Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Dit boekje is een hartelijke groet aan senioren in Borsele’

‘Dit boekje is een hartelijke groet aan senioren in Borsele’

‘s-GRAVENPOLDER – Op Nationale Ouderendag heeft voorzitter van de Seniorenraad Borsele Liliane Schoone het boekje ‘Dorpsgezichten’ overhandigd aan wethouder Marga van de Plasse ter ere van het 20-jarig bestaan van de raad. 

In het boekje staan portretten van senioren uit elke van de vijftien kernen in de gemeente. Het wordt deze maand verzonden naar alle 70-plussers in Borsele. De seniorenraad is een adviesorgaan van de gemeente en organiseert sociale, culturele en educatieve activiteiten.

Activiteiten

Liliane Schoone is trots op het boekje. “We hadden in ons jubileumjaar de Borselse ouderen willen verrassen met veel leuke activiteiten en bijeenkomsten, maar dat kan niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Met dit boekje kunnen we hen toch een hartelijke groet bezorgen.”

Variëteit

In ‘Dorpsgezichten’ wil de raad het beeld van de senioren in de dorpen vormgeven. “Het levert een prachtig geheel op van een enorme variëteit aan mensen. Twintig jaar geleden werden 55-plussers gedefinieerd als senioren gezien, maar tegenwoordig ligt die leeftijd hoger. De jongste geportretteerde is 60 jaar en de oudste 87. Ieder heeft een eigen verleden. De senioren rond de zestig staan vaak nog volop in het leven, terwijl de ouderen op het leven terugkijken. Het levert veel mooie verhalen op.”

Trekpaarden

Wethouder Marga van de Plasse beaamt dit. “De verhalen in het boekje brengen onze senioren in de volle breedte in beeld met al hun activiteiten en inzet voor de gemeente. Het zijn Zeeuwse verhalen over trekpaarden, de natuur, de stoomtrein, kunst, het Bevrijdingsmuseum en nog veel meer. Ieder verhaal is een leven, met daarin vitaliteit, groot en klein. Want daar gaat het uiteindelijk om: ‘Iets kunnen betekenen voor een ander, ook in het kleine. Dat is de kracht van onze samenleving. Ik hoop dat het boekje anderen inspireert. Leeftijd maakt niet uit. Iedereen kan zijn licht laten schijnen. Samen moeten we er voor zorgen dat de dorpen vitaal blijven. Mijn oproep is dan ook: blijf omzien naar elkaar, geef het door en blijf doorgaan met wat je doet met een glimlach.”

Advies

Volgens de wethouder is de seniorenraad van ‘onschatbare waarde’. “De raad geeft de gemeente al twintig jaar gevraagd en ongevraagd advies en ik hoop dat ze dit nog lang blijven doen.”

Meer uit Beveland

Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

1 uur geleden
Weekendweerbericht: '(Onweers)buien verdrijven warmte'

GOES - Dit weekeinde staat in het teken van een weersverandering. 'Het weekend begint volop zomers met veel ruimte voor de zon, bij maxima die zaterdag uitkomen tussen 27 graden in de kustgebieden tot maar liefst 33 graden in het zuidoosten', meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 'In de avond neemt de kans op enkele buien toe en in de nacht naar zondag kunnen op meerdere plekken (onweers)buien vallen. Zondag valt de temperatuur een stuk lager uit, met 20 tot 25 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met enkele buien die over het land trekken. De meeste lijken in het oosten te vallen.'

5 uur geleden
Getuigen gezocht van mishandelingen in binnenstad Goes

GOES - De politie doet onderzoek naar twee mishandelingen zondagnacht 30 juni in het centrum van Goes. De mishandelingen vonden kort na elkaar plaats en de politie vermoedt dat het om dezelfde dader(s) gaat. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

5 uur geleden
Borselse ontwerpwedstrijd voor nieuwe waarderingsprijs

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele is op zoek naar kunstenaars die een nieuwe waarderingsprijs willen ontwerpen. 

6 uur geleden
Brasserie Westerkade opent deuren in Goes: 'We willen iedereen totaalplaatje bieden'

GOES - Goes is een restaurant rijker. Brasserie Westerkade opende 28 juni zijn deuren voor de gasten van het naastgelegen, hotel Waterstate, maar ook voor toeristen en inwoners van Goes. Op 25 september volgt de officiële opening, waarbij bezoekers getrakteerd worden op een leuke openingsactie.

1 dag geleden
Halfjaarcijfers ROVZ: '254 ernstig gewonden en acht doden in Zeeuws verkeer'

GOES - In de eerste helft van 2024 zijn er in Zeeland 254 ernstig gewonden en acht dodelijke slachtoffers gevallen in het verkeer. Dat meldt het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). 'De cijfers zijn hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Toen waren er 250 ernstige ongevallen met vijf dodelijke slachtoffers.' 

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden