Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney daalt op Wall Street ondanks beter dan verwachte cijfers

Disney daalt op Wall Street ondanks beter dan verwachte cijfers

NEW YORK (ANP) - Entertainmentconcern Disney was vrijdag een van de blikvangers op Wall Street. De jaarcijfers van het bedrijf vielen beter uit dan beleggers hadden verwacht. Bovendien groeiden de verschillende streamingdiensten van het bedrijf, zoals Disney+, ESPN+ en Hulu, zeer snel. Desondanks stond Disney na enkele minuten handelen 1,9 procent in de min.

Ook de algehele trend op Wall Street was negatief. Beleggers zijn wat voorzichtig nu blijkt dat de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus in Californië is opgedoken. Bovendien is er nog altijd geen groen licht over het grote steunpakket voor de Amerikaanse economie dat president Joe Biden wil doorvoeren. De Dow-Jonesindex ging 0,1 procent omlaag tot 31.396,46 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde ook 0,1 procent in tot 3913,52 punten en techbeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 13.994,14 punten.

Behalve Disney kwam reisboekingssite Expedia ook met cijfers, die nog lager uitvielen dan werd verwacht. Expedia, dat zwaar te lijden heeft van de vele reisbeperkingen die er wereldwijd gelden vanwege het coronavirus, werd 0,1 procent lager gezet.

CureVac

Vaccinmaker CureVac steeg 4,5 procent nadat bekend was geworden dat het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) de vroege resultaten van zijn vaccintests al bekijkt. Ook branchegenoten Moderna (min 0,6 procent) en Pfizer (plus 0,7 procent) waren in het nieuws. De Verenigde Staten kopen bij beide bedrijven nog eens 100 miljoen extra vaccins.

Amerikaanse olie werd 0,3 procent meer waard op 58,39 dollar per vat. Brent-olie werd 0,5 procent duurder en kostte 61,43 dollar per vat.

De euro was 1,2093 dollar waard. Een dag eerder was dat nog 1,2126 dollar.

Meer uit Financieel

Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

2 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

12 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

12 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

13 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

14 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

16 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

18 uur geleden