Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘DiSt’ geeft op 20 mei concert in dorpshuis Rilland

‘DiSt’ geeft op 20 mei concert in dorpshuis Rilland

GOES – Dianne Verraes en Stanley Deighton vormen sinds tweeëneenhalf jaar een muzikaal duo en treden met veel plezier op binnen en buiten Zeeland onder de naam ‘DiSt’;. Hun repertoire bestaat nu nog uitsluitend uit covers, maar ze zijn bezig met het ontwikkelen van eigen repertoire. Het liefst maken zij populaire en jazz-muziek en het concert dat ze op 20 mei in het dorpshuis van Rilland geven, bestaat uit bekende songs uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80.

“Ik speel graag muziek uit deze tijd omdat het een deel is van mijn jeugd”, legt Stanley uit. Zowel hij als Dianne zijn met muziek opgegroeid. Stanleys vader maakte zijn eigen platen en zong Indonesische liederen. “Daar ben ik echt mee groot gegroeid. Muziek is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ik heb verschillende instrumenten leren spelen en op het conservatorium heb ik orgel en dwarsfluit gestudeerd. Mijn opleiding was vooral gericht op klassieke en kerkmuziek, maar met mijn vader speelde ik veel evergreens. Op school had ik mijn eigen bandje waarmee ik op alle feesten speelde”.

Ook Dianne’s vader was muzikant. “Ik heb geen instrumenten leren spelen, maar heb altijd gezongen. Zingen is mijn grote passie en ik zing eigenlijk alles, behalve klassiek. Ik leerde Stanley kennen via de kerk in Rilland waar we repeteren en veel optreden en het klikte meteen heel goed tussen ons. We spelen op bruiloften en begrafenissen, maar geven ook concerten op campings en dorpshuizen. Als we op het podium staan lijkt de tijd niet te bestaan en zouden we eindeloos door kunnen spelen”. “We zijn heel goed op elkaar afgestemd”, vult Stanley aan. “De close harmony, het samen muziek maken is gewoon ontzettend leuk. Als we tweestemmig zingen, klinken liedjes vaak beter omdat het daardoor meerdere dimensies en meer karakter krijgt”.

Als het aan het duo ligt gaan zij de komende tijd het aantal concerten verder uitbreiden. “Als we doorzetten zouden we begin volgend jaar ons album met eigen repertoire af kunnen hebben. We hebben heel veel zin om meer concerten te gaan doen met eigen werk. Voor het concert in het dorpshuis in Rilland spelen we een gevarieerd programma met onder andere liedjes van Elvis, The Beatles, Ramses Shaffy en The Culture Club. We kijken hier erg naar uit want het belooft een hele leuke avond te worden”. Kaarten voor het concert van DiSt zijn te koop via: [email protected].

Meer uit Beveland

Bevelanders verduurzaamt stap voor stap

KAMPERLAND - Al ruim tachtig jaar zit V.V. Bevelanders in Kamperland. De vereniging begon in 1943, onder een andere naam, op een veldje buiten het dorp en sinds 1981 zitten ze op hun huidige locatie in het dorp. Een plek die is geworden tot een ontmoetingsplek, een sociale rol waar de vereniging veel waarde aan hecht. 

9 uur geleden
Alle emoties komen voorbij in theatershow over 700 jaar Ovezande

OVEZANDE - Het publiek van theatervoorstelling 'O Fezante' weet vrijdag 1 en zaterdag 2 maart niet wat het meemaakt, beloven Jeroen Derks en Ad Schenk. Ter ere van het jubileumjaar 700 jaar Ovezande vroegen zij 'meesterverteller' Kees Posthumus een theaterstuk over de geschiedenis van het dorp te schrijven en daarbij heeft Posthumus zichzelf volgens de twee overtroffen. In zo'n vijf kwartier krijgen de toeschouwers in de rooms-katholieke kerk een meeslepende show voorgeschoteld waarin alle emoties langskomen. "Van grof geweld tot intieme traan", stelt regisseur, producent én acteur Jeroen Derks.

12 uur geleden
John Coffey, Merol en My Baby toegevoegd aan line-up Klomppop

OVEZANDE - Klomppop heeft een flinke portie namen toegevoegd aan het affiche voor de editie van 2024. En er zit een aantal grote namen tussen. John Coffey is geboekt als headliner voor de vrijdag, Merol en My Baby zijn blikvangers op zaterdag, naast de al eerder bekendgemaakte Dio en Roxy Dekker. De 42e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei 2024 op sportpark De Fazant in Ovezande.

13 uur geleden
Ontwerp gepresenteerd voor urban sportpark op Het Schenge in Goes

GOES - De gemeente Goes realiseert op Sportpark Het Schenge in Goes een urban sportpark, voor allerlei straatsporten. Dinsdag is het ontwerp voor de laatste twee onderdelen, een skatebaan en pumptrack, gepresenteerd. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de kosten, hoopt Goes het sportpark eind september klaar te hebben.  

15 uur geleden
Opening 13e Kinderkunstweek "Van letter tot handtekening" live te volgen

GOES - Op 6 maart wordt de 13e Kinderkunstweek met het thema "Van letter tot handtekening, de taal van de kunst" feestelijk geopend in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Kunstenaar Boris Tellegen aka DELTA is te gast. Dit jaar kunnen ook alle Zeeuwse scholen en bso's virtueel aansluiten, want de opening is voor het eerst via een livestream te volgen.

16 uur geleden
Op 1, 2 en 3 maart gratis bomen en struiken bij 40 bomenhubs verspreid door Nederland

GOES - Tussen 1 en 3 maart deelt Meer Bomen Nu 200.000 boompjes uit vanaf 40 bomenhubs door heel Nederland. Deze boompjes zijn door duizenden vrijwilligers verzameld op plekken waar ze geen kans hadden om uit te groeien tot volwassen boom. Door kansarme opkomende boompjes uit gemeenteparken, sloop- en natuurgebieden uit te scheppen en gratis weg te geven, versnellen we de benodigde boomaanplant voor klimaat en biodiversiteit. Tijdens deze weggeefactie wordt een mijlpaal bereikt: de tweemiljoenste boom krijgt via Meer Bomen Nu een nieuw thuis.

18 uur geleden
Gratis duurzame producten voor Borselenaren

HEINKENSZAND - Om mensen bewust te maken en te helpen in deze koudere tijden, biedt de gemeente Borsele gratis duurzame producten aan. In de centrale hal van het gemeentehuis staat sinds maandag een tentoonstelling met duurzame producten en uitleg over de maatregelen.Wethouder Arno Witkam: 'Verandering begint op lokaal niveau. Met deze tentoonstelling willen we niet alleen inwoners inspireren om maatregelen te nemen, maar ze ook aanzetten tot actie door het uitdelen van een gratis product. Zo zetten we ons samen in voor een duurzame omgeving.'Inwoners kunnen de duurzame producten bekijken en er meer informatie over krijgen. Inwoners die hier gebruik van willen maken, mogen naar keuze één product meenemen. Op deze manier wil de gemeente Borsele inwoners een klein steuntje in de rug bieden om hun energiekosten te verlagen. Er staan verschillende producten zoals: ledlampen, stekkerdozen, deurdrangers, waterbesparende douchekoppen, leidingisolatie, radiatorfolie en een brievenbusborstels. Per product staat er uitleg bij op welke manier inwoners dit kunnen gebruiken.Naast de gratis producten, verloot de gemeente Borsele ook acht radiatorventilatoren ter waarde van 65 euro. Inwoners kunnen hun gegevens achterlaten en aan het einde van de tentoonstelling worden er acht lootjes getrokken. De inwoners die in de prijzen zijn gevallen, krijgen hiervan bericht. De tentoonstelling duurt tot en met 14 maart en voor de producten geldt: op is op.

1 dag geleden