Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disneyland in Californië in juli weer open

Disneyland in Californië in juli weer open

LOS ANGELES (ANP) - Disneyland in Californië kondigde woensdag plannen aan om volgende maand te heropenen. Maar met een "aanzienlijk beperkte" capaciteit en zonder de mogelijkheid om Mickey Mouse of Donald Duck te knuffelen.

Als de overheid het plan goedkeurt kan het resort in de buurt van Los Angeles, dat Disneyland en Disney California Adventure omvat, vanaf 17 juli weer bezoekers verwelkomen. Disneyland is het op één na meest bezochte themapark ter wereld en trekt normaal gesproken elke dag tienduizenden bezoekers, maar is vanwege de uitbraak van het coronavirus sinds half maart gesloten.

De stap komt na de succesvolle heropening van Shanghai Disneyland in China vorige maand en volgt een vergelijkbaar tijdschema als de herstart van Disney World in Florida, dat al door de overheid is goedgekeurd.

Themaparken vormen een aanzienlijk deel van de inkomsten van Disney. Vorige maand zei het concern dat het bedrijfsresultaat van deze divisie op kwartaalbasis met 58 procent is gedaald ten opzichte van een jaar eerder, grotendeels als gevolg van de coronacrisis.

Als de parken in Californië openen, moeten bezoekers van tevoren reserveren om binnen te mogen. Door de sociale afstandsmaatregelen zijn optochten of nachtelijke spektakels voorlopig uit den boze. "Hoewel meet & greets met personages tijdelijk niet beschikbaar zijn, zullen personages in de parken op nieuwe manieren aanwezig zijn om gasten te vermaken en te verrassen", aldus Disney in een verklaring.

Hotels bij de parken zouden volgens het plan volgende week heropenen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden