuis eruit komt te zien

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Het wordt steeds duidelijker hoe het nieuwe Bravis ziekenhuis eruit komt te zien, waar veel Tholenaren patiënt zijn. Het ontwerpteam heeft na het schetsontwerp nu ook het voorlopig ontwerp afgerond. Naast een verdere invulling van de plattegronden zijn de plannen voor onder andere het interieur, de gevelbekleding en de directe omgeving een stuk concreter geworden. 

In het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis heeft Bravis zijn ambities uit de visie 2030 nadrukkelijk meegenomen. “Door de veranderingen in de zorg verblijven patiënten minder lang in het ziekenhuis dan vroeger. Ingrepen vinden vaker plaats in dagbehandeling. We verplaatsen steeds meer ziekenhuiszorg naar thuis of dichtbij thuis. Daardoor hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis. Mede dankzij technologische ontwikkelingen behouden we een breed basisaanbod aan medische behandelingen en houden we blijvend aandacht voor kwetsbare ouderen. De nieuwbouw draagt bij aan het realiseren van onze ambities, waardoor we een toekomstbestendig ziekenhuis krijgen”, zeggen Arnoud Slooff en Leo Simons, beiden lid van het kernteam bouw.

Voorlopig ontwerp

De afgelopen zes maanden is hard gewerkt aan het voorlopig ontwerp door architectencombinatie Team aan de Schie, installatieadviseur Deerns, landschapsarchitect BoschSlabbers en constructeur ABT. Het ontwerpteam kreeg zinvolle input van meer dan 200 medisch specialisten, verpleegkundigen en andere Bravis-medewerkers. “Het nieuwe ziekenhuis wordt steeds concreter, mede dankzij de inzet van zoveel collega’s. Iedereen die de tekeningen ziet zal het met mij eens zijn dat het een prachtig ziekenhuis wordt. Een gebouw waar de patiënt ondanks de aanleiding een aangenaam verblijf heeft, de bezoeker zich welkom voelt en waar de medewerker goed en prettig kan werken”, aldus bestuurder Albert-Jan Mante.

Indeling verder verfijnd

Het nieuwe ziekenhuis is opgebouwd uit vier klaverbladen, verbonden met een centraal hart. In het voorlopig ontwerp is de globale indeling van de afdelingen verder verfijnd. Voor de keuze van het interieur van de nieuwbouw heeft het ontwerpteam zich laten inspireren door de historische landschappen in het verzorgingsgebied van Bravis. Het landschap rondom het nieuwe ziekenhuis is een inspiratiebron voor de gevelbekleding. Het nieuwe ziekenhuis wordt energiezuinig, gasloos en duurzaam. Daarnaast komt Bravis te liggen in een fraaie parkachtige omgeving met heel veel groen en mogelijkheden tot bewegen.

De definitieve ontwerpfase loopt tot de zomer van 2024, waarna definitieve besluitvorming plaatsvindt. 

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

5 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

9 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden