Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Dit boekje is een hartelijke groet aan senioren in Borsele’

‘Dit boekje is een hartelijke groet aan senioren in Borsele’

‘s-GRAVENPOLDER – Op Nationale Ouderendag heeft voorzitter van de Seniorenraad Borsele Liliane Schoone het boekje ‘Dorpsgezichten’ overhandigd aan wethouder Marga van de Plasse ter ere van het 20-jarig bestaan van de raad. 

In het boekje staan portretten van senioren uit elke van de vijftien kernen in de gemeente. Het wordt deze maand verzonden naar alle 70-plussers in Borsele. De seniorenraad is een adviesorgaan van de gemeente en organiseert sociale, culturele en educatieve activiteiten.

Activiteiten

Liliane Schoone is trots op het boekje. “We hadden in ons jubileumjaar de Borselse ouderen willen verrassen met veel leuke activiteiten en bijeenkomsten, maar dat kan niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Met dit boekje kunnen we hen toch een hartelijke groet bezorgen.”

Variëteit

In ‘Dorpsgezichten’ wil de raad het beeld van de senioren in de dorpen vormgeven. “Het levert een prachtig geheel op van een enorme variëteit aan mensen. Twintig jaar geleden werden 55-plussers gedefinieerd als senioren gezien, maar tegenwoordig ligt die leeftijd hoger. De jongste geportretteerde is 60 jaar en de oudste 87. Ieder heeft een eigen verleden. De senioren rond de zestig staan vaak nog volop in het leven, terwijl de ouderen op het leven terugkijken. Het levert veel mooie verhalen op.”

Trekpaarden

Wethouder Marga van de Plasse beaamt dit. “De verhalen in het boekje brengen onze senioren in de volle breedte in beeld met al hun activiteiten en inzet voor de gemeente. Het zijn Zeeuwse verhalen over trekpaarden, de natuur, de stoomtrein, kunst, het Bevrijdingsmuseum en nog veel meer. Ieder verhaal is een leven, met daarin vitaliteit, groot en klein. Want daar gaat het uiteindelijk om: ‘Iets kunnen betekenen voor een ander, ook in het kleine. Dat is de kracht van onze samenleving. Ik hoop dat het boekje anderen inspireert. Leeftijd maakt niet uit. Iedereen kan zijn licht laten schijnen. Samen moeten we er voor zorgen dat de dorpen vitaal blijven. Mijn oproep is dan ook: blijf omzien naar elkaar, geef het door en blijf doorgaan met wat je doet met een glimlach.”

Advies

Volgens de wethouder is de seniorenraad van ‘onschatbare waarde’. “De raad geeft de gemeente al twintig jaar gevraagd en ongevraagd advies en ik hoop dat ze dit nog lang blijven doen.”

Meer uit Beveland

Twee aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling in Rilland

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten aangehouden in Rilland. Ze worden er van verdacht om in de nacht van 24 op 25 maart een 42-jarige man uit Rilland te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

1 uur geleden
Verkenner Rabelink adviseert coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD

MIDDELBURG - Een coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD, met twee gedeputeerden voor de eerste partij. Dat acht verkenner Gerard Rabelink de meest kansrijke optie voor een nieuw dagelijks provinciebestuur. Rabelink schrijft het in zijn verslag dat hij vandaag, vrijdag 31 maart, overhandigde aan Kees Hanse van de BoerBurgerBeweging. Laatstgenoemde gaat het verslag de komende dagen eerst met zijn fractie bespreken en vervolgens met alle andere partijen.

5 uur geleden
'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

1 dag geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

1 dag geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

1 dag geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

1 dag geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

2 dagen geleden