Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Districtschef politie Ronald Weydema gaat met pensioen

Districtschef politie Ronald Weydema gaat met pensioen

MIDDELBURG - Ronald Weydema neemt na bijna 46 dienstjaren afscheid van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. Vanaf 1 april gaat de Zeeuwse districtschef met pensioen.

Volgens politiechef Hanneke Ekelmans verliest het district Zeeland en de eenheid Zeeland-West-Brabant met het vertrek van Weydema een vertrouwd en gewaardeerd gezicht: "Ronald staat bekend om zijn vakmanschap en is als geen ander in staat om op een integere en vertrouwenwekkende wijze de verschillende invalshoeken en belangen met elkaar te verbinden."

Weydema begon zijn loopbaan op 1 oktober 1974 op de opleidingsschool van de Rijkspolitie in Apeldoorn. Hij koos daarna voor de Rijkspolitie district Dordrecht en startte zijn carrière in de gemeente Vianen. De afscheidnemende districtschef  heeft op vele plaatsen gewerkt zoals Middelharnis, districtsrecherche Dordrecht, Rozenburg, Spijkenisse, Barendrecht en Rotterdam. In Rotterdam was hij hoofd directe hulpverlening, hoofd opsporing en plaatsvervangend districtschef.

De laatste tien jaar werkte hij als hoofd politiezaken en sectorhoofd in het district Zeeland. Daarnaast heeft hij grote betrokkenheid gehad bij het onderwerp grootschalig- en bijzonder politieoptreden, onder andere in zijn rol als algemeen commandant Staf Grootschalig- en Bijzonder Optreden (SGBO).

Meer uit Middelburg

'We willen voor alle Zeeuwen een leuk festival zijn': Hugo Kramer over Mini Mundi Junior HRIEPS

GRIJPSKERKE - Op vrijdag 10 mei is er in één van de grote HRIEPS-tent een kinderfestijn. Overdag zijn er twintig luchtkastelen, ontelbaar veel ballonnen, schmink en muziek. 's Avonds wordt het frisfestival gevierd met als hoofdact Snollebollekes.

17 uur geleden
Koningsdag Zoutelande 2024

ZOUTELANDE - Vier Koningsdag en -nacht 2024 in Zoutelande! Op 26 en 27 april 2024 viert Zoutelande Koningsnacht en Koningsdag met een spectaculair programma vol activiteiten voor jong en oud, mogelijk gemaakt door de enthousiaste steun van lokale ondernemers en sponsors.

20 uur geleden
Politie waarschuwt inwoners om alert te zijn op inbrekers en maatregelen te nemen

WALCHEREN- De politie waarschuwt voor inbrekers in het gebied van Walcheren. Ze zouden vooral actief zijn in Vlissingen, Middelburg en Veere. Inbrekers wisten tot nu toe in april spullen te stelen uit zeven woningen. De teller voor dit jaar staat op ongeveer veertig meldingen voor woninginbraak. 

1 dag geleden
Naast vuurwerk ook ruim 100 gram harddrugs gevonden in woning aan het Kraanstraatje

MIDDELBURG- Bij de doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje is donderdag niet alleen vuurwerk gevonden. De politie heeft zaterdagmorgen bekend gemaakt dat er ook ruim 100 gram  harddrugs zijn ontdekt. De politie betrad afgelopen donderdag de woning na een anonieme tip van Meld Misdaad Anoniem. Volgens de tip zouden in de woning drugs gemaakt worden. De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten. De 40-jarige bewoner, die niet thuis was toen de politie het huis binnen ging, zal later verantwoording af moeten leggen.

1 dag geleden
Maaltijdbezorger op scooter gewond na aanrijding met personenauto in centrum

MIDDELBURG- In het centrum  van Middelburg is vrijdagavond een maaltijdbezorger op een scooter lichtgewond geraakt. Dit gebeurde toen hij op de kruising van de Kromme Weele met de Molenberg, de Penninghoeksingel en de Seisbinnenbrug in botsing kwam met een personenauto. De scooterrijder kon ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een voorrangsfout.

1 dag geleden
Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

2 dagen geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

2 dagen geleden