Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘DiSt’ geeft op 20 mei concert in dorpshuis Rilland

‘DiSt’ geeft op 20 mei concert in dorpshuis Rilland

GOES – Dianne Verraes en Stanley Deighton vormen sinds tweeëneenhalf jaar een muzikaal duo en treden met veel plezier op binnen en buiten Zeeland onder de naam ‘DiSt’;. Hun repertoire bestaat nu nog uitsluitend uit covers, maar ze zijn bezig met het ontwikkelen van eigen repertoire. Het liefst maken zij populaire en jazz-muziek en het concert dat ze op 20 mei in het dorpshuis van Rilland geven, bestaat uit bekende songs uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80.

“Ik speel graag muziek uit deze tijd omdat het een deel is van mijn jeugd”, legt Stanley uit. Zowel hij als Dianne zijn met muziek opgegroeid. Stanleys vader maakte zijn eigen platen en zong Indonesische liederen. “Daar ben ik echt mee groot gegroeid. Muziek is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ik heb verschillende instrumenten leren spelen en op het conservatorium heb ik orgel en dwarsfluit gestudeerd. Mijn opleiding was vooral gericht op klassieke en kerkmuziek, maar met mijn vader speelde ik veel evergreens. Op school had ik mijn eigen bandje waarmee ik op alle feesten speelde”.

Ook Dianne’s vader was muzikant. “Ik heb geen instrumenten leren spelen, maar heb altijd gezongen. Zingen is mijn grote passie en ik zing eigenlijk alles, behalve klassiek. Ik leerde Stanley kennen via de kerk in Rilland waar we repeteren en veel optreden en het klikte meteen heel goed tussen ons. We spelen op bruiloften en begrafenissen, maar geven ook concerten op campings en dorpshuizen. Als we op het podium staan lijkt de tijd niet te bestaan en zouden we eindeloos door kunnen spelen”. “We zijn heel goed op elkaar afgestemd”, vult Stanley aan. “De close harmony, het samen muziek maken is gewoon ontzettend leuk. Als we tweestemmig zingen, klinken liedjes vaak beter omdat het daardoor meerdere dimensies en meer karakter krijgt”.

Als het aan het duo ligt gaan zij de komende tijd het aantal concerten verder uitbreiden. “Als we doorzetten zouden we begin volgend jaar ons album met eigen repertoire af kunnen hebben. We hebben heel veel zin om meer concerten te gaan doen met eigen werk. Voor het concert in het dorpshuis in Rilland spelen we een gevarieerd programma met onder andere liedjes van Elvis, The Beatles, Ramses Shaffy en The Culture Club. We kijken hier erg naar uit want het belooft een hele leuke avond te worden”. Kaarten voor het concert van DiSt zijn te koop via: [email protected]

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Auto belandt in de sloot op de A58 bij ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Bij een eenzijdig ongeluk op de A58 is vanmorgen een auto in de sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk is tenminste één persoon gewond geraakt. 

3 uur geleden
Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

3 uur geleden
Kom naar de Dag van het Landschapspark

BORSELE - Pak je fiets en doe mee met de agrarische fietstocht op 4 juni met streekproeverijen, wandel met een gids of stap in de stoomtrein en ga mee terug in de tijd.

1 dag geleden
Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

KORTGENE - Pam Lijdsman uit Kortgene schrijft al een groot deel van haar leven. Nu is op haar 66e haar eerste, deels autobiografische boek uitgekomen: ‘Gekke jij’. “Ik heb er lang aan geschreven en nu het boek af is, voel ik me heel anders.”

1 dag geleden
Persoon belandt in sloot Sinoutskerkseweg

’S-HEER ABTSKERKE – De brandweer en ambulance zijn vannacht uitgerukt voor een persoon die in een sloot is geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

2 dagen geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

2 dagen geleden