Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Dit doet pijn, maar er ontstaan ook kansen’

‘Dit doet pijn, maar er ontstaan ook kansen’

GOES - Ron Bouwman snapt dat ondernemers gebruik maken van de click and collect-mogelijkheid, maar zelf houdt hij de deuren van zijn Bomont-winkels gesloten. “Anders gaan twee stromen door elkaar lopen. Dat werkt niet.”

Naast zijn elf winkels in Zeeland en West-Brabant heeft Bomont al jaren een sterke webshop. “We doen het hartstikke goed op internet. Sinds de coronacrisis zien we zelfs een stijgende lijn. Daar ben ik natuurlijk blij mee”, zegt eigenaar Ron Bouwman.

Kabinet

Hij heeft de bestel- en afhaalmogelijkheid, die het kabinet onlangs bood, dan ook niet nodig. Sterker, het zou het voor hem lastiger maken. “Binnen je verhaal moet je als ondernemer focussen. Ik heb er niets aan dat er stromen door elkaar gaan lopen. Dan wordt het alleen maar onduidelijk. De combinatie van onze winkels, veel in toeristische gebieden, en een goede webshop maakt dat wij deze periode redelijk doorkomen. Wij redden het wel, maar vergis je niet: dit doet ook ons ontzettend pijn.”

Nekslag

De stijgende online verkopen maken het verlies door de lockdown niet goed. Het bedrijf zit op ongeveer de helft van de normale omzet. Bouwman maakt zich nog geen grote zorgen, maar houdt zijn hart wel vast voor de gevolgen van de crisis in het algemeen. “Als je kijkt naar het aantal panden dat leeg staat, bijvoorbeeld in een stad als Goes, dan is dat zorgelijk. Ik doe dit al meer dan dertig jaar en kan een stootje hebben. Voor veel ondernemers is deze lockdown echter misschien de nekslag. Zij zitten op het randje. Ik ben soms bang voor een slagveld. Dan wordt het niet aantrekkelijker om te winkelen.” Hij ziet er ook niet snel verandering in komen, alleen als de verhuurders hun prijzen verlagen. “Maar zij kunnen dat niet altijd.”

Collega’s benaderen Bouwman soms met vragen over een webshop en online zichtbaarheid. Hij zegt dan dat als je nu nog niets hebt je er niet aan moet beginnen. “Dan kost het alleen meer dan dat het opbrengt.”

Den Bosch

Hij hoopt dat de winkels zo snel mogelijk weer open kunnen. De voorjaarsvakantie komt te vroeg. Voor Bomont, met winkels in onder meer Domburg en Zoutelande, is het paasweekend belangrijk. “Dan moet dit voorbij zijn.” Het is niet dat hij momenteel niets doet. 

Hij is zijn winkel in Zoutelande aan het verbouwen en in Middelburg komt het voormalige Bar American bij het bestaande pand. “En in deze tijd ontstaan er kansen”, is Bouwman duidelijk. “Wij hebben nu een pand gehuurd in Den Bosch, op het Burgemeester Loeffplein. Het stond al langer op ons lijstje, maar qua prijs was het nu dermate interessant dat we de stap hebben gezet. In de tweede helft van dit jaar gaan we daar starten.”

Meer uit Beveland

Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

16 uur geleden
Conclusie onderzoek Afvalspiegel: 'Weinig zwerfafval op Noord-Beveland'

WISSENKERKE - ‘De gemeente Noord-Beveland is erg schoon.’ Dat concludeert onderzoeksbureau Afvalspiegel na een schouw van zwerfafval in de gemeente in augustus.

22 uur geleden
Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

1 dag geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

1 dag geleden
Energiekosten stijgen aanzienlijk in 2024

De energierekening zal voor veel Nederlanders in 2024 een flinke sprong omhoog maken. Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet namelijk meerdere belangrijke veranderingen aangekondigd die van invloed zijn op je energierekening. Deze veranderingen leiden tot een gemiddelde stijging van zo’n 177 euro op jaarbasis voor een gezin van 3 personen.

2 dagen geleden
Persoon overleden bij aanrijding op spoor bij Kloetinge

KLOETINGE - Bij een aanrijding met een trein op het spoor ter hoogte van Kloetinge is woensdagavond een persoon om het leven gekomen.

2 dagen geleden
Krapte op Zeeuwse arbeidsmarkt houdt aan door vergrijzing

GOES - De omvang en samenstelling van de Zeeuwse bevolking verandert de komende jaren door vergrijzing. Er zijn steeds minder werkenden voor elke AOW-gerechtigde. Deze grijze druk is in Zeeland al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde en zal de komende jaren nog verder stijgen. Hierdoor stagneert het aantal beschikbare arbeidskrachten, terwijl de arbeidsmarkt nu al zeer krap is. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren dan ook waarschijnlijk aanhouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van het werk en het langer behouden van mensen op de arbeidsmarkt.

2 dagen geleden